Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz Phvhun #16115 üzenetére

    Sztem neked is igazad van, meg neki is.

    Fontos, hogy földrajzilag milyen helyről beszélünk (Bp.-vidék viszonylatban) és fontos, hogy közszféra, vagy versenyszféra. Utóbbiban nem ritkák a sokszázezres fizetések sem, de a közszférában a legnagyobb, országos intézményeknél sem keresel sokkal többet az általad megjelölt nettó bérnek a felénél egyszeri rendszergazdaként. Vidéken dettó, ott a versenyszférában sem biztos, hogy többet tudnak ennél fizetni, mert egyszerűen nem bírnak, nincs annyi megrendelés, a költségek viszont ott is nagyok.
    Ha a közszférán belül az oktatásban vagy, akkor a KLIK a minimálbért fizeti.

    Fontos az is, hogy milyen beosztásban vagy. Közép- felsővezetőként a közszférában is egyértelműen többet kereshetsz, mint sima rgazdaként, de pl. középvezetőként még ekkor sem biztos, hogy sokkal többet, ez persze függ a bedolgozott éveid számától, korodtól, stb. Simán előfordulhat pl., hogy egy idősebb kolléga, aki már ezer éve a közszférában van és magas a végzettsége, többet keres, mint egy fiatal középvezető.

    Versenyszférában lehet, hogy be tudsz szállni egy idő után a cégbe pl., akkor meg már van osztalék, stb. jóságok is, nem csak a fizu.

    Maximálisan igazad van, Mo-n brutálisan sok jelenleg az IT álláslehetőség mindkét szférában, mert ugye kimentek az emberek mosogatni külföldre. Meg hát IT szakemberként, akinek van komolyabb tudása (és nyelvtudása), az minek maradjon ilyen nyomorúságos bérekért itthon, ha kint többszörösét megkeresheti ugyan azért a munkáért? Az is igaz, hogy már OKJ-s végzettséggel is simán lehet állást találni. Persze ezek az állítások is Bp-re igazak, vidéken gyakorlatice már a fű sem igen akar nőni... ez van.

    A grafikonokat, statisztikákat inkább hanyagold, totális baromságokat irkálnak össze, nagyon messze állnak a valóságtól. Ezeket általában olyan cégek készítik, amiket a kormány pénzel azért, hogy papíron kiváló statisztikákat ontsanak ki magukból és kifelé az látszódjon, hogy itt minden faja... jah... azért húzott el az ország fele mosogatni, mert itt minden olyan jó, még a migráncs-kerítés is kolbászbul vagyon. :D

Új hozzászólás Aktív témák