Hozzászólok Aktív témák

 • #14595328

  törölt tag

  válasz CactuS #11977 üzenetére

  Szia!

  Ha van fix IP cím, jó és stabil net, attól még lehet áramszünet, kitépett netkábel, vagy bármi ilyen, ami egy irodában előfordulhat. Én biztos VPS vagy szerverhotel mellett lennék. Kezdetben biztos egy kisebb VPS-sel kezdenék, ha a helyi körülmények nem (teljesen) adottak. Nekünk volt fizikai gépünk magyar teremben, de őszintén szólva a mostani VPS-ünk elérhetősége sokkal stabilabbnak tűnik. Egyszerűbb belőni az igényeket is, 1-2 kattintással meg lehet duplázni a géped teljesítményét, ami max 10-15 perc leállásba kerül, és persze pénzbe. (PostgreSQL + Apache ment nekem 128 MB RAM-os VPS-en elfogadható sebességgel, igaz csak 6-8 felhasználó használta azt.)

  VPS-t szinte bárhol bérelhetsz és bővíteni is egyszerű. Ha nem fontos, hogy Magyarországon legyen, nézzed meg ezeket: RamNode, Linode, Digitalocean. Ezeket mind használom és elégedett vagyok velük. Az ügyfélszolgálatuk azonnal reagál szinte, mégha más időzónában vannak, akkor is. Ezeken az oldalakon vannak leírások, érthetőek és részletesek.

  Erre akár még mentheted is az adatokat rsync-kel. Ha kicsit a VPS (a linkelt oldalakon az egyik legnagyobb pl. 8 GB memória, 350GB tár, 4 mag), akkor gondolkozz (szerintem) fizikai gépben.

  Szinte mindent megtalálsz a neten, ami kellhet, de minden angolul van kb. Az, hogy mennyire bonyolult a beállítása más kérdés. Mikor először csináltam ilyet, akkor az volt, most már nem az :D Sokat olvastam utána, volt teszt VPS-em, amivel szórakoztam, kísérleteztem, stb... Amúgy szerintem egy VPS beüzemelése semmivel sem bonyolultabb, mint egy fizikai gépé. Használatban nincs különbség.

  EDIT: Ja és igen, kapsz fix IP címet, valamint egy panelt, ahol be tudsz állítani különböző dolgokat a VPS-en (pl root jelszó), onnantól mehet az SSH. Szinte mindenhol van valamilyen konzol hozzáférés is, ha esetleg kizárod magad.

  De mondom, nézegessed meg az oldalakon található leírásokat, abból sejtheted, mi fog rád várni!

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák