Hozzászólok Aktív témák

 • TomyLeeBoy

  tag

  Szia!

  Én éppen most fejeztem be egy hálózat építését. Kezdésnek 11db ilyen vékonykliens lett telepítve. Egy PowerEdge R720 szerver szolgálja ki őket. A rendszer érdekessége, hogy nem egy oprendszerre csatlakoznak a vékonykliensek, hanem ESXI 5.5 fut a szerveren, ezen minden kliensnek 1-1 virtuális gép saját win7-el, plusz egy virtuális gép a Server 2012.
  (különböző szoftver igények, usb hardver telepítések, stb miatt ez volt a legjobb megoldás). A szerveren prociterhelésben nem igazán lehet észrevenni a 12 oprendszert, a 64 giga ramot viszont szépen megeszi (bár ez ugye attól függ mennyit osztunk a virtuális gépeknek).

  Az L300-akkal elég jók a tapasztalatok, nem szabvány RDP-t használ hanem egy saját protokollt, amivvel szebbnek gyorsabbnak tünik minden mint sima RDP-vel. Végigjártuk mi is a mindenféle bootolható rendszereket amik RDP-vel felcsatlakoznak, de azokhoz is csak kell pc, itt talán kevesebb a hibalehetőség, karbantartási igény. Kb 1 hónapja mennek stabilan, leginkább irodai célra használják (internet, levelezés, adobe acrobat, office alkalmazások, vállalatirányítási rendszer, stb...). Egy tartalék kliens azért van polcon. :D Az usb támogatás nagyon jó, "natívan" megjelenik a virtuális gépen a hardver ami usb-vel csatlakoztatva van a klienshez.

  Gigabites optikai háló van, bár ez is inkább a nagy távolságok és az ipari körülmények közötti stabilitás miatt, egy ilyen kliens 40-50k-val is ugyanúgy megy mint gigabittel.

  Az idő sebessége: 1s/s

Hozzászólok Aktív témák