Új hozzászólás Aktív témák

  • Blackmate

    senior tag

    válasz Kukipapa_rr #22439 üzenetére

    Én 2 napja voltam bent személyesen az EON ügyfélszolgálaton (Budapest, Váci út):

    - a hálózat csatlakozási
    - hálózat használati (igen, ebben benne, hogy mennyit vételezhetsz és táplálhatsz vissza)
    - üzemviteli megállapodás szerződések benyújtása végett.

    Meglepődtem, de pár óra múlva, hogy végeztem hívtak és egyeztettünk időpontot, hogy jövő hét kedden jönnek órát cserélni. :Y

    Én is rákerdeztem erre, hogy mit kell tennem a szaldós elszámoláshoz. Nekem azt mondta az ügyintéző, hogy óracsere után várni kell, amíg a rendszerükben is feltűnik az új ad-vesz óra sorozatszáma. Nem részletezte, de gondolom ha ez már látható az MVM Next-es felületen, ahol diktálni lehet, még a számlák vannak, akkor az már jó jel.
    Ha ez látszódik, akkor kérvényezni kell (lehet elektronikusan is), hogy állítsák át az elszámolás módját évesre és a részfogyasztást 0 kWh-ra csökkentsék. Évente egyszer kijönnek/leolvassák távolról a vételezett és visszatáplált kWh-ot és az alapján kiállítanak egy számlát (rendszerhasználati díjat mindenképpen fizetni kell).

    Szóval nem "automatikusan" jön a szaldó az ad-vesz órával.

    Itt egész érthetően leírják: https://www.mvmnext.hu/ee/egyetemes-szolgaltatas/ugyintezes/szamlazas-fizetes/elszamolasi-modok

    "Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az ad-vesz mérő felszerelése nem jelenti automatikusan a részfogyasztás mennyiségének 0 kWh-ra csökkentését vagy részszámlák küldésének szüneteltetését, a kérelmet a Felhasználónak kell bejelentenie. Amennyiben nem szeretne részszámlákat kapni, kérjük, szíveskedjen jelezni igényét ügyfélszolgálati elérhetőségeink egyikén."

    Itt pedig: https://www.eon.hu/hu/hmke/tudnivalok.html
    a "Hogyan történik az átállás az új elszámolási módra?" részben (nem sikerült a direkt linket beszúrnom) szintén leírják egy kicsit gyakorlatisabb példával.

    Node, hogy ez a valóságban miként megy, arról én már csak jövőre tudok nyilatkozni :)

Új hozzászólás Aktív témák