Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz KillerKollar #28576 üzenetére

    Igen. Ez igaz. Sokan ragadtak PCI Express 3.0-n. De ezzel őszintén mit kezdjen az NVIDIA vagy az AMD? Az egyetlen dolog, amit tenni tudnak, hogy hozzák a PCI Express 4.0-s hardvereket, aztán rád bízzák a döntést, hogy váltasz-e modern platformra. Ha nem, akkor az nekik nem igazán baj, mert az új hardverek működnek PCI Express 3.0-val is. Kis teljesítményt vesztesz, de ezzel nem tud senki sem kezdeni semmit.

    A visszafelé kompatibilitás pont azt szolgálja, hogy ne kelljen a régebbi rendszereket lecserélni, de az nem várható el egyik piaci szereplőtől sem, hogy sok éves dizájnok miatt ne használják ki az új lehetőségeket.

    Nem a konzol erőssége a lényeg, hanem az, hogy mennyi adatmásolásod lesz a PC-s portban. Láthatod, hogy egy szimpla PS4-es játékot is ki lehet úgy hozni, hogy limit legyen a PCI Express 3.0. A mostani motorokban egy multiplatform címnél valószínűleg az x16-os PCI Express 4.0-hoz fogják igazítani a működést. Ez azért hasznos, mert az új hardvereket kihasználják, és aki x16-os PCI Express 3.0-n ragadt, az sem fog elkönyvelni 5-8%-nál nagyobb teljesítményvesztést. Tehát alapvetően szó sincs arról, hogy egy új generációs multiplatform cím játszhatatlanná válik x16-os PCI Express 3.0-val, csak korlátozni fogja valamelyest a busz sebessége, de nem drámai mértékben.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák