Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz antikomcsi #1331 üzenetére

    Nem ... azt mondták 23-ai sajtón, hogy nem számít a Radeon HD 5800 teljesítménye. Azt is mondták, hogy jön az új cucc, de a GeForce szempontjából ez lényegtelen, ahogyan arendszer teljesítménye is. Az NVIDIA a Tegra és a Tesla piacra koncentrál. Ezután az Ion jön a rangsorban, majd a végül a Quadro és a GeForce zárja a sort. Teljesen más piacokban gondolkodnak. Ezért mondják, hogy az új generáció grafikai teljesítménye lényegtelen lesz.
    Egyszerűen ők is rájöttek, hogy a rendszerszintű integráció komolyan megnyirbálja majd a bevételeket ... olyannyira, hogy nem éri meg a piacot fenntartani. Ha lenne x86-os processzoruk nyilván más lenne a helyzet, de így teljesen esélytelenek.

    A DX11-ről annyit mondtak, hogy nem dobja majd meg az eladásokat. Ahogy mi is megírtuk: "A zöldek szóvivője szerint a DirectX 11 képességei megfelelőek, de az emberek többségét a támogatás ténye önmagában nem fogja vásárlásra ösztönözni. Az NVIDIA hisz abban, hogy az új grafikus processzorok már nemcsak a szebb effektek érdekében születnek, hanem előtérbe kerül az a teljesítmény, amit az általános számításokat végző programok tudnak kihasználni."
    "Michael Hara szerint a grafikus processzorok már nemcsak a grafikáért felelnek, így a játékokban, illetve a 3D-s programokban nyújtott teljesítmény már nem mérvadó, ellenben az olyan szolgáltatások, mint a 3D Vision és a PhysX egyértelműen növelik a felhasználói élményt. Ezenkívül a vállalat szóvivője kiemelte, hogy a piaci igények egyre inkább a magasabb számítási teljesítmény felé tolódnak el. Itt az NVIDIA vélhetőleg a GeForce kártyák Foldingban nyújtott erős produkciójára célzott."
    Remélem világos, miért gondolunk a Fermire úgy, mint egy professzionális GPGPU-ra. ;)

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák