Új hozzászólás Aktív témák

  • kraftxld

    Topikgazda

    válasz sanzi89 #9574 üzenetére

    Röviden leírom, hogy van beállítva egy ügyfélnél, ott Wyse C10LE kliensek vannak, de a HP is tök hasonló, ahhoz van valami központi management progi is.

    Alap vas:
    IBM X3500 M2, 6x8GB memória, 2x250GB samsung SSD, 2x300GB SAS vinyó, 4x1TB SATA vinyó
    Win 2012 R2 standard, az alap OS-en csak a Hyper-v megy plusz 1-2 management cucc. Ez egy 5 éves szerver, ilyet vinyók nélkül vagy hasonló kaliberű HP-t használtan 100-150e körül már lehet szerezni.

    Rajta fut egy 2008 R2-es terminal server, 20GB ram van neki adva, 4 virtuális proci, 140GB-os fix VHDX-en fut az SSD-ről, a remote desktop services szerepkör feltelepítve rá, meg a desktop experience.
    Rárakva minden progi ami kell a népnek, Office 2010, Adobe, böngészők, speckó cuccos, google earth, stb.
    Van egy felhasználói csoport akinek jogosultsága van csatlakozni, és group policy-vel atom módon le van korlátozva a szerver.
    Sima felhasználónak se parancssor, se regedit, se powershell, vezérlőpultban max az Outlook meg az egér beállításai érhetőek el, parancsikonok szintén GPO-val kihányva mindenki asztalára hálózati meghajtókkal együtt.

    DHCP-ben van pár beállítás a Wyse vékonykliensnek (option 160 meg 161), ez alapján automatán felmászik a vékonykliens boot után egy FTP szerverre, ahonnan lekap egy .ini file-t, abban benne van, hogy milyen beállításokat használjon, meg az userek ne tudják matatni a vékonyklienst csak bizonyos jelszóval, és automatán elindít a vékonykliens egy rdp kapcsolatot a szerverre.
    User beírja a felhasználónevet és jelszót, boot után 20 másodperccel már dolgozni is tud, és nem tudják szétbaszni.
    Magán a vékonykliensen a Wyse thinOS fut (C10LE modell) ez kb annyit tud, hogy RDP-re, Citrix-re, vagy VMware view-re csatlakozik. Ha kell usb eszközt át tud irányítani.

    Suliban lehet még durvulni, egy egész termet egy terminal szerverre, óra előtt snapshot róla, óra végén pár mp alatt snapshot visszaállít, és mindennemű barmolás amit véletlenül a rendszerellenség diákok csináltak megszűnt létezni :)

    [ Szerkesztve ]

    | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

Új hozzászólás Aktív témák