Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #4233 üzenetére

    Én csak a GF100-ről beszélek a GF104-ről még nincs sok infó.

    Az Unigine Heavenben is nehéz lesz a HD 5970-et túlszárnyalni. A sárkányos résznél tud kb. annyit a Fermi, mint két Cypress. De ez a teljes benchmark 5%-a.

    Mint írtam a tesszellálás nem csak a Setup motoron múlik. Azokat a háromszögeket árnyalni és textúrázni kell. Nincs meg a kapacitás erre. Egyik hardverben sem. Ez a fő oka annak, hogy a játékokban alig terhelő tesszellálást látunk. A benchmark nyilván más tészta, ott nem lényeges hogy fut, csak szép legyen.

    Mivel győződ meg a játékfejlesztőket? Nézzétek kihoztuk a Fermit, ami megvehető 300+ dollárért. Ezért már megéri komolyan tesszellálni. Az nem számít, hogy még mindig nincs középkateógria, meg hogy rendgeteg DX11-es Radeon ment már el. Az sem számít, hogy a GPC blokkok miatt a tesszellálás hatékonysága csökken a kisebb GeForce-ok esetében.
    Gondold bele magad a fejlesztő helyzetébe. Lásd meg a tesszelláls problémáit, és utána dönts. Az NV-hez kötődő Metro 2033-as srácok is döntöttek. Csak karakter tesszelláció. Túl sok a kérdés a felületi módhoz.

    Nézd meg az AMD mennyi fejlesztővel dolgozik most a DX11 kapcsán. több, mint 20 játékon ügyködnek. Eddig 4 DX11-es címet láttunk az AMD-től és egy bejelentett címe van az NV-nek. Most a Battlefiled BC 2 eléggé kérdéses, mert az AMD-nek a fejlesztőkkel, míg az NV-nek az EA-val van szerződésük. Véleményes, hogy kinek köszönhetjük a DX11 támogatást, de lenne egy tippem.
    Nem gondolod, hogy valamiért nem úgy működik a TWIMTBP, mint régen. Mi lehet az oka ennek?

    rocket: Az ATI már egy csomó üzemi nyereséget termelt az AMD-nek. Nézd át a negyedéves jelentéseket.
    [link] - az adósság helyzetről itt írnak.

    Jó egy darabig elviszik a Fermit nyomott árakon és veszteséggel. De meddig? Mikor mondják, hogy elég. Az AMD is fejleszt, ugyanúgy lesz nekik is következő generációjuk. Ugyanúgy a több GPU-s stratégiára építkeznek. Erre a GT200 és a GF100 is rossz stratégia. Mikor dönt, úgy az NV, hogy változtat?

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák