Új hozzászólás Aktív témák

  • Flowtation

    őstag

    Sziasztok!
    Új vagyok, sulis rendszergazda, csak hogy mindenki megértse a dolgaimat... :DDD
    Szóval nem régóta vagyok a helyemen, az előző kollégával nem találkoztam és még nem is dolgoztam ilyen munkakörben, emellett tanulok is ehhez kapcsolódóan.
    Beleolvasva a fórumba találtam pár bejegyzést az én problémámra, de eleddig megoldanom nem sikerült. A szokásos tartományi beléptetési gondom van, nem tudom az újonnan telepített gépeket, felhasználókat a tartományba illeszteni.
    Sulinetes "rendszer": router, switch és egy darab szerver, ami ugye tulajdonképpen csak megosztásra van. Pingelni tudom a szerver nevét, ipjét, sőt remote desktoppal is elérem (bár nem tudom ez számit e)
    Szóval a szokásos "nem sikerült feloldani egy tartományvezérlő DNS-ét..." hibaüzenet fogad. Azt olvastam itt, hogy a kliens dns-ének a szerver ipjét kell megadni, jól mondom? A szerver dns kiszolgálója viszont a következő: 127.0.0.1
    Itt lehet az eb elhantolva? Ha nem akkor hogyan tovább?

    Egyébként lehet, hogy újra kellene telepítenem az egészet, mert egyrészt tanulnék vele, másrészt elképesztő fejetlenség van a userek, hozzáférések között. Tanulói userek admin joggal, stb, hogy csak párat említsek.
    De még sose csináltam ilyet és megmondom őszintén, félek belevágni. Az ok, hogy feltelepítem a servert, de ilyen ad beállítás és társai az még ismeretlen egyelőre.

    Előre is köszi a segitséget, és bocs a hosszért!

    Üdv!

    Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

Új hozzászólás Aktív témák