Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    PXE-vel szórakozok, mert egyrészt borzasztó kényelmes, h nyomok egy F12-t és válogathatok z oprendszerek között, másrészt thinpc módban is működhetnek a gépek.

    Első kérdésem pont a Live képekhez tartozik. Tehát az a problémám, h ugye tftp-n leszedi a ramba a fájlokat. Ez egyrészt lassú betöltést eredményez, másrészt a 4 giga ramnál kissebb minimummal rendelkező gépek elhasalnak... Ezért kérdezném, h van-e valamilyen megoldás arra, h ne legyen folyamatosan betöltve az egész. Úgy halottam, h a dd-vel készíthető lemezképet floppyként fel lehet valahogy csatolni a pxenek. Erről tudtok vmit?

    2. Valahogyan tudnék iso-t bootolni syslinux-al? Mert az viszonylag kényelmetlen, h a frissen készített win livenak kell csinálni egy könyvtárat, belemásolni a wimboot-ot, aztán még ki is kell másolni a diskből a boot.wim-et, a bootmgr-t stb... Ha ilyen nincs, esetleg olyan bootolható tool csak van, ami képes ezt a feladatot smb-ről (cifs, ha úgy tetszik), vagy httpről ellátni?

    3. Van itt olyan, aki csinált már Live windows PE-t? Ez legálisan használható?

    4. WinBuilderrel próbáltam összehozni egy ilyen live image-et, ami sikerült is, de néhány programot (pl opera böngésző) nem tölt be, ha pxeről bootolom. Gondolom azért, mert azt nem a boot.wim -be csomagolja, hanem máshol van a CD-n. Hogyan lehet az egészet a boot.wim-be rakni?

    5. Ubuntu live-t szerettem volna pxeről indítani. Ehhez létre kellett hoznom egy nfs megosztást, ami tartalmazza a filesystem.squashfs -t. Debian alól fel tudom csatolni ezt a megosztást, viszont a pxe-s ubuntu nem hajlandó és elhasal Protocol not supported hibával. Itt bővebben írtam a problémáról, de még mindig nem jöttem rá, igazából mi lehetne a hiba. Vagyis de. Ha úgy csatolom fel, ahogy a linkelt hsz-ben is (vers=2 -vel), akkor minden oké. Nade én szeretném, ha automatikusan így csatolna és nem kéne mindig manuálisan szenvedni vele.

    :R:RElőre is köszönöm!:R:R

    [ Szerkesztve ]

    Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

Új hozzászólás Aktív témák