Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!

    Bajban vagyunk! Cégünknél az XP leváltására készülünk és Windows 7 Pro x64-es oprendszereket fogunk használni. Van egy pár kérdés amire sajnos nem találtam még választ...

    1. Windows XP alatt létrehoztunk egy profilt, melyet szépen beállítgattunk, majd rendszergazdaként felülírtuk vele a Default Usert, így mindenkinek a beállításai usertől függetlenül ugyanazok lettek. Win7-ben ilyen lehetőséget nem találtunk sajnos. Hogyan lehetne ezt megoldani, ha új felhasználót veszünk fel az is ugyanazokat a beállításokat kapja meg amit mi egy profilba szépen beállítottunk?

    2. A usereink értelemszerűen nem fognak rendszergazdai jogokat kapni, viszont vannak olyan programok, amik mégiscsak rendszergazdai jogokkal szeretnének elindulni (pl írni akar a program files-ba, vagy van aki olyan videoszerkesztőt használ stb). Ilyenkor kéri a rendszergazdai jelszót, amit értelemszerűen nem fogunk a felhasználóknak kiadni, az viszont nem megoldható hogy ha valaki dolgozni akar akkor mindig rohangáljon egy informatikus jelszót pötyögni. Ezt hogyan lehet áthidalni, vagy milyen megoldás létezik rá?

    3. Imagek kialakítása hogyan történik? A Clonezillával szemezgettünk, ami visszaállítás után kéri a kulcsot és az aktivációt. Az is elég ha csak partíciókat mentünk le és azt állítjuk vissza (ha igen akkor melyiket?). Mivel ezek előtelepített gépek és ugye előre aktiválva vannak ezt is szeretnénk lehetőség szerint kikerülni, hogy minden egyes visszaimagelésnél újra aktivációs kódokat kelljen írogatni.

    Remélem tudtok segíteni!

    Előre is köszönöm!

    >>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

Új hozzászólás Aktív témák