- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- VirtualBox
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux haladóknak
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
A probléma az, hogy az írott jog nem tudja tökéletesen lefedni a valós viszonyokat, tehát előfordulhat, hogy a jog által előírt magatartás a valóságban jog által védett vagy egyébként méltányos érdekek sérelmét okozza.
Én eddig tulajdonközösségek, társasházak és szomszédjogi helyzetek kapcsán találkoztam ilyennel, sajnos saját családi ügyemben is: egy sok hektáros területből arány szerint 5 négyzetméter (!!!) tulajdonosa az írott jognak tökéletesen eleget téve évekig ellehetetlenítette a terület hasznosítását, százmilliós károkat okozva.
De volt olyan társasházi ügyem is, ahol a fejlesztést sajnos végleg ellehetetlenítő, nem ott lakó lakástulajdonos vigyorogva közölte, hogy ő egyszerűen csak élvezi, hogy ő diktálhat.
És szerzői jogi ügyben is futottam már bele olyan örökösbe, akinek bővem megért akárnány tízmilliót az, ha a többiekkel kicseszhet.
BH-kat sajnos nem tudok küldeni, mivel éppen nem vagyok felpörögve ilyen ügyben.
MaCS
-
Szerencsére egyáltalán nem így működik, a hiánya viszont komoly jogbiztonsági problémákat vetne fel.
Megjegyzem, nekem is kellett vagy tíz év ügyvédkedés és egy ezzel kapcsolatos ügy ahhoz, hogy ezt átlássam. Aztán a további, joggal visszaélést tartalmazó ügyben már tiszta volt a kép.
MaCS
-
Reggie0
félisten
Pedig pont arra jo, hogy a torveny szellemisegere valo hivatkozas egy ahogy esik ugy puffan, legfeljebb nehany szemelyes megitelesre ad lehetoseget az egyertelmuseg helyett. De legalabb nem kell pontosan fogalmazni, aztan ha eppen ugy kel fel a biro vagy haverok vannak teriteken akkor lehet kicsit mashogy ertelmezni a dolgokat. Masik oldalrol pedig egy ervelestechnikai versenyt gerjeszt, a formalis logika helyett.
-
Dr. Akula
félisten
-
válasz
Williamgrant #10 üzenetére
Hát, nem tudom...
Amikor ezt tanultam, mégpedig amerikai-európai közös kurzuson, egészen döbbenetes volt számomra és gyakorlatilag minden európai hallgató számára, hogy az amerikaiak mennyire más szemléletben gondolkoznak. Nem leltük meg benne a jogi logika nyomait...
MaCS
-
-
válasz
Williamgrant #6 üzenetére
Az amerikai jogrendszernek szerves része a joggal való visszaélés és kereskedelem ennek a lehetőségével (vö. szabadalmi trollok).
Jókat vitatkoztam ezen amerikai jogászokkal, de szerintük ez egy demokratikus vívmány...
MaCS
-
Busterftw
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #7 üzenetére
Az is, telepitheto barmilyen apk, legyen az app vagy store.
Az enyemen is van GMS, megis telepithetek mast. -
Valahol funny hogy a valaha volt legaljasabb játékfejlesztő cég (ami a legnagyobb sikerét egyszerű lopással és szerződés apróbetűzéssel érte el) perel...
-
Busterftw
nagyúr
Valaki szóljon már az Epicnek, hogy az Android már rég nyitott.
-
Peet
senior tag
Nem túl szerencsés a cím szerintem. 2 dollár a nagy megszorongatás?
Új hozzászólás Aktív témák
it 700 millió dolláros megállapodást kötött az USA-val a Google, ebből egy jogosult fogyasztó legalább 2 dollárt kaphat a Play Áruházzal kapcsolatos viták eredményeként. Nagy változások jönnek, de az Epic szerint ez kevés, felnyittatnák az Androidot.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Automata kávégépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Gitáros topic
- Gaming notebook topik
- Opel topik
- VirtualBox
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5310, 5310 2-in-1 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest