Új hozzászólás Aktív témák

  • bon

    őstag

    Úgy néz ki az én helyzetem még egész "jó" igaz én okt. technológus is vagyok, így a napom egy részét (mostanában, hogy a kolléga beteg így az egészet) a fénymásolás teszi ki.
    A hálózat fejlődik, rendszer is ha időm engedi (na meg sikerül megcsinálni és nem szívat) fejlődik. Nálunk szerencsére az AD bejelentkezést szeretik, vannak public mappák, forrás mappák és használják is előszeretettel. Persze amikor oda kerültem és a régi kollégámmal megszüntettük az admin jogokat volt lázadozás.
    Egyedül amit nem tudtam még az elmúlt két évben elterjeszteni az office365 email fiók használata, pedig az összes dolgozónak és diáknak létrehoztam a fiókot.

    Kérdés:
    Edgerouter felhasználók véleménye érdekelne, gondolkodok egy beszerzésen a suliba.
    8 portost néztem ki, úgy látom 2 net kezelése nem gond neki, 3-al is elboldogul?
    Egy TMG tűzfalat váltanék ki vele, így tartalomszűrés fontos lenne, úgy látom lehet tűzfal szabályokat létrehozni. Főként weboldalakat oldalakat tiltanék pl. Facebook. Alkalmanként netelérést is tiltani kellene csoportoknak. AD-vel együtt tud működni?
    Ki mennyire van megelégedve vele? Stabil a cucc? Csúcsidőben kb 200-250 user kellene kiszolgálnia.
    A netek egyenlőre semmi extra: 50,15,15mbit-es DSL.

    A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

Új hozzászólás Aktív témák