Új hozzászólás Aktív témák
-
És attól a naptól kezdve a leggyakoribb keresés a bingen: Hogyan tegyem alapértelmezetté a Google keresőt?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
no1r
őstag
már kb semmi előnye nincs a google keresőjének a binggel szemben.
(zárójelben megjegyezve, hogy az esetek 90%ban angolul keresek. magyarul még talán jobb valamivel a google bár nálam úgy is egész jól boldogul. és a bing chat is megért már magyarul)
a gúny a győztesek kiváltsága
-
L3zl13
nagyúr
Nálam még mindig igaz, hogy default duckduckgo vagy bing (attól függően, hogy az adott eszközön mi van defaultként beállítva) mellett időnként át kell váltanom google-re hogy releváns találatot kapjak mikor valami technikai dologra keresek angolul. Ideértve akár Microsoftos témákat is.
Aki hülye, haljon meg!
-
ViZion
félisten
+1
néha el kell indítanom háááát...Bár a chrome egyre több kikapcsolhatatlan sz@rt rak a böngészőbe, szal... ehhh...
Igen, keresőről van szó, de nálam a kereső a böngésző, nem raknék mást alapértelmezettre.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Rowon
őstag
Hülyék ezek, csak nem forognak.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Neurotoxin
őstag
Kövezz meg, de mi visz rá valakit, hogy ilyen bizonytalan "third party" keresőt használjon, mint a Duckduckgo?
Egyszer az egyik szerverre nem csatlakozó, "játszós", csak internetre használt gépünkre az egyik kolléganőnek sikerült "letöltenie" valami beépülő flash játékot, annak ellenére, hogy mindent letiltottam a böngészőben. A f...... játékkal a böngészőbe beépült egy ilyen third party nevesincs kereső, millió malware-el
Tűzzel-vassal írtanám ezeket a beépülő vackokat. Nagynéném gépet is Húsvétkor húztam újra az ilyen vackok miatt, szerintem már valami zombigépet csináltak belőle és bányászta a kriptót, mert a CPU 100%-on pörgött......Ott is letiltottam már mindent, amit csak lehetett..
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Neurotoxin #11 üzenetére
Kövezz meg, de mi visz rá valakit, hogy ilyen bizonytalan "third party" keresőt használjon, mint a Duckduckgo?
Privacy
Munka kapcsán előfordul, hogy nem saját gépről kell a neten keresnem valamit. Felmegyek a google-re és rögtön kapom az arcomba az egy oldalas kis privacy popupjukat, hogy légyszíves engedjem már meg, hogy a privátszférámban turkáljanak és eladjanak mint terméket.
Ha nem ez lenne még mindig a legrelevánsabb találatokat adó kereső és emiatt nem kényszerülnék a használatára időnként akkor biztosan a közelébe sem mennék.Aki hülye, haljon meg!
-
btprg
senior tag
válasz
Neurotoxin #11 üzenetére
A kacsának semmi köze az ilyen malware-os szarokhoz. Elvileg pont azért találták ki, hogy azokat az embereket megszólítsák, akiknek elegük van hogy minden lépésüket az adathörcsögök telemetriázzák.
https://en.wikipedia.org/wiki/DuckDuckGo"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Shyciii
veterán
válasz
Neurotoxin #11 üzenetére
Az égadta világon semmi köze sincs a beépülős flash játékos malware-ekhez, sem a bizonytalan third party appokhoz a duckduckgo keresőnek. A duckduckgo legnagyobb erőssége a privacy. Még nem annyira kiforrottan releváns találatokat ad, mint a google, de simán meg lehet azzal is találni az általános dolgokat. Nekem max akkor van gondom vele, ha speciális problémára keresek rá, amire a megoldás egy eldugott fórumban szerepel. Akkor arra nem talál rá.
-
ViZion
félisten
válasz
Neurotoxin #11 üzenetére
Steven Black host tiltás első lépésnek. Valamint a Bitdefendert ajánlom, az nézi a böngészőt is, olyanokat is talált hálózati meghajtón, amit az Avast és AVG nem...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Narxis
nagyúr
"már kb semmi előnye nincs a google keresőjének a binggel szemben."
azért ez így egy kicsit meredek, még azért fényévekben mérhető a különbség a Google javára.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
-
tasiadam
addikt
Tegnap munkához próbáltam a Bing chatet és elég szépen megválaszolta mindet, hiba nélkül. Mondjuk azt nemtom hirtelen, hogy a bing AI az az o365-höz jár, vagy az ingyeneshez is, vagy az előfizetéshez a GPT4, és az ingyeneshez a régebbi?
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
törölt tag
Én már csak a Bing-et használom és nagyon elégedett vagyok vele.
Az AI valami elképesztően jó lett... Én voltam a legszkeptikusabb a témában és soha nem gondoltam volna, hogy dobom a Googlet.[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
No megnéztem, hogy a DuckDuckBot honnan szedi az adatokat:
https://help.duckduckgo.com/duckduckgo-help-pages/results/duckduckbot/
Az összes IP Microsoftos. Akkor már tudható, hogy miért nem lehet a duckduckgo-val sem megtalálni spéci dolgokat. Így csinálhatnak bármilyen meta adat, vagy kereső optimalizációkat, ha ahonnan szednek adatot az fos. -
vicze1
félisten
Az hogy van saját cralwer, az szerinted mennyit ad hozzá a teljes webes kereséshez? Vagy az hogy 1-1 dedikált oldalnak esetleg az API-ját használják, az azért édes kevés.
Túlnyomó többségben az eredmény a Bing adatbázisából fog jönni, ami link. "which we largely source from Bing." Reklámok is MS-től jönnek.
Az hogy Azure backendet használnak, igazából ebből a szempontból lényegtelen, de elég nyilvánvalóan túl kicsik ahhoz, hogy megfelelő erőforrásuk legyen nagy mennyiségű indexeléshez(tudom, tudom, hogy már nem indexelés, hanem sokkal bonyolultabb, egyszerűsítsünk...).
Yahoo és Yandex volt még a forrásuk, de Yahoo gyak Bing már, Yandex meg nem szalonképes már, így maradt a tiszta Bing backend a keresések túlnyomó többségéhez. -
Rowon
őstag
Csak érdeklődés jelleggel kérdem, hogy akkor ezek szerint nincs is más a Bingen és a Googlen kívül a piacon, ami potens kereső?
Eddig abban a tudatban éltem, hogy a kacsa az valami más, de lényegében mégsem.
[ Szerkesztve ]
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
-
-=MrLF=-
senior tag
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
somogyib
őstag
Régen olvastam egy interjút valami Google vezetővel.
Az volt felé a kérdés, hogy a "911" keresésre miért összeesküvés-elméletekkel foglalkozó oldalakat dob fel.
A válasz az volt, hogy azokat többen keresik fel, és ezért ad ilyen eredményeket a kereső-algoritmus.[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
Sokszor van az, hogy átugrom az Edgre a bing chat miatt, aztán utána ha még rá akarok keresni valamire, véletlenül a Bingbe írom, és csodálkozom, hogy miért ilyen vacak találatokat kapok. Aztán rájövök, hogy rossz helyen vagyok, átmegyek chrome/google és máris azt kapom, amit keresek
A vér nem válik VAZZE!™
-
cami][us
senior tag
Nem most kezdené a micro&soft cuccokat előtelepíteni a samu.
Steam Dick
-
flamich76
tag
Úgy kb 2012 óta nem használom a google keresőjét (se) és valamilyen csoda folytán még mindig élek. Az a nagyon sok mindenki, akinek itt ebben a fórumban rettenetes élménye volt a binges kereséskor, ugyan dobjon már ide valami konkrét példát, hogy mi volt az amire keresett és mit ajánlott neki a két kereső. Mert az én személyes tapasztalatom alapján semmilyen hátrány nincs abban, hogy ha valaki nem a google keresőt használja.
Egy alkalomra emlékszem, hogy pár éve akartam valami nagyon speciális dologra keresni és az istennek nem akart semmilyen értelmes találatot adni. Akkor kínomban átmentem a google-re és hát nem meglepő módon pont ugyan azokat a semmitmondó találatokat adta az is. Szóval az a nagy húha nem volt meg.
Tényleg kiváncsi vagyok. Mivel itt mindenki halálhörgéssel menekül, hogy neki aztán mennyivel sokkal relevánsabb dolgokat ad a google az akármire is, csak épp senki nem ad semmilyen konkrét példát. Így bemondásra pedig azért eléggé nehéz hinni.
-
opr
veterán
A kereso piac az pont az, aminek nagyon jot tenne egy kis fregmentalodas, egy kis verseny, mert talan rakenyszeritene a szereploket (elsosorban itt a guglira gondolok), hogy tisztessegesebben mukodjenek a keresok. A problemam csak azzal van, hogy a MS kb semmivel nem jobb valasztas a guglinal.
De... De igazabol meg az MS-Gugli duo is jobb, mint a jelenlegi abszolut gugli egyeduralom."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Rowon
őstag
"A kereso piac az pont az, aminek nagyon jot tenne egy kis fregmentalodas, egy kis verseny, mert talan rakenyszeritene a szereploket "
Ez jó is lenne, de a Guglit mióta fejlesztik? ~20 éve? Ezt az előnyt biztosan nem lehet egyszerű behozni."Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
vadcoca
tag
www.startpage.com +1
Kíváncsi lennék nektek mennyire ad releváns találatokat?[ Szerkesztve ]
6x9 = 42
-
opr
veterán
Vannak guglival összemérhető, sőt, sokszor sok szempontból jobb alternatív keresők most is, csak a gugli akkora, hogy agyon nyom mindenkit a súlyával. Egyszerűen az van, hogy szinte mindenkinek a fejében a google meg a keresés az interneten az szinonima. Sajnos még nekem is ez van, hogy annyira a gugli van előtérben, hogy annak ellenére, hogy tisztában vagyok vele, hogy létezik érdemleges konkurencia, aki nem manipulálja gusztustalan módon a találati listákat, ha nem erőltetem magam a használatára, eszembe se jut.
Ha a samu nem simán arról kötött volna most szerződést, hogy a felhasználók adatait a gugli helyett az MS-nek adja (nem véletlen ilyen rohadt értékes az, hogy mi az alapbeállítás), hanem mondjuk a duckduckgo-nak, kb mindenki itt ünnepelné őket, beleértve engem is.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
veterán
Huh. Akkor mi a francról szól a cikk? Nem értem mi van. Mármint nyilván neked hiszek, hiszen konkrétan kipróbáltad, ennél erősebb bizonyíték nem igazán létezik arra, hogy tudod merre van az arra, csak... Akkor tényleg nem értem, miről szól a cikk, és mi a 3 mrd dolláros üzlet?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
it Állítólag pont ezt fontolgatja a Samsung, a Bing lenne az alapértelmezett keresőmotor az eszközein.
- Netflix
- Battlefield 2042
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Streamnet Zrt.
Város: Budapest