Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz sanzi89 #9706 üzenetére

    Kicsit jobban belemélyedtem a dologba. A 0xC004F035 hibakódra keresve találtam rá erre. Ami fontos belőle:

    "The problem occurs if the KMS server does not find a valid Windows marker in the ACPI_SLIC table in the computer’s BIOS program. There are 2 reasons that can cause Windows marker cannot be found in ACPI_SLIC table. Firstly, the Windows marker in the ACPI_SLIC table is corrupted. Or secondly, the Windows marker is not present in the ACPI_SLIC table, if the computer does not have a qualifying Windows operating system installed.
    ...
    If the BIOS does not contains SLIC tables and Windows marker (SLP 2.0 or OEM activation not compliant), users must use the MAK (Multiple Activation Key) product key to activate Windows Vista, and then activate online using Microsoft activation server, and not KMS server. "

    Azt, hogy tényleg ez-e a probléma könnyen leellenőrizhetjük az SLIC Toollkit nevezetű programmal. Itt egy Acer E1-531-es gép látható, amit nem lehet csak MAK kulccsal aktiválni.


    Jól látszik, hogy mindenhol FF hexa kódok láthatóak, holott ennek különféle krix-kraxnak kellene lennie, és a bazi nagy piros INVALID felirat is árulkodó... Így néz ki egy "normális" gép, egy ASUS K50IJ, melyen hibátlanul megy a KMS aktiválás, továbbá teljesen valid.


    Megoldás a gyártó által kínált legfrissebb BIOS, hátha azt már megcsinálták normálisan, az Acer E1-531 esetében ez sajnos nincs így. Ezért vagy elfelejtjük a KMS aktiválást ezen a gépen, vagy módosíthatjuk a jelenlegi BIOS-t, de erre egyelőre nem vállalkozok - főleg, hogy ezen a héten nyírtam ki valószínűleg egy HP Pro 3400-ast, mivel a gyári BIOS frissítője szált el a picsába - régi BIOS-on a WOL nem működött, most már az egész gépnek kakukk. Jó, mi?

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák