Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz kraftxld #12364 üzenetére

    Csak röviden, tényleg néhány mondatban:

    Adott egy frissen beépített Ubiquiti EdgeRouter Pro, fail-over load balance-szal, 20/20-as DIGI-vel, és 8/1-es backup vonallal. A dolgozók úgy érzékelik, és én is úgy látom, hogy a kliensgépeken egy adott, látszólag szabvány https oldal megjelenítése rettentően lassú, néha időtúllépéssel elszáll, miközben a 80-as porton keresztül zajló forgalom villámgyors, és más https oldalakkal sincs gond. Esetenként az Outlook is csinál furcsaságokat, például megáll levélfogadás közben, pedig ott szabvány pop3 / smtp protokollon megy a kommunikáció. A https:// oldalhoz kapcsolódó információ még, hogy az oldal meghívása böngészőn keresztül zajlik, de a folyamatot egy szerveren lévő szoftver indítja, amely egy parancsikonra történő kattintást követően megnyitja a kliensgépen az alapértelmezett böngészőt.

    Az alapszituáció az, hogy az első gép, ami elindítja az alkalmazást, rendben bejelentkezik az adott weboldalra, a kommunikáció pedig folyamatos és stabil marad, történjék bármi is. Mindössze az érintett weboldal válaszidejében történik némi visszaesés, ha újabb kliensek indulnak el a hálózatban, és futtatják ezt a szoftvert, de timeout egyáltalán nincs. A másodikként, illetve ezután becsatlakozó gépek viszont egyáltalán nem tudnak már bejelentkezni a problémás weboldalra, illetve, ha néha egy-egy pillanatra sikerül is, a következő 2-3 kattintás a weboldalon egészen biztosan timeouthoz vezet. Ami most feltűnt, de eddig nem tulajdonítottam neki jelentőséget, hogy a problémázó gépeken a Firefox TLS hitelesítési problémát jelöl meg, konkrétan olyan, mintha maga a hitelesítési procedúra futna ki a rendelkezésre álló időből. Mindeközben, ha bármilyen más "https" oldalt nyitok meg (praktikusan itt a facebokot teszteltem, hosztonként külön fiókkal) minden egyes gépen villámgyorsan megy, azonos időben, úgy, ahogyan annak lennie kell. Ergo, mintha a TLS-sel lenne gond; ha jól tudom, a szabvány "https" nem ezt, hanem SSL-t használ a titkosításra. Az, hogy melyik gépen dolgozik jól a szoftver, és melyiken nem, az kifejezetten nem gépfüggő, a bejelentkezés sorrendje dönt a végeredményről.

    Egy Linksys RV082-őt váltana az Ubiquiti, de mivel azon megy rendben minden, jelenleg az húzza tovább az igát. Firmware upgrade / downgrade egyaránt megvolt. Szimpla WAN-nal ugyanaz a helyzet. Wiresharkon csak az látszik, hogy timeoutolnak a gépek, semmi más. Minden forgalom engedélyezése ki, be, csomagállapottól, porttól függetlenül nem segített.

    Az adott applikáció, illetve a kapcsolódó oldal a TimoCom.

    Ötlet? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák