Új hozzászólás Aktív témák

  • killerjohn

    addikt

    Kíváncsi vagyok a véleményetekre... Erősen agyalok azon, hogy kellene az asszonynak valami kisebb gép. Szegény, néha nagyon sajnálom amikor két kézzel kapaszkodik a 7D+17-55+580ex+portrémarkolat+2 akku kombóba. Pont most láttam ezt a cikket, és komolyan elgondolkodtam, hogy vajon megérné-e neki venni egy ilyen mikro4/3 izé rendszert. Persze, nekem sincs kidobható pénzem... ez nem mostani, hanem fél-1 éven belüli beszerzés lenne. Szerintetek ha nem APSC, akkor mi? m4/3? milc? (bocs ha esetleg ugyanaz a kettő, nem ástam bele magam a témába). Milyen márka? Fontos lenne, hogy a képminőség ne legyen dúrván rosszabb mint a "nagygépen", mert akkor ennyi erővel vehetnék valami kompaktot is (amit nem fogok, az száz).
    Pl ennek az olympusnak (illetve kategóriájában hasonlóknak) hogyan viszonyul a képminősége az én configomhoz? Látom, hogy általában nagy fényű obik vannak m4/3-ra. Kérdés, hogy vajon azok is olyanok-e mint az EF/-S obik többsége - azaz rekeszelni kell-e hogy ne legyen lágy a képe. Az lenne a baró a feleségemnek, egy F1.8-as 8-10MPixeles, gyors AF, gyors működésű, kis méretű gép, relatív kis méretű alap zoom objektívvel (mondjuk mint a 17-55).

    story: mondjátok meg ha csak én vagyok érzékeny, de tegnap ordibáltam magamban... feleségem elment egy barátnőjének a szülinapjára, vitte a 7D-t. Még mesélte is hogy volt ott egy hobbifotós srác. Na, tegnap nekiestem lightroomban 3500 fényképet utómunkázni, válogatni, stb. Erre nézem, hogy a filter sávban az objektívek között van vagy 5 sor. Nekem meg van 3 objektívem. Na, megnéztem, erre nézem, hogy a bulis képek között volt ami 18-55-el, volt ami 55-250-el készült. Na, nagyon gyorsan leizzadt a tenyerem... megkérdeztem a feleségem, és mondta, hogy elkérte a srác a gépet, mert csorgatta rá a nyálát. Azt csak utólag vette észre, hogy a srác kicserélte rajta az obit. Most mondjátok meg, meg, ti nem vernétek szájon a kis parasztot? Vajon mi értelme volt a 18-55-öt rátenni a 17-55 helyett? Naná, hogy az, hogy rátegye a saját vázára megnézni, hogy milyen. És akkor most le tudnék írni 15 mondat kicsillagozott mondatot...

    bocs a novelláért...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák