Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy VPN előfizetést egy VPN router segítségével lehetne használni úgy, hogy az internetet csak a VPN előfizetésen keresztül érjem el?
    Mert azt mondják, hogy a VPN routerek olyanok, hogy csak router-router között hozható létre VPN (sőt gyakran csak ugyan olyan, vagy hasonló routerek között, ez is gyártó és router függő), tehát két LAN között és másképp nem használhatók, viszont én egy LAN-t egy VPN router segítségével egy ilyen VPN előfizetéshez szeretnék kötni, mert egy LAN-on ugye több számítógép van és nem akarom mindegyiken külön beállítani a kapcsolatot, meg nem is nagyon lehet, főleg ha az előfizetés egy számítógépre szól.
    Remélem érthető a kérdés meg úgy az egész, mert így visszaolvasva kicsit fura, de máshogy nem tudtam leírni :D

    Persze ha ez az ötlet kizárt, akkor még ott van az a megoldás/ötlet, ami szerintem működne, mégpedig az, hogy egy gyengébb gépet közvetlenül a modemre kötök, a gépre pedig telepítek egy szervert (most mindegy, hogy milyet), amin két hálókártya van és a külsőre beállítom a VPN-t a belsőre (LAN) pedig beállítom a DHCP-t és akkor elméletileg a szerveren (nevezzük router) keresztül tudok használni egy ilyen előfizetést.
    Vagy akkor már lenne egy olyan kérdésem is, hogy szerver helyett van olyan telepíthető tűzfal, amin sok mindent lehet szűrni (pl portokat és a forgalmát blokkolni), monitorozni, illetve be lehet állítani VPN-t és DHCP-t?
    Bocsi a sok hülye kérdésért, de inkább megkérdem, mielőtt megint zsákutcába futok és azon gondolkodok, hogy miért nem működik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák