Új hozzászólás Aktív témák

  • Exomoon

    csendes tag

    Üdv nagy rendszergazdák,

    tanácsot kérek tőletek, hosszas tépelődés után elhatároztam, hogy kitanulom magam rendszergazdának (ehhez van affinitásom és kedvem), de egyelőre még azt sem látom, hogy pontosan melyik képzést/vizsgát érdemes megcéloznom. A következő képzésekről olvastam, amik hasznosak lehetnek: MCSA, MCITP, CISCO, illetve sima magyar okj-s rendszergazda-képzés. A gondom az, hogy nem tudom melyik mit takar pontosan, melyikkel érdemes kezdeni, ezek hogyan fedik át egymást, illetve hogyan épülnek egymásra.
    A MS oldalán (http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/cert-overview.aspx) az MCSA (amit újabban már MCTS-nek hívnak, ha jól értem) az alapképzés, erre épül rá az MCITP, viszont tudok valakiről, aki egyből az utóbbinak esett neki... állítólag egy év alatt megtanulható nulláról.

    A másik, hogy ezek a képzések Pesten vannak, az okj-s rendszergazda-képzések is, ami nekem benzinben is elég messze van, meg amúgy sem olcsók, ha tehát egy mód van rá, itthon tanulnék magamban (vizsgázni szívesen felmegyek pestre), amennyiben ez reális és van hozzá elérhető tananyag. Ilyenről tudtok?

    Biztos amatőrnek hatnak a kérdéseim, de ez van :)

Új hozzászólás Aktív témák