Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz magellan2600 #20895 üzenetére

    Először még nem örültem hogy mi kimarad(t)unk a wifi fejlesztésből, de az utóbbi hónapokban kimondottan örülök neki. Saját unifi wifink van amit én állítok, nem is tudom mi lenne ha ez a szabályozhatatlan wifi lenne a net vonalunkra kötve.
    A dashboard-on szépen be van írva hogy 1024/1024 Mbit fel/le, de cisco 892sfp van kihelyezve ami alig több mint 100Mbit-et tud átpréselni magán. Olyan 130/100 körül szokott menni, amit más sulis rendszergazdák is megerősítettek. Bár most a dashboard-on nyomtam egy speedtest gombot, és valami csoda folytán 168/129 jött ki. Ekkora számokat még soha nem láttam itt a vonal végén, praktikusan ezek már a cisco fizikai határai.
    Erre van ~300 géptermi gépünk, valamint a wifin is az iskolai és behozott eszközök, napközben kb. 3-400 kliens. Diákoknak is van wifi, nagyon erősen korlátozott sebességgel, de ha valami fontos célra kell stabil net elérés, akkor a diák elérést le kell kapcsolni (tanár minősítés, vizsga/verseny/rendezvény ahol wifire van szükség).
    Persze a tanárok folyamatosan kárálnak, hogy csináljak valamit mert lassú a net, de erre én csak a vállamat tudom megvonni, max. azt szoktam még javasolni, hogy menjenek körbe és próbálják meg pár gépteremben lekapcsoltatni a gépeket (amik 8-15-ig, bizonyos napokon 8-19 óráig szinte fullon mennek), illetve intézzék el hogy rendes végberendezéssel lássák el az iskolát ami bírja is a terhelést.
    Amúgy nem is értem ezt a közös jelszavas kikapcsolhatatlan wifit, nekünk még az első verziós, jópár éve kapott, fehér szögletes eduroam-os cisco AP van, és most is ott van a dashboard-on a ki-be kapcsoló és a havonta lejáró egyedi jelszó az eduroamra.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák