Új hozzászólás Aktív témák

  • rita7107

    aktív tag

    válasz MÁV 480 #5367 üzenetére

    Itt senki nem fog lebunkózni! Itt mindenki (vagy majdnem) amatőr. Itt nincsenek "okoskodók". Ha kérdés van feltesszük, ha tud valaki válaszol.

    Én pld. most egy Atmega16 mcu-val szórakozom jelenleg. Nem vagyok igazi szakember, így nehéz fejből megcsinálni a feladatot. Biztosan van a neten megoldás, de az nem az enyém! A feladat nyomógombok+mcu+lcd kijelző összehangolása. Lényeg: a gombok megnyomásával az lcd kiírja a menetirányt és a sebességet is. Az mcu-t "C vagy C++" ban kell programozni. Ami a gondom, az a 2 feladat összehangolása. Tehát vagy lcd-m van, vagy motor forog. A kettő együtt nem. A pályám ha úgy vesszük analóg rendszer. Ezt is azért csinálom így, mert olcsóbb mintha egyéb alkatrészekből raknám össze (kb. 2000 Ft) ha kínából rendelem lehet még olcsóbb. Nem is tervezem a digitalizálását a pályának, mindent relével akarok megoldani! Szeretem hallani a relé kattogását.

    Képet a hozzászólás alatt van egy olyan rész hogy képfeltöltés szöveghez. Ott minden meg van ahhoz hogy képet töltsél fel. De ha további segítség szükséges írj, és segítünk.

Új hozzászólás Aktív témák