Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz kraftxld #5603 üzenetére

    Nalam is lesz egy DC szogeles, (5 DC, 3 vm es 2 fizikai) es a fo DC nem replikalodik mindket iranyba :(
    Amint befejeztem a wireless projectet, kezdek is neki, talan csutortok-pentek korul.

    Szoval WLC firmware update, minden fasza rakom fel az AP-ket. Jon a mokus(egyetlen helyi rendszergazda) naszoval van egy kis gond, kifogytunk az IP-k bol es fele Ap-nek mar nem lesz IP-je, mar regota van ez a gond, csak elfelejtette mondani.

    Persze megoldjuk csak akkor minden eszkozon aminek fix ip-je van at kell irni az ujra. Hat, de csak network printerbol van vagy 30, meg a switchek, meg a szerverek, meg a tuzfal. Hat akkor jobb lesz gyorsan nekialni :) Szedd elo a jelszavakat. Van egy kis gond az ASA5510 szarra van korlatozva, nincs gui, csak CLI a konzol kabelen, mert aki beallitotta, az biztonsagi okobol szenne korlatozta, o meg nem ert hozza,(mellesleg en sem) DE A JELSZOT AZT TUDJA!!!

    Ket oraval es vagy 200 "pedig biztos tudom a jelszot"-tal kesobb be is sikerul lepni, beallitom a management interfacet, van ASDM, minden szuper nem volt tobb mint 5 perc.

    Nezzuk a szervereket, az osszes 10/100 hja, hogy a fo switch az 10/100, de a tobbi mar gigabit, csak ehhoz nincs meg a jelszo. Nezzuk tovabb a szervereket, DNS ossze vissza mutat, tobbnyire mar nem letzo DCk-re.

    DHCP, a dhcp mint ad ki az osszes kliensnek elsodleges DNS szervernek? Hat persze hogy a 127.0.0.1-et.

    Amugy minden szuper volt :U :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák