Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz bwgabor #13259 üzenetére

    "Igényelhetek memóriát, de nem látok rá sok esélyt."
    Meg kell igényelni, és 1-2 hetente rájuk telefonálni, csesztetni őket, hátha megunják és adnak. Érdemes végiggondolni más forrást is - iskolai alapítvány, önkormányzatnak sírós levél, nekem utóbbi vált be. Memória nélkül nem lehet még alap szinten se szervert üzemeltetni, 4GB gyakorlatilag semmire nem elég 2016-ban.

    "Tárhely mindkettőben 1 tera."
    Igazából nem is a tárhely mérete a gond, hanem a HDD elérési ideje. Ha virtuális gépet futtatsz, akkor a rendszer "reagálása" lesz lassú a HDD miatt. Én annó 2 VM-et engedtem rá egy RAID1-es kötetre, ami sima desktop HDD-ből épült, úgy használható volt még, persze nem tépte le a hajam. El lehet gondolkodni sima desktop HDD-ket rakni bele pluszba valahonnan, kisebb méretű is jó - 320, 500 - a VM-ek működési sebességén sokat dobhat.

    "R2-ből úgy tudom csak egyet használhatunk tisztaszoftverrrel."
    Rosszul tudod. Annó én kértem írásos állásfoglalást a Tisztaszoftvertől, ahol azt írták, hogy a "szükséges mennyiségben" használható a Server OS, frissítési alap nélkül. Továbbá akkor aggódnék ilyenek miatt, ha egyébként minden szoftveretek full legális, amit én még iskolában nem láttam...

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák