Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Alteran-IT #10837 üzenetére

    A kliensen DNS servernek csak a tartományvezérlő van megadva? Pingelni tudod a kliensről a domain.local-t, ill. a dcname.domain.local-t?

    Egyébként nincs olyan videó youtube-on vagy valahol, ahol egy teljes szerver konfigurálás és kliens beléptetése a tartományba is benne van?

    Ha keresőt nem tudsz használni, tanulj meg! Ha nem tudsz megtanulni, akkor keress más szakmát/érdeklődési kört, mert nehéz életed lesz. Nem rosszból mondom. Keresőszavak mondjuk egy YouTube keresőbe: domain install join?

    Az OpenDNS az hogyan kerül szóba? Ott valami komoly félreértés lehet.

    A meghülyülést pedig kétlem, ennyire bonyolultan még nem láttam meghülyülni servert, inkább szintén valami félreértés lesz, mint egy kollégánál, aki nem érti, miért nem húzunk rá a gyártó oldaláról egy alap tűzfalkonfigot egy VPN-re már belőtt tűzfalra, és utána idegeskedünk (mármint ő, én csak röhögök), hogy a VPN miért működik utána rosszul. Pláne úgy nem, hogy tegnap vallotta be: nem tudja (, és nem is akar róla tudni, bár itt remélem, hogy csak viccelt) hogy úgy működnek a tűzfalak, ha egy szabályra illeszkedik valamilyen csomag/kapcsolat, akkor az utána jövőket már nem vizsgálja (persze vannak bizonyos szabályoknál kivételek, de ő általánosan értette). Pláne2 úgy nem, hogy bevallása szerint nem tudja, de nem is érdekli, mit csinál a gyártó oldaláról letöltött lista, és szerinte senkit sem. Aztán kérdez engem, mi baj lehet.
    Mondom tán' ki kellene a tiltókat kapcsolni, oszt' jóidő, és megnézzük mitől borul. Neeeeeem, én hülye vagyok (csak úgy 10 éve szórakoztatom már a témakörrel, és fizetni is szoktak érte), az biztos nem lehet baj, az eszköz rossz, aztán az is jött, hogy nem tudjuk, mitől nem működik (legfeljebb te, én legalább sejtem). De megvan a megoldás, van másik ugyanilyen eszköz, kimegy vele azt majd jól beállítja. Közben én kilőttem a tiltókat, ill. a dinamikus (portscan-elők, ilyesmi) tiltókat (volt talán egészen komoly 5-6 db-os mennyiségű), és hívom: testvérem, ne siess, mert jó lesz ez, csak meg kell nézni, melyik assza szét a VPN-t. Nem, ő frissíti, meg lecseréli, majd jó lesz. Hát, jó is lett, a VPN (szerinte, mert én még nem néztem) megy, csak ha a tűzfallista végén a mindent tiltót bekapcsolja, nem megy (valami?, itt már nem igazán figyeltem, leszarom). No' innentől majd akkor nézek rá, ha a főnök mondja.

    [ Szerkesztve ]

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák