Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Németh Péter #18286 üzenetére

    Értem az érvelést, de...
    Az nvidia nem tett semmilyen bejelentést, amihez képest a tényleges elérhetőség, piacra dobás túl sokáig késhetne - nem? JH asszem a computexen épphogy azt nyilatkozta, hogy az új geforce megjelenése még naaaagyon távol van.
    Jó, persze pletykák már akkor is voltak, mert nyilvánvalóan van egy tömeg, aki elégedetlen a bányászat miatt felverődött árakkal és a pascal árai már hiába csökkennének vissza, akkor meg elégedetlenséget szül a pascal megjelenése óta eltelt idő - az vásárlók érzik és várják, hogy jöjjön egy új generáció függetlenül attól,hogy a cég erre vonatkozólag tesz-e bejelentést vagy sem.

    Világos, hogy a célok között megjelenik a felhalmozott és visszaküldött pascal kártyák eladása. Világos, hogy ennek árt, ha pletyka szinten felvetődik egy új generáció megjelenése. De ha a kiszivárgott információ elégedetlenséget szül (túl kis előrelépés, túl nagy áremelés), akkor az inkább növelni a pascal kártyák iránti keresletet, semmint hogy a kereslet visszatartására ösztönözne, nem?

    Esetleg lehetséges az, hogy a többirányú, félrevezetést célzó szivárgás oka a nem is feltétlenül valós pletykák elleni küzdelem. Mert végső soron nem feltétlenül kell a cégtől hivatalos bejelentésnek érkeznie (amihez képest túl késői az elérhetőség), elegendő, ha egy teljesen kitaláción alapuló pletyka elég hihető és tartalmilag elég jó ahhoz, hogy a keresletet elhalassza, a pascal iránti kereséetet lecsökkentse. Ez ellen lehet küzdeni más tartalmi szivárgásokkal, amikkel összezavarodik a vásárló és a végén nem alapozza a vásárlásást kétes, egymásnak ellentmondó pletykákra.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák