Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz P.H. #3493 üzenetére

    Az NV mostanában nem beszél a távolabbi terveiről. Csak a GF100-ra vonatkozó adatok használhatóak. Nem tudni, hogy hova mit terveznek. Szerintem a Tesla, Quadro és GeFroce vonalat közel azonos chipekkel szeretnék lefedni, próbálják majd a lapkákat mind a három vonalon versenyeztetni. Ebből az is következik, hogy mindegyik vonalon tud majd olyat a chip, amire gyakorlatilag nincs szükség.

    OpenCL alatt kérdéses a sebesség. Igazából a Radeon HD 5000-nek fekszik ez a terep. Az egész az optimalizáláson függ. Ha megfelelően optimalizálnak Radeonra, akkor a Cypress könnyedén le tudja hagyni a GF100-at a GPGPU programokban. Ha nem jó az optimalizáció, akkor a Cypress többnyire kihasználatlan lesz és becsúszik a sebessége a GF100 alá.

    Készül a TSMC 28 nm-es eljárása. Ha minden jól megy, akkor jövő év elején megejthető a csíkszélesség váltás. Aztán lehet, hogy megint 40 nm-es sztori lesz belőle, szívni fognak a tajvaniak. Az AMD is elsősorban a TSMC-re támaszkodna, de most már benntartja a tűzben a GF 28 nm-es gyártósorait is. A kettő közül az egyik csak jó lesz.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák