Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz pschio #2316 üzenetére

    Dehogy, WPA2-PSK. Nem láma vagyok, csak belsősöktől szeretnék megvédeni belsősöket, ami lássuk be, nem egyszerű. Vannak emberkék, akiknek engedélyezett a hozzáférés a wifihez, vannak, akiket ki kell zárni, de ők sem külsősök.

    Minden wifis gépen korlátozott jogok vannak a felhasználóknak, így megnézni sem tudják a wifi jelszót winben, legalább is alapvető eszközökkel nem. Viszont privát eszközeiket is (saját netbook, laptop, mobiltelefon(!))használják bent, ezeket is kénytelen vagyok wifire belőni, innentől kezdve a jelszót fújhatom, mert máris mindenki tudja. A MAC védelem is csak addig tart, amíg nem tudják, hogy azzal van védve a wifi, aztán amint rájönnek, jön a klónozás. Egyébként persze fix IP-t sem lehet adni a privát eszközöknek, mert persze, hogy ottnon is akarják használni és persze, hogy nem tudják saját kezűleg visszaállítani DHCP-re, hogy ott is működjön. Így marad a DHCP a privát wifis cuccokra.

    Most találtam egy nagyon jó anyagot. Nem is sejtettem, hogy a DHCP egy dll-je (Win2003 és 2008) tud olyat, hogy IP címet MAC címhez köt és még nem néztem utána teljesen, de valahogy a gépnévnek is egyeznie kell. Na ez már alakulgat, de ez sem nyújt tökéletes védelmet, csak idő kérdése, hogy rájöjjenek.

    Létezik, hogy wifit ennyire nem lehet tökéletesen levédeni? :F

Új hozzászólás Aktív témák