- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- Mobilinternet
- 7000 fő kirúgásával rázzák gatyába a Disney-t
- Crypto Trade
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bittorrent topik
- Flip (IPTV, Otthoni Internet, Vezetékes telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
félisten
"A közösségi média folyamatos és teljes átalakulását jelzi továbbá, hogy a Twitter eldöntötte: csak a fizetős felhasználók kérhetnek ezentúl SMS-t a kétlépcsős hitelesítéshez, ha biztosítani akarják a fiókjukat"
Védelmi pénz?
-
joey04
titán
marha
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
Ricardo
félisten
Nem csak a Twitter lesz ilyen.
-
arnyekxxx
veterán
Felháborító, merre halad a világ. Innentől már csak egy lépés, hogy a PH-n is fizetőssé válnak bizonyos extra szolgáltatások.
-
válasz
arcoskönyv #7 üzenetére
Pontosan úgy - feleslegesen kérnek soksok SMS-t, amikért a Twitter fizet.
Na most másik kérdés, mennyire hisszük el ezt Musknak, csak egy sima benyögésre.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
section9
senior tag
válasz
arcoskönyv #9 üzenetére
Nem ugyanaz a lépték. A Twitter nem fog minden országban leszerződni minden mobilszolgáltatóval, hanem egy külső cégen keresztül veszik igénybe mint szolgáltatást. Ettől függetlenül valószínűleg nem "csak" az SMS-ek kerülnek ennyibe, hanem a teljes Twilio számla mindennel együtt.
-
btprg
aktív tag
Azért a PH!-nak még inkább szívesen fizetnék extra szolgáltatásokért (ha szükségem lenne rá, vagy jótékonykodásból), de ezeket a giga cégeket miért akarnám hízlalni?
Egyik se olyan fontos, hogy az adataim lopásáért még fizessek is, ha egyszer csak fizetős lenne a faszbukk például, akkor simán nem használnám tovább.
Azt hiszik ezek a kapzsi IT cégek (vagy nem is tudom minek kell ezeket nevezni), hogy majd mindenki mindenért fizetni fog havidíjat, hát remélem jól pofára fognak esni.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Nem igazán értem a felháborodott hozzászólásokat: nem a kétlépcsős azonosítás lesz fizetős, hanem csak az SMS-es verzió. Az SMS pénzbe kerül, ez logikus. Mondjuk SMS-enként ésszerűbb lenne fizettetni a felhasználókkal, de mindegy.
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
--Disztroj--
senior tag
Legyen fizetős az összes social site és akkor végre nulla érvem maradna használni őket.
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
cinemazealot
addikt
Tökéletesen érthető döntés. Több bank is régóta megfizetteti az ügyfeleikkel az egyenleg és kártyatranzakciókról szóló SMS-ek díját. Amelyik azt mondja, ingyen van, az szimplán hazudik.
Én is a minap épp azon törtem a fejem, hogy a
multinacionális gigacégem... szóval akkv-m... a μvállalkozásom által működtetett online szolgáltatásomból küldött TOTP SMS-ek költségét honnan fogom kigazdálkodni, ha valakinek kedve szottyan szívatni azzal, hogy 5 percenként új hitelesítő kódot kér. Nos, nem fogom. Előbb fizessen, aztán kérhet SMS-eket. Elfogy a kerete, vásárolhat újat.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
félisten
válasz
cinemazealot #20 üzenetére
1. Bankra mindenképpen szükséged van a mai világban. Face, insta, twitter nélkül azért el lehet lenni.
2 A közösségi médiában az adataiddal fizetsz. Nem keveset keresnek rajtuk. -
gabor7th
addikt
Egyáltalán a Twitter még létezik? Amikor átvette az irányítást olyan cikkek jöttek, amiből az jött le, hogy totál összeomlás lesz 24 órán belül...
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
-
Ricardo
félisten
válasz
cinemazealot #24 üzenetére
Elverik majd más platformon, ami nem akarja lehúzni őket.
A fiatalok körében amúgy is visszaesőben van a népszerűsége. maximum felgyorsul a folyamat.
-
Alaaf Pi
tag
válasz
Whtsappon küldeni, vagy más IM-en?
-
válasz
arcoskönyv #26 üzenetére
Mea culpa, jogos!
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
válasz
Az édes anyukájuk 3,14csáját! Az tiszta lehúzás. Revolut, Curve, Zen, stb. símán tud a kliensalkalmazásán keresztül push értesítést küldeni a pénzmozgásokról, akkor Erste George miért nem?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Nem, ezt senki se mondta. Egy úgy nevezet skeleton crew-val, azaz baromi minimális embermennyiséggel is lehet működtetni egy céget, még egy twittert is. Viszont ez azzal jár, ami azóta tökéletesen látható is, hogy az új featureok fejlesztése lelassué/megáll, a bugok egyre halmozódnak, egyre több és nagyobb kimaradás van, stb.
És ez bizony pont így működik a Twitternél perpill.
-
válasz
Több bank is régóta megfizetteti az ügyfeleikkel az egyenleg és kártyatranzakciókról szóló SMS-ek díját. Amelyik azt mondja, ingyen van, az szimplán hazudik.
Rendes banknál lehet az SMS helyett push üzenetet kérni, az ingyenes.
Persze a bankok sem hülyék, a push üzenetek kiküldését 1-5 perccel késleltetik, hogy az userben érlelődjön az elhatározás, hogy visszatérjen az SMS üzenetre.
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
válasz
arcoskönyv #36 üzenetére
Nem, a push üzenetek normális appoknál azonnal megjönnek, konfiguráció kérdése.
-
cinemazealot
addikt
és Somatom és Donki Hóte
Milyen alapon feltételezitek azt, hogy a felhasználónak van másik vagy az adott szolgáltatásra kitenyésztett natív alkalmazás a telefonján? Vagy hogy van egyáltalán okostelefonja?De ha volna is, mi van, ha mindet letagadja? Neki miért lenne érdeke az én javamra spórolni?
Egyenként meg örömmel veszem, ha megosztjátok velem a felsorolt szolgáltatásokon ingyen üzenni képes gateway-ek elérhetőségét.
-
válasz
cinemazealot #38 üzenetére
Nem értelek. Azért mert nincs mindenkinek, fizessen az is, akinek van? Az SMS -t hogyan kapja meg az, akinek csak vonalas telefonja van? Sehogy. Ő nem tudja használni ezt a szolgáltatást. Pont ugyanez a helyzet a push -sal. Egyébként minek fejlesztenek okostelós alkalmazásokat? Azokat hogyan használja az, akinek nincs okostelója? Fogalmam sincs, hogy milyen átjárókat szeretnél, de írtam néhány pénzügyi szolgáltatót, amiknél működik a push.
[ Szerkesztve ]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ne legyél ebben olyan biztos...
Én egyszer régen, volt már vagy 10 éve, még Invitel időkben kipróbáltam a vonalas telefonunkkal, hogy ráküldtem egy sms-t, és basszus megérkezett. Én lepődtem a legjobban. Semmi sms képes kijelzős készülék, sima, hagyományos, analóg telefon. Csengett, és egy automata közölte, hogy önnek sms üzenete érkezett, és beolvasta a feladó számát, és az üzenet szövegét.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!
-
válasz
Intruder2k5 #40 üzenetére
Ezt ki fogom próbálni. De, nem változtat azon, hogy hüyeség az a vélekedés, hogy azért ne fejlesszenek egy okostelós szolgáltatást, mert nincs mindenkinek okostelója.
-
Kiváncsi vagyok, az ilyen döntések nyomán (lásd fizetős Facebook is) előretörnek-e az ingyenes, neadjisten decentralizált hálózatok.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
Rowon
őstag
Az SMS alapú azonosítás amúgy sem a legbiztonságosabb, tudtommal. Vagy szoftverrel, vagy USB biztonsági kulcs.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
válasz
arcoskönyv #36 üzenetére
A vásárlások jóváhagyásához szükséges kétfaktoros azonosítás esetén a push üzenet 1-2 másodpercen belül megjön a telefonra (mert ez ugye a bank érdeke).
Ebből gondolom, hogy ha a bank akarná, akkor az egyenlegről, stb-ről szóló push üzenet is meg tudna jönni pár másodpercen belül, csak ez már nem annyira érdeke a banknak.
Milyen alapon feltételezitek azt, hogy a felhasználónak van másik vagy az adott szolgáltatásra kitenyésztett natív alkalmazás a telefonján? Vagy hogy van egyáltalán okostelefonja?
Nem szükséges okostelefon, pl. a kétfaktoros azonosításhoz is választhatsz az okostelefon helyett token eszközt. Amúgy akinek nincs okostelefonja, az is tudja használni a bankkártyát, fizetni tud vele, pénzt tud felvenni vele. Ha pedig valami "advanced" funkciót akar (mondjuk pénzt utalni), akkor meg szépen beballag egy bankfiókba
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
nubreed
veterán
Nincs twitterem, de:
2FA a Twitternél csak sms-es formában létezik? Alternatívaként nem kérhető email -es 2FA? Kiküldeni egy emailt az mégiscsak ingyenes... Amúgy várható volt, hogy ez lesz, az "ingyen" sms sosem ingyenes, a végén úgy is a felhasználó fog fizetni érte. Most is ez lett.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
section9
senior tag
Saját példa, de én kisebb speciálisabb közösségeknél pl azért fizettem éves donationt, hogy ne kelljen a Facebook/Twitter célközönségével interaktálnom. Egy célfórumot megtalálni nehezebb, a közösség összeszokottabb, kevesebb az idióta, stb. Prohardver/Hardverapro is teljesen kiváltható lenne Facebook segítségével mégis itt vagyunk mert legalább egy hajszálnyival magasabb a színvonal.
Új hozzászólás Aktív témák
it Várható volt, és egyre több helyen és lehetőség kapcsán vezetik be: a havidíjas funkció az új divat.
- Automatizált XBOX Bolt - Előfizetések, Játékok
- Eladó bányászgép / 2 RIG / 16 db 6600 XT Mech 2 OC
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
- ASUS TUF Z270 MK2 + i7 7700K + Scythe Mugen 2 Rev.B cooler + Corsair 16GB RAM + Samsung M2 SSD
- Többé ne kell kompromisszum Tervező/Gamer DELL Precision 7720 i7-6920HQ/32GB/256SSD/P3000/17,3"
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest