Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
[HUN]NIMROD #60 üzenetére
A haverod a mellkasán hordta a mobilját, ettől most nekem elromlott a mosógépem. meccsoda véletlen...
-
Gargouille
őstag
válasz
"MECCSODA VÉLETLEN"
Szerintem az. (És remélem sikerült felgyógyulnia belőle.) -
arnyekxxx
veterán
válasz
tökéletesen hozod egy random alusisakos érvrendszerét.
VÉLETLEN LENNE??!!!!444!!
-
válasz
Mi a bizonyíték rá, hogy pont ez miatt lett ott rákja? Hasraütésre én is tudok írni bármit.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Igazatok is van, most már végképp sikerült szerintem az "alulsisakos" (sőt úgy látom újabban grillfóliás) és a... khm... "szkeptikus" véleményeket konszenzusra hozni (legalábbis ennél jobban nem fog sikerülni). Az tény, hogy nem okoz (eddig nem okozott) tömeges kihalást, viszont túl sok olyan egyéni tapasztalati tény van, ami azt mutatja hogy nem a langyos nyári szellővel egyenértékű semmilyen sugárzás. Az enyém a közvetlen ismeretségi körből az a jómunkásember még a bluetooth előtti időkből, aki a mobilját éveken át hordta a mellkasán középen, hogy ne kelljen kézben tartania, aztán hogy s hogy nem, csecsemőmirigyrákja lett. MECCSODA VÉLETLEN. Az ilyen dolgok miatt nem szeretjük gondolkodás nélkül elfogadni a tudomány legújabb vívmányait. Zártam soraimat.
-
Mobiltelefon téren én nem ilyen jellegű sugárzástól tartok. Pl. nemiszerv és szív környékén én nem tartom a telefonomat, de amúgy könnyű ezt ellenőrizni. Ami valamit sugároz, az melegít is. Na most ahhoz képest egy mobiltelefon nem egy nagy durranás, hogy komolyabban félni kelljen tőle, szerintem.
-
Alusky
senior tag
Tudom javasolni a grillfóliát, az vastagabb és formatartóbb, mint a sima alufólia.
-
bambano
titán
válasz
[HUN]NIMROD #48 üzenetére
"A lényeg, hogy kimutathatóan káros, különösen a fejlődésben lévőkre, de nyilván a felnőttekre sem gyógyító hatással van.": te ki tudnád mutatni?
ugyanis felnőtt egy generáció, amelyik ekkora elektroszmogban élte le a *teljes* életét, és nem látszik olyan fajta tömeges betegség, ami ennek a számlájára írható. Magyarországon az első mobil telefont a westel 450 csinálta, 1989. december 4-én alapították. 1993-tól, vagyis 30 éve van westel 900. 2002-2003 környékén kezdtél el árulni a wd barricade netmegosztó routert, amiben már volt wifi.Tehát ha kimutathatóan káros lenne a sugárzás, akkor tele lennének az utcák három mellű csajokkal, de nincsenek.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #55 üzenetére
aggódni minden miatt lehet, a bizonyitottság, igazoltság az ami számít.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
arnyekxxx #54 üzenetére
Ki milyen következtetést von le belőle. Én azt hogy vannak aggályok, TEHÁT inkább nem kéne kockáztatni, "nem zörög a haraszt...". Alátámasztja, mert teljesen logikus is, hogy amihez nem vagyunk hozzászokva évszázezredek alatt, az CSAK árthat. Ha ezen az egy látszólagos kapaszkodón kívül a többiben már nem találsz kifogásolható pontot, akkor rendben is vagyunk.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #53 üzenetére
Ez a különbség, én idézgettem onnan amire te hivatkoztál és ez nem támasztotta alá a kijelentésed
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Nem idézgetek, mindenki megtalálja a magáét (nagyjából sorban) :
-a cikk éppen arról szól, hogy nincs keletje az 5G-nek.
-nem kell átesni a ló túlsó oldalára, azt mondtam, legyen elég, nem azt hogy áram helyett gázlámpákkal világítsunk.
-a dohányos is azt mondja a városban hogy "úgyis szmog van", de ettől még nem kéne rátenni +egy lapáttal.
-attól még hogy nem ég le egyből az arcunk mint Csernobilban Szitnyikové amikor megnézte a felnyílt reaktormagot, szépen lassan apránként összeadódik ez is (nem, ne kössetek bele, tudom hogy itt nem radioaktivitásról van szó)
-igen, az egész elektroszmognak, benne a rádió- mikro- stb sugárzásokkal rendkívül káros élettani hatásai vannak.
-nagyon örülök, hogy "CSAK" felmelegítene: KÖSZÖNÖM, DE INKÁBB MELEGÍTSÉK A ***** ***** ********.
-ugye senki sem szeretne ezen az úton eljutni a gammasugárzásig, mert hát az aztán micsoda adatmennyiséget tudna hordozni! -
Gargouille
őstag
válasz
"Pár hülye sávszélesség-fetisiszta miatt a normális emberek nem akarnak egy mesterséges sugárzástengerben élni."
Az a "pár hülye" azért a népesség jelentős hányadát kiteszi, még akkor is ha te nem érted bele magad. Másik oldalról meg azt is lehetne akkor mondani, hogy "pár hülye" miatt nem akarnak a "normális emberek" a kőkorszakba visszamenni.
Mióta technikai civilizáció vagyunk (de főleg az elmúlt pár évtized óta) amúgy is "sugárzástengerben" élünk, ezen már az a pár darab iskolában felszerelt AP nem sokat változtat érdemben.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
A lényeg, hogy kimutathatóan káros,
Nem kimutathatóan. Szimplán elővigyázatossági okból született meg az a bizonyos francia törvény. Ez volt a törvény alapja: https://www.anses.fr/fr/content/lanses-formule-des-recommandations-pour-limiter-les-expositions-aux-radiofréquencesés ebben ilyenek vannak
A kockázatértékelés következtetései nem emelnek ki igazolt egészségügyi hatásokat. Egyes publikációk azonban az agydaganatok kockázatának lehetséges növekedését sugallják hosszú távon az intenzív mobiltelefon-használók körében. A szakértői értékelés következtetései tehát összhangban vannak a rádiófrekvenciáknak az Egészségügyi Világszervezet (IARC) által javasolt „lehetséges rákkeltő” besorolásával az intenzív mobiltelefon-használók számára. Ezenkívül a szakvélemény korlátozott bizonyítékokkal feltárja az emberekre vagy állatokra gyakorolt különböző biológiai hatásokat, amelyek közül néhányat már 2009-ben jelentettek: ezek az alvásra, a férfiak termékenységére vagy akár a kognitív teljesítményre vonatkozhatnak. A szervezet belső működésében általában visszafordítható változásoknak megfelelő biológiai hatások tehát megfigyelhetők, akárcsak a mindennapi élet különböző ingereinek való kitettség esetén . Az Ügynökség szakértői azonban nem tudtak okozati összefüggést megállapítani a sejtes, állati vagy emberi modellekben leírt biológiai hatások és az ebből eredő egészségügyi hatások között.
-
viewdetails
addikt
válasz
A rádióhullám egy nem ionizáló sugárzás, nem képes DNS-t módosítani, ellentétben az ionizálóval, ami akár a világűrből is ér minket, nagyon kis mennyiségben. A nem ionizáló sugárzással a legnagyobb kölcsönhatásod, hogy felmelegíti a bőrt a kezeden, ha hozzáérsz a kibocsátó eszköz felületéhez.
-
Victorio
aktív tag
Kicsit fizika.
Minél kisebb hullámhosszú egy rádiósugárzás annál kevésbé mélyen hatol be az emberi testbe.
A sok GHz-s sugárzás már csak pár mm mélyen jut be.Ahogy fejlődik az átviteltechnika úgy mennek felfelé a használt frekisávok.
Aki egy pillanatra leveszi a szemére csúszott alufólia sapit, az pont azt fogja látni, hogy a technika előrehaladtával csökken az emberi szervezet rádiósugárzás terhelése. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
arnyekxxx #47 üzenetére
Nem az a kérdés hogy érdekli-e őket, az sem számít hogy "hány fős szervezet", az meg végképp semmit sem jelent hogy köztük vannak az oroszok (hajrá). A lényeg, hogy kimutathatóan káros, különösen a fejlődésben lévőkre, de nyilván a felnőttekre sem gyógyító hatással van. Kölcsönhatás mindig van, de ez nem egy Bioptron-lámpa, és nem is semleges. Arról lehet beszélgetni hogy milyen mértékű, csak felesleges ezt is mint mindent túltolni, ahogy a haladárok csinálják folyamatosan az ún. "fejlődés" jegyében. Már rég eljutottunk arra a szintre, ami elég kell hogy legyen. Pár hülye sávszélesség-fetisiszta miatt a normális emberek nem akarnak egy mesterséges sugárzástengerben élni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #45 üzenetére
Egyébként ma már szerintem észre sem veszik ezt a wifidolgot, 2015ben még nem volt annyira triviális mindenkinél a mobilnet, 2023-ban szerintem már egyik bölcsis meg tanítónénit sem érdekli, hogy van-e a helyen wifi.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #45 üzenetére
Linkeltél egy wifiellenes (kétfős) szervezetet akik annyit írnak, hogy két országban, (ebből egyik a szerencsés Oroszország).
Az ott linkelt francia szabályozás szerint a bölcsikben (3 év alatti gyerekeknél) van tiltva a wifi, 11 év alatt pedig csak addig mehet a wifi amig szükség van rá.
a ruszki szabályozást nem nézem meg
és igen, szerintem a helyi alusisakosoknak volt erős a lobbijuk
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
arnyekxxx #44 üzenetére
???....őőőőő.....el sem hiszem hogy ezzel nincs mindenki tisztában... Csak egy gyors keresés és a legelső találat: https://www.wirelesseducation.org/1073-2/
Ha ez új volt, lesz mit olvasni, vannak az alján további linkek. -
arnyekxxx
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #43 üzenetére
hol vannak ezek a "boldogabb helyek" ahol az iskolákban tilos a wifi?
-
-
secretgarden
aktív tag
Én se nálunk (vidéki Anglia). Van hogy 5G gyorsabb mint a 4G, ha elég közel vagyok a toronyhoz, de ezt csak sebességteszt mutatja, a gyakorlatban nem jönnek be az internetes oldalak gyorsabban, talán egyedül képek feltöltésénél venni észre hogy gyorsabb. Ha viszont nem vagyok túl közel a toronyoz, akkor nem gyorsabb mint a 4G, sőt, van hogy lassabb. Vagy például munkahelyemen szakadozik az 5G, attól függ hogy iroda melyik pontján és milyen irányban állok, van hogy van 40mpbs, van hogy egy Google keresés se jön be, az akkut viszont zabálja, szóval munkahelyemen általábán letiltom az 5G-t, mert 4G viszont mindig van és megízhatóbb. Aztán vannak helyetk, mint A1 mellett egy McDonalds, ahol névleg 5G és 4G is van, de csak 1 rubrika térerővel, gyakorlatilag a megrendelést képtelenség kifizetni online, illetőleg McDonalds app be se jön... Nesze neked 2023... Viszont forgalmas helyeken (pályaudvar, koncert) volt már hogy 5G használható volt, 4G meg nem, szóval nem térnék vissza csak 4G-re. De nem látom olyan világmegváltónak mint beharangozták. Inkább 4G-t kellett volna jobban kiépíteni, a legmegízhatóbb és leggyorsabb tapasztalatom szerint amikor azt írja a telefon hogy 4G+, na akkor hasít és nem szakadozik.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #40 üzenetére
egy jó alufóliasisak megvéd a gyilkos rádiohullámoktól
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
aprokaroka87 #39 üzenetére
" nem lettek okos városok"
Hála a Jóistennek hogy nem, ne is legyenek."mire ide ér a 6G"
Na az se nagyon érjen sehova, nem hiányzik hogy még ennél is durvább mikrohullámú sütővé változtassák a világot. -
aprokaroka87
nagyúr
Úgy hogy nem lettek repülő autók, nem lettek okos városok...
Csak a telefonok meg az internet miatt valószínűleg a szolgáltatók sem érdekeltek abban.
Amúgy meg valószínűleg sok mindenre alkalmas lenne az 5G, csak épp a komolyabb dolgokra meg iszonyat sok pénzt kellene költeni az államnak és a cégeknek is.
Talán mire ide ér a 6G addigra meglesz hozzá az ami miatt érdemes fejleszteni is. -
Yeffy
veterán
válasz
aprokaroka87 #27 üzenetére
Az 5G-vel mindössze annyi a gond hogy kb olyan 20-30 évvel előzte meg a világot.
Ezt hogy erted? -
Syl
nagyúr
válasz
FattyDove #30 üzenetére
Jó helyen laksz. Gyere ki vidékre és egy másik Yettelt fogsz látni. 5G csak mutatóban jelenik meg néha-néha, ha feltartott kézzel mászkálok az utcán. És persze a 4G is egy vicc errefelé. Utcán, szabd ég alatt ha összejön az 1 megabit, örömömben verhetem a se**m a földhöz. De elég csak bemenni bármelyik nagyobb üzletbe (spar, lidl, stb.), máris EDGE vagy nagy-büdös-semmi (-4G)...
-
Erre elfelejtettem válaszolni.
Nem tudom, mire alapozod, hogy nem alkalmas kiváltani a vezetékes netet a mobil.
Én arra alapozom, hogy bizonyos esetekben igen, amit a környezetemben és a kollégáknál tapasztalatok. Többeknek a céges mobilnet a fő internet otthon, amiről adott esetben több eszköz is megy, plusz home office alatt kolléga azon dolgozik.
És ismét leírom, nem mindenkinél opció ez (a saját példám is ilyen). Nálam gyenge a mobilnet, én maradtam a vezetékesnél. -
bambano
titán
válasz
Viktor0610 #25 üzenetére
nem, nem alkalmas rá.
a yettel azért erre halad, mert neki nincs más lehetősége. -
-
Victorio
aktív tag
Maga az 5G teljesen jó találmány. Kisebb ping, nagyobb sávszél, jobb energiahatékonyság, nagyobb kiszolgálható kliensszám... Tök jó lenne a usernek, tényleg leválthatná a vezetékes netet.
Pár éve el is indult a technikai hype, hívószó lett az 5G. Minden telefongyártó ezzel próbálja meg eladni a készülékét.
A szolgáltatók irányából viszont jön a kézifék behúzása. Nekik nem érdekük egy jól működő teljesen kiépített LTE hálózat azonnali lecserélése rengeteg pénzért. Ettől nem lenne több előfizető.
Mindenki megcsinálta a kötelező részt a házifeladatból, a nagyvárosok sűrű részén letett pár 5G cellát a régi core rendszerre kötve.
Aztán mint prémium lehetőséget adják az 5G szolgáltatást, mindenféle korlátokkal többszörös áron mint a vezetékes ISP-k.És amikor a user nem vesz ilyen prémium áras szolgáltatást akkor meglepett pikachu fejet vágva le lehet állítani a további beruházásokat és azt mondani, hogy dehát mi akarjuk, csak nem kell senkinek.
-
nubreed
veterán
Talán az emberek kezdenek rájönni, hogy teljesen felesleges évente, max 2 évente lecserélni a telefont? Mindegyik ugyanazt tudja és kb. ugyanúgy néz ki minimális eltéréssel. De persze évről évre drágábbak. Ugyanez igaz a hardverekre is, meglehet nézni, mekkora mélyrepülésben vannak a gpu/cpu/mobo eladások. Kb. a kutyának se kell.
-
stellaz
veterán
Nekem ez a kedvenc mondatom a cikkből: " Elemzők szerint az ágazatnak szárnyalnia kellene, de gond van a kereslettel, miközben egyre több a kérdés."
Nekem meg szerintem meg kellett volna nyernem a lottót, de gond volt a kihúzott számokkal
És ezek elemzők....
-
Ribi
nagyúr
Esetleg nem vagyonokért kellene adni a mobil netet és talán akkor terjedne. Sajnos legnagyobb ellenségük saját maguk.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #14 üzenetére
már nem kell 5G hálózatot építeni, beoltották mindenkibe [ébredjfel] [láss] [birkák]
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Sokan most csodálkoznak rá hogy talán mégsem olyan lesz a jövő mint a Star Trekben, ahol mindenki csillaghajón dolgozik és mellette zene/alkotóművész a szabadidejében
Már a ZötGéé sem kell a népnek
-
nubreed
veterán
válasz
aprokaroka87 #12 üzenetére
Így ahogy írod.
Mindeközben persze a (magyar) tv szolgáltatóknál maradnak a többségében SD adások és HD csomag túl árazva.
-
aprokaroka87
nagyúr
Na majd a 6G, addig meg itthon már repülő autók lesznek 😁
Meg minden város okos lesz, meg a falú is....
Egyébként egyszerűen csak annyi hogy az 5G megelőzte bizonyos szinten a saját korát. -
arnyekxxx
veterán
és a FB-on a kommentelők többsége meg van győződve, hogy a Nokia mobilokat gyárt.
-
Gargouille
őstag
"Sokáig arról hallhattunk, hogy az 5G a jövő, elhozza az automatizációt és a sofőr nélküli autókat – de a cégek lassan veszik át az új technológiákat, már a telekomcégek is költségcsökkentésekben gondolkoznak."
Tegyük hozzá azért hallhattunk erről sokat, mert minden létező média és marketing osztály próbálta fújni a lufit, nem pedig azért mert valódi kereslet lett volna rá. Kicsit emlékeztet a 3D TV-zésre, Metaverzumra vagy a VR-ra.
"Elemzők szerint az ágazatnak szárnyalnia kellene, de gond van a kereslettel, miközben egyre több a kérdés."
Valószínűleg az elemzőknek is a valódi keresletet / igényeket lett volna érdemes nézni a hype helyett és ez alapján készíteni az előrejelzéseket, úgy lehet nem lenne ennyire "meglepő". Persze ez csak a magánvéleményem.
-
stellaz
veterán
Én a kezdet kezdetén sem értettem, hogy mire lesz ez jó. Sima mobil készülékek esetén eddig sem volt probléma a 4g sebessége, az önvezető autók meg.... hát az 5g hiánya okozza a legkisebb problémát még az eljövendő évtizedben is, úgy érzem.
Nekem 5g képes a telóm, Budapesten gondolom használja is a hálózatot, de konkrétan eddig ebből semmit nem vettem észre. -
pedig tömegoszlatásra is jó lehet!
eszembe nem jutna 5g-s eszközt venni. bőven elég a 4 is! és így van ezzel a környezetemben lévő emberek 99%-a is.
olyan ez, mint a 8k tv.
Új hozzászólás Aktív témák
it Igen bizonytalan az 5G növekedése, a Nokia ezért jelentős, akár 14 ezer főt érintő leépítésbe és költségcsökkentésekbe kezd.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5421 i7-11850H/16GB RAM/512SSD/MX 450 VGA/300 nit display
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Tp Link 16 Portos net elosztó 6hó jótállás!
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell 17-7779 2in1 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 17,3" Touch I Nvidia I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest