Új hozzászólás Aktív témák

  • adamka16

    őstag

    válasz sanzi89 #8761 üzenetére

    Nem akarok beleugatni, de ez a tartalomszűréses csak a kliensre telepíthető magyarul kommunikáló szoftver szerintem kb nincs is, nem hogy ingyenes. Egy jól felkonfigolt proxy szerintem többet ér bármilyen ingyenes szoftvertől legalábbis amiket én láttam.

    A sulixszal is ott a probléma, hogy ez sem kommunikál semmilyen módon a júzerrel, hogy neked itt semmi keresnivalód. Ez is egy squid proxyt használ és tényleg mindenre aktívan "harap". De ha windows-os kliensekkel van használva úgy így ugyan annyit ér mint egy pfsense squiddal, csak épp nem sulixnaknak hívják hanem pfsense-nek...

    Másik... Pályázatban kaptunk több sulinkba gépeket, laptopokat, tableteket. Meg van határozva, hogy 5 évig nem törölhetünk le róla semmit, kérdem én akkor, hogy lehet ilyen gépeket használni pl sulixszal vagy bármi mással ami nem windows 8.1?

    Alapvetően több sebből vérzik ez a szűrőszoftveres megoldás, mert max akkor lenne ingyenes (mert ugye fenntartótól nem kapni ilyenre, de még vírusírtóra se) ha elcsesznének egy csomó EU-s pénzt a fejlesztésre és azokat lehetne telepíteni felfelé a gépekre. Az tuti megfelelne... más egyenlőre szerintem nem teljesíti a feltételeket.

Új hozzászólás Aktív témák