Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    Na nehéz állat a tehén, de megfejtem. 1 hét alatt kb 50 próbálkozás volt, amit tapasztaltam, megosztom mindenkivel :)

    Az a bizonyos hibakód azért jött elő, mert valószinűleg az imagex Win7-es verziója viszonylag sokat hibázik a capture során. Sajnos a WDS is szokott, de viszonylag ritkán. A Win7-es dism pedig nem képes capture-re, megoldás lehetett volna egy Win8 WinPE-jével szórakozni de ez nem volt kéznél...

    Szóval.

    A hibamentes capture-t úgy értem el, hogy sysprep után a WDS-el capture-öltem és azzal fel is töltöttem. A WDS a capture-ölt gép C-jére elhelyezi a wim-et így azzal tovább lehet játszani.

    A CopyProfile opció működéséről:

    - Elég ha csak ez az egy dolog van az unattend.xml file-ban.

    - Pendrive-ról történő deploy esetén nekem csak úgy sikerült elérni hogy az opció érvényesüljön, ha a capture-ölt wim-et "kinyitottam" dism-mel és az unattend.xml file-t bemásoltam a kinyitott image Windows\Panther könyvtárába. Ezután az image-et visszacsuktam, majd WSIM-mel csináltattam neki egy catalog file-t is. Ezután az Install.wim és az elkészült .clg file felmásolható a Win7 pendrive-ra (a már ott lévő eredeti .clg filet NE töröljük).

    - WDS-ről történő deploy esetén a dolgunk még egyszerűbb, ugyanazt az unattend.xml-t, amit a pendrive-os telepítéshez bemásoltunk a panther könyvtárba, hozzá kell csatolni az épp imént felcapture-ölt image-hez. Van egy "allow unattanded install" opció, oda pipa, majd az xml-t kitallózni.

    VOILA, működik.

    Az unattend.xml file tartalma (Windows 7 Enterprise 64 bit-hez biztosan jó):

    <?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">

    <settings pass="specialize">
    <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <CopyProfile>true</CopyProfile>
    </component>
    </settings>

    </unattend>

    [ Szerkesztve ]

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák