Új hozzászólás Aktív témák

  • CsodaPOK

    senior tag

    válasz X Factor #20056 üzenetére

    De ha freepbx meg skype meg stb, akkor mégse oldható meg :D
    Én arra gondoltam, hogy csak becsattintom az IP telefonokat, adoptálom, VLAN-t megcsinálom, kis QoS, stb., aztán az Unifi-ban mondjuk beállítom, hogy az 1-es telefon a 101-es mellék, a 2-es a 102-es, aztán tudják hivogatni egymást. Ha ez így nem kezelhető az Unifi-ból pár kattintással, akkor nekem már nem ér annyit a téma, hogy foglalkozzak vele.

    Amúgy USG-Pro van. Net most még csak mobilnet, jobb perceiben olyan 60Mbitet tud. Röhej, hogy Budapesten, Camponától nem messze van olyan iparterület, ahova egy szolgáltató se húzott be kábelt. 30 méterre ott a Digi optika (most építették a rendszert pár hónapja), ott a UPC koax, semelyik nem hajlandó áthúzni a kábelt. Még pénzért se. Mikros szolgáltatókkal megy a cicaharc, de hát aranyáron mérik a havidíjat. Persze megteheti, nincs alternatíva.

    IPS/IDS nincs még bekapcsolva, három okból:
    - ha bekapcsolom, akkor nem csak a WAN <--> LAN sebesség csökken (250Mbit/s bőven elég lenne itt), hanem a belső hálózatban, VLAN-ok között is szűr. Na itt azért már helyenként fájna a 250Mbites korlát. Illetve az nem egyértelmű bennem, hogy ez a 250Mbit, amit megadnak az oszlik minden irányba vagy VLAN1-VLAN2, VLAN3-VLAN4 között egyenként 250Mbit.
    - a mobilnet miatt minimum 2 NAT-on átmegy a kapcsolat
    - az első verziónál amit láttam, csak IDS/IPS/Disabled választás volt. Nem rég frissítettem és megjelentek kategóriák, meg restrict access, meg signature suppression meg mittudomén mi menüpontok. Ezeknek még utána kell nézzek, hogy mit jelentenek, milyen funkciójuk van stb.

Új hozzászólás Aktív témák