Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Gynt

  lelkes újonc

  "A Wall Street, a befektetők és a piacok nyomására a streamingipar számára az elsődleges most már a profit és a költségcsökkentések, minden más a háttérbe szorul."

  Na igen, értem én, hogy fontos a tőzsde, de úgy is lehetne nézni, hogy ha normális szolgáltatást, normális műsorokat kapnának az emberek a pénzükért, akkor nem kellene aggódni a profit miatt. Hogy aztán ebbe belefér-e a sport, azt majd a szolgáltató eldönti. Bár megjegyzem, lehet találni olyan tartalomszolgáltatót, ahol a sport kizárólagos, és nem csak egy megtűrt vagy szükséges valami. Szóval nem kell feltétlenül sport a Netflixre.

 • Tasunkó

  tag

  Rosszkor csatlakoztak. Most a sport mélyrepülésben van, a fociVB-t is holtszezonban Karácsony és Halloween közé tették valahová a világ valagába. Az olimpiáról is csak a megnyitó meg a pisiteszt lesz főműsoridőben.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Gynt

  lelkes újonc

  válasz Tasunkó #3 üzenetére

  Hogy mélyrepülésben lenne? Ahogy nézzük. Szerintem sok lehetőség lenne a "kevésbé hagyományos sportokban", pl. hegyikerékpár, BMX, snowboard. Mondjuk ezekben nyilván nincs akkora pénz, hogy megérje egy streamingszolgáltatónak felvenni a kínálatba, de idővel sok minden változhat. Arról nem is beszélve, hogy a kisebb sportágaknál jóval kisebb közvetítési jogdíjak vannak, ha pedig valaki "felkarol" egy majdnem ismeretlen sportágat, akkor teljes mértékben ő diktálhat.
  A nagyobb sportoknál viszont tényleg már eszement közvetítési díjak vannak. Ráadásul az van, hogy annyi mindent lehet nézni, hogy szerintem az emberek egy része már telítődik a közvetítésekkel.

 • Joci10

  senior tag

  válasz Tasunkó #3 üzenetére

  Ööööööö. Egy speciális esetnél egyből általánosítasz? Nem jó gondolat. Ugyanis a sport igenis jól van, és a sportcsatornák is köszönik, elég jól megélnek. Csak értelmezni kell a hírt. Mert a hír arról szól, hogy a Netflix próbált belépni egy eleve telített piacra, ahol már kiosztották a legfinomabb falatokat. Nekik már csak drágán lehetne belépni az olyan helyekre, ahol ez másnak olcsóbban kijön (mert már régi partner, több évre előre leszerződtek, ...). Ez meg nem éri meg nekik. Ahogy Gynt is említette, megpróbálkozhatnának olyan sportokkal, amikkel más még nem próbálkozott, de ez nagyon merész próbálkozás lenne, mert minden országban más és más a 'nemzeti' sport, és más iránt érdeklődnek; de az érdeklődési területeket már lefedték a helyi sportcsatornák, így nagyon nem garantált a széles körben elterjeszthetőség (kis létszámú fanatikus csoportért meg nem éri meg). És pont a sportcsatornákkal van a gond, hiszen hol néznél sportot? Egy sportcsatorna stream-jén. Mert ott vannak a megszokott kommentátorok a csatornáról, mert ott vannak a megszokott sportágak, ...

  Egyébként meg: az olimpia a földrésztől függ, hogy mikor kerül nálunk (vagy más földrészen) adásba. Most pl. Franciaországban lesz a nyári, így nálunk pont 'normális' időben lesz (ennyit a 'pisiteszt lesz főműsoridőben' gondolatról). De nem tudod megoldani, hogy ha Ausztráliában van, akkor pont akkor legyen, amikor nekünk lenne jó - már fizikailag sem. És a foci VB is az ottani éghajlat miatt lett eltolva, mert nyáron a 40-50 fokban nem nézhettünk volna élvezetes mérkőzéseket; de most, decemberben egész emberi az időjárásuk. Ezért hozták meg ezt a kompromisszumos döntést. Meg lehet, az is benne van, hogy a focisták is kérték, hogy ne a nyár közepi holtidőben legyen, amikor már se kedv, se forma. Most legalább formában vannak a csapatok, hiszen mindenkinél mennek a bajnokságok (még Európán kívül is).

 • Tasunkó

  tag

  válasz Joci10 #5 üzenetére

  Nem akartam tovább részt venni a topikban, mivel tisztelem mások elmebaját, de tetemre hívtál a Katari VB-vel. Azért lett ilyenkor, és ott ahol, mert Katar mindenkit megkent, csodálkozok hogy nem vetted észre, még háttal is szembejött annyira nyilvános. A fanatikus rajongók is szégyenlik hogy nézik. Az olimpia már csak az orvosi laboratóriumok versenye. Mára a sport megfosztatott minden illúziótól, ami miatt tömegek nézték. Persze nem tűnik el, sokan megküzdenek az undorral, vagy nem hiszik el amit látnak, gazdaságilag még kifizetődő, illetve van egy menekülési tendencia is a tömegsportból a kisebb sportágakba, vagy alacsonyabb szintekre. Pont a remény miatt, hogy azokat kevésbé éri el a pénz. Arról is lehull majd a lepel, idővel mindig kiderül hogy nem a Télapó hozza a karácsonyfát. Marad egy üzleti modell amiben a néző félrenéz amikor csúsztatják a borítékot, cserébe kap egy kimért szórakoztatást, de a tömegek amit a hittel megszólított, ezzel az alkuval már nem elérhetőek. Így aztán csökken a sport által legyártott pénz is. Valószínű a következő VB-től már azt fogják remélni hogy visszaállítja a foci régmúlt hírnevét, és így tovább, a pofonok még fognak csattogni, ha a katari közröhejt már nem is sikerül elérni.

  [ Szerkesztve ]

  Kérek egy számot a jútútú

 • Joci10

  senior tag

  válasz Tasunkó #6 üzenetére

  A megkenésről (és az építésben meghalt, túldolgoztatott emberekről sem) nem volt szó. Te sem beszéltél róla, én sem. Most hozod fel, de nem tudom, miért, mert a felvetődött kérdéshez, amire reagáltam, semmi köze.
  Az olimpia (és maga a sport is) eddig is a laborok küzdelme volt, és volt, akit ki tudtak szűrni, volt akit nem. Nem újdonság, tizen-/huszonpár éve velünk van (pl.: jópár éve, amikor Armstrong megbukott a bicajban, meg sokan mások is (Ulrih, meg még pár hasonló nagyobb név), akkor azt hitték, hogy vége a kerékpársportnak - de nem lett vége, sőt, ebből épült újjá). És nem, a fanatikus rajongók nem szégyellik, hogy nézik; én, mint nem fanatikus sem szégyellem. Mint ahogy nem szégyelltek elmenni a meccsre sem élőben - és pl. Argentínában vagy Franciaországban, netán Horvátországban (de akár említhetjük Marokkót is, akiknél csak most lett igazán a foci a képben) sem. Mert a foci az foci, a sport, az sport, és maguk a sportolók nem tehetnek arról, hogy mit tesznek a sportvezetők.
  De ettől elfogadom, hogy Te így érzed, hogy Te lesajnálod az egész sportot, és elfordultál tőle. Csak ebből általánosítani botorság.

  [ Szerkesztve ]

 • GreatL

  senior tag

  Az lenne korrekt hogy senkinek ne hozzon pénzt - sportszerűen.

  [ Szerkesztve ]

  Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung Galaxy S22+ 256 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

Új hozzászólás Aktív témák