Új hozzászólás Aktív témák

  • Lowyee

    újonc

    Üdv!
    Jelenleg rendszergazdaként dolgozok (2 hete vagyok gyakorlatba is a szakmába, sajnos még csak most tudtam elhelyezkedni, illetve ahol tanultam csak virtuális gépeken dolgoztunk 1 szerver 2 kliens és ennyi kb..) egy gimnáziumba, és segítséget szeretnék kérni Tehát:
    Adott egy szervergép windows 2008 R2 oprendszerrel, kettő hálókártyával (egy Digis és egy Suli net amin az oprendszerek, Office stb tudnak frissülnek). A szervergép a 192.168.1.1/24 -es ip-t használja. Ezen fut egy tűzfal program egy bizonyos forefront TMG Managment és egy dhcp aminek a tartománya 192.168.40-től 250-ig van állítva. .40 előtt nyomtatók wifik és egyebek vannak. 5 wifi van az iskolába ezek lefedik a tanárok laptopjait, mobilokat.
    feladatom a következő lenne:
    erre a meglévő hálózatra szeretnének ingyenes wifi lehetőséget a diákoknak, esetleg vendégek számára úgy, hogy a régi "rendszer" mellett lehessen használni
    Problémáim:
    - Mivel a hálózatra nyomtatók vannak kötve ezért akárki elérné ezeket az eszközöket stb.
    - Milyen fajta/mennyi AP illetve router kellene ahhoz hogy 500-600 diák tudja használni az ingyenes szolgáltatást. (Az épületet kb 5 AP lefedi)
    - Az előzőhöz még annyi hogy 1 AP-ra gyakorlatba hány kliens tud csatlakozni úgy hogy az eszköz Stabil maradjon.
    - még lenne pár de ez lenne az alap felállás :(
    Elképzelésem: létre kéne hoznom még egy hálózatot amin az ingyenes wifi szolgáltatás működik. Csak nem tudom gyakorlatba hogy álljak neki. :(

Új hozzászólás Aktív témák