Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz StSanya #10220 üzenetére

    Szerintem nem fogja a WD azt mondani, hogy ez egy green, más firmware-el. Ha benne van hogy "NAS", "NAS Pro" akkor máris 1,5 * -es áron kell adni, mert az olyan professzionálisnak hangzik. Ehhez meg általában a jótállás is más körbe esik. (Red Pro esetében értem az árat.)

    "Az Intellipower nem azt jelenti, hogy változtatná a fordulatszámát a meghajtó, hanem azt, hogy a legoptimálisabb fordulatszámra van állítva fixen az átviteli teljesítmény és a fogyasztás, hő és zaj tekintetében. Ez lehet 5400-től 7200-ig elvileg a WD szerint, de a független mérések szerint az így jelzett HDD-k konkrétan 5400 RPM körül vannak gyárilag, max. a modellekben lehet eltérés."

    Igen ezt feltételezem, nem véletlen, hogy a red nas szériánál nem is ír többet a WD, de alaphelyzetben a technológia célja pont az volt, hogy változtassa a HDD a fordulatszámot, de csak akkor menjen feljebb ha tényleg szükséges, ha nem akkor marad 5400-on. A NAS szériánál sem nagyon megy feljebb általában. Ennek a következő fokozata az SSHD lenne.

    A Green szériánál, más a technológia célja itt az indulási fogyasztás, valamint az átviteli sebesség, cache algoritmusok felhasználásával minél kevesebbet fogyasszon a HDD. Ráadásul a greenál még ott van az IntelliSeek is.

    Annyira így van, hogy a WD le is írja, hogy ezek Desktop HDD-k más firmware-el:

    WD’s exclusive NASware technology, built into every WD Red hard drive.

    Szerverbe valóban nem való, de NAS-ba igen, gari ideje is jobb, mint a Blue-nak és a Green-nek, (3 év vs 2 év, de én pl. még 60 hónappal vettem), halk, csendes. Jah, és a megadott 600 ezer parkolás se a Green szintű mechanikát feltételez...

    Alaphelyzetben sem gondolom, hogy nem green lenne benne. A firmware nagyon sokat számít. Egyedül a RE széria ami nagyon más mechanikával jöhet, a green és a blue nem gondolom annyira különbözne egymástól, vagy a RED NAS, NAS Pro-ól.

    Szerintem a Garancia kérdésköre itt nem valódi minőséget takarja mint inkább üzleti döntés, a gyártónak még mindig jobban megéri 3 évet adni a termékre, és + 10 - 20 %-os árral magasabb áron eladni egy terméket, mint 2 évvel és olcsóbban.

    Abban persze egyetértünk, hogy ez Home cucc, csak gondoltam ne húzd le szegényt nagyon. :)

    Nem volt ez a célom véletlenül sem lehúzni. Nekem csak RE hdd-im vannak. Azzal meg is vagyok elégedve, de sajnos van amelyik 2* annyiba kerül, mint egy sima desktop HDD.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák