Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kraftxld

  Topikgazda

  válasz MasterDeeJay #14190 üzenetére

  Offline módban lemented a még működő vinyóról a partíciókat (Macrium, Paragon, Acronis, bármivel), ezt a vinyót kiszeded.
  A két másikat benthagyod, visszaállítod a partíciókat NEM dinamikus lemezként az egyikre.
  Ha ez megvan akkor lehet kell egy boot fix, majd beindul a szerver. Visszakonvertálni dinamikus lemezzé majd kiterjeszteni a másikra.

  🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

 • válasz MasterDeeJay #14190 üzenetére

  Hátha másnak is tanulságos lehet.
  Előzmény szerver, hardvers raid1, egyik kattog 0% másik 80% gyenge szektorokkal. Döglött hdd ki majd új be az éppen működő mellé. HW raidet nem mertem próbálni, leállni csak egyszer lehetett. Szoftveres Raid1 nem épült újra redundancia hiba miatt. Chkdsk induláskor lefutott, javított valamit de még mindig redundacia hiba volt és nem volt hajlandó bootolni a másik HDD-ről mert nem volt tükrözve.
  Sok progit próbáltam de dinamikus kötetekkel egyik sem kezdett semmit. (aomei, easeus szerveres, pró meg egyéb megoldásai sem!)
  Megoldás:
  Hirens alternatíva (FalconFour’s Ultimate Boot CD) bebootol rajta Ghost11.5.
  simán leklónoztam az egészet, igaz írt hibát bad sectorra amit persze nem tudom melyik filera írhatta de a hdd elején volt. Kellett 4 óra mire megvolt minden szombaton persze mert kisebb a műszak.
  Régi vincsit kiszed majd örül mert hiba nélkül megy minden és gyors mint sárkány!
  A hiányzó raid1 köteteket leszedtem majd be másik vincsi és újraépítettem mindent.

  Szóval a régi öreg Ghost még mindig nagyon ott van.
  Exchange ellenőrizve, SQL-ek jók. Remélem a bad sectoros rész nem fontos helyen volt.
  A régi vincsit beraktam HDD sentinel szerint már 20 gyenge szektor, HDD regen meg írta a bad szektorokat most csökkent 10-re a gyenge és nincs rajta teljesen rossz szektor. Szerverbe vissza nem kerül. Jó lesz isókat tárolni. (WD enterprise széirás, nem akarom kidobni)

  The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

Hozzászólok Aktív témák