Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz ImpIon #3522 üzenetére

    Ez csak a számítások pontossága. Ugyan az, mint mint mikor papíron számolsz, és eldöntöd, hogy hány jegy pontosságig fogod kiírni a rész-, és végeredményeket. A számítási modelltől is függ, hogy ez meddig növeli a téyleges pontosságot, és hol megy át álpontosságba.
    Pl. ha azt mondod, hogy valamit nem 56km-esre, hanem pontosan 56000003 mm hosszúra kell építeni, és fontos, hogy épp 3mm-el legyen hosszabb a kerek 56km-től, nos, az álpontosság. :))
    Ha viszont pontos eredményekre van szükséged, amihez kellően megbízható és pontos bemenő adataid vannak, valamint kellően komplex modellel dolgozol, ami ebből fakadóan regeteg egymást követő részletszámítást eredményez, akkor jól jöhet a 64 bites pontosság.
    Grafikában nem vagyok otthon, de szerintem amíg nem növelik a 32 bpp értéket, addig kár lenne a maitól pontosabban számolni az árnyalásokat. Bár DisplayPorton átmegy már színcsatornánként 10 bit, és egyre több monitor dolgozik 10 bites vezérlőpanellel, de én nem futottam még bele olyanban, hogy készülne valami új szabvány e tekintetben, főleg nem olyan, ami a játékokat is érinti, azok amúgy is le vannak maradva színkezelés terén, még a HDR sem túl öreg, pedig mai szemmel nevetséges, hogy meddig kellett rá várni.
    Talán videókodoláskor/dekódoláskor sem árt a túlpontosság, mikor eltérő kódolási szabványok közt konvertálnak. (Pl. NTSC és PAL DVD-k közt, SD anyagokat szórnak HDTV-re, Blu-Ray-t masterelnek miután AdobeRGB-ben renderelték a CGI-t, vagy akár PC-n nézel bármiféle filmet, stb.)
    Hirtelen ennyi jutott eszembe.
    Az meg, hogy ki mire vágyik a maga szakterületén, az már egyéni szociális problémák és elmebajok kategória. Ha valakinek jól esik 100 jegy pontosságig kiszámolni valamit, hogy utána 4 jegyre kerekítsen, vagy ne adj isten hogy ez alapján válasszon egy táblázatból 4 szabványos érték közül, az is szíve dolga. :))

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák