• Lauda

  PH! félisten

  LOGOUT blog

  Nem értem mit rejszol itt a vázakon. Tök mindegy melyiket veszi, úgyis az obikon csününk meg anyagilag. :O :DDD

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Még egy "apróság" feltűnt: saját állítása szerint Bloodshot anyagi megfontolásból venne olyan obit, ami majd szerinte full frame-re is jó lesz. Namármost anyagi megfontolásból az ember nem vesz full frame vázat. Most akkor van cca. 1 milla FF vázra, de nincs plusz 40k egy IS kitobira ami most lesz jó, és majd X összeg egy másikra, ami meg full frame-en hozza ugyanezt? Nekem ez erősen sántít.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • camelferr

  senior tag

  nem tudom mért intézed el az összes 5D tulajt egy "gazdag sznob" skatulyával, holott valaki csak azért is vehet ilyen vázat (akár most is, perpill $1800) mert a nagy világos keresőt szereti de n+1 oka lehet ezen kívül is.

  nem értem ezeket a kategóriákat amivel nap mint nap dobálózunk, alapzoom, walkaround obi, telezoom, ez erre jó az meg arra nem jó, ezt eretnekség arra használni mert mindenki tudja hogy alkalmatlan arra a célra etc. de mi van ha valaki egy makroobival portrézik? vagy épp tájképezik? vagy egy 400-as telével tájképezik? leszakad az ég?

  nem személyeskedni akarok vagy mindenáron belekötni abba amit mondasz, de eltér a véleményünk. ekviv.22-52mm szerintem egy sok mindenre alkalmas tartomány, és itt csak a látószögről van szó, az hogy milyen vázon kapom meg ezt az átfogást legfeljebb dof szempontból érdekes.

  Lesz minden, meg kalács.

 • Hydra SR

  PH! addikt

  De hogy jutottunk el egyáltalán addig, hogy ez legyen a vita tárgya? Mint mondtam: olvass vissza, és látni fogod, mi nem tetszett. Ehelyett már ott tartunk, hogy vajon az 5D profi váz-e vagy nem, meg hogy ki vesz olyat, meg hogy van amire a 22-52mm is alkalmas (ugyan nem arra, amire a 17-40 vagy ennek az 1,6-szorosa de sebaj).

  [ Szerkesztve ]

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Na igen, ez nézőpont kérdése is. Én a magam részéről úgy gondolnám, hogy egy full frame digitális vázat nem játékra terveztek. De lehet, hogy tévedek.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • camelferr

  senior tag

  Vitázunk vagy csak beszélgetünk ez is megítélés kérdése, de hát erre való a fórum. Vélemény és tapasztalatcserére. Jó találmány, nekem tetszik. :)

  Bloodshot hszeiből meg süt hogy még csak kóstolgatja a dslr világot és aszerint alkot véleményt hogy melyik cég által támogatott tesztoldalon melyik vázakról milyen ökörségeket olvasott össze és mennyire vette készpénznek.

  17-40 vs 22-52 vs 27-64 bazz állandóan ezek a paraméterek. Tegyük fel hogy létezhet olyan felhasználó a galaxisban aki vesz egy FF vázat és az összes fotóját egy 50/1.4-es objektívvel követi el. Szigorúan csak feltéve de meg nem engedve. Az már az idióta kategória?

  Lesz minden, meg kalács.

 • Lauda

  PH! félisten

  LOGOUT blog

  Igazad lehet, talán még a gyár által szavatolt tartósság (xy expóra tervezett zár szerkezet) mozdíthat egy gépet a profi kategória felé. ;)

 • Lauda

  PH! félisten

  LOGOUT blog

  Én pl. most jöttem rá, hogy manualban obi nélkül is lehet kattingatni (D80). Öröm számomra nézni, ahogy a zár dolgozik, még sosem láttam ilyet. :DD :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • BLOODSHOT

  senior tag

  Nagyon durva. :DD Ezeknek az embereknek nincs jobb dolguk, csak az én hozzászólásaimon lovagolni. Hatalmas. :))

  Makrózni kifejezetten rosszabb, sport- és természetfotózásra meg még talán egy 450D-nél is alkalmatlanabb, de maximum ugyanannyira használható.

  Ez kissé volt csak erős. Remélem a természetfotóba nem sorolod a tájfotót.

  Azért megnyugodtam, h ebbe a topikba nem csak az irigy magyar emberek írogatnak.
  Látom egyesekből mekkora felháborodottságot hozott ki az, h én ha valamit komolyan gondolok, akkor abból megveszem a lehető legjobbat. Akár 5D akár D300.

  Folymatosan belesik Hydra SR, aki egy szimpatikus srácnak tűnt, h kioktat h mi kell nekem, mi felesleges, stb. Legközelebb tőled kérek befektetési tanácsokat is esküszöm, annyira tudsz mindent h az már lenyűgüző.
  Elkell hogy keserítslek, de elég sok embernek vannak feleslegesen drága cuccai. Megkérek pár embert így a flick-r ismerőseim közül, akik több milliós szettekkel fotóznak, hobby szinten (nem keresnek vele pénzt) h jöjjenek ide leoltatni magukat veled, mert te majd megmondod h kinek milye legyen és milye ne... :O

  Mondok egy példát.:


  Én versenyszerűen biciklizek (Downhill). Csak a vázam ára 2800€. Bármilyen topikba, külföldi vagy otthoniba, szívvel ajánlanám MINDENKINEK ezt a vázat azoknak is, akik csak most kezdenek el versenyezni, mert nagyon-nagyon jó. Nyilván felesleges bárkinek is aki nem nyomja komolyan, de valahogy nem az irigység törik ki belőlem és ÚRISTEN EZ HÜLYE, még akkor sem ha nekem egy sokkal gyengébb vázam/biciklim lenne.
  Nekem ilyen valahogy eszembe sem jut.
  Dehát ez már neveltetettség kérdése, valószínűleg nem ők tehetnek róla.

  Szóval itt csupán arról van szó h az emberek itt is, mint nagyrészt magyarországon iszonyatosan irigyek, az irigység pedig haragot és ellenszenvet szül.
  "Az idiótája mé' vesz 5D-t amikor én 5 éve fotózom és mégsincs ilyen gépem.'' Hál istennek a rendszerváltás óta ilyenektől nem kell félnem. :D
  Ezek gondolom azok a tipikus emberek, akik ha meglátnak az utcán egy jó autót akkor elküldik a sofőrt a fenébe, mert véletlen 10cm vel feljebb ált meg a járdán.
  Pedig csak irigyek...
  Nekem ne mondja senki, h azért írogat Hydra és Fejo, mert a kezdetek kezdetén hülységeket kérdeztem, vagy mert azt mertem mondani h ha teheti az illető h D300-at vesz, akkor vegye azt a 40D helyett.

  Ja és még fejonak annyit. Már annyiszor leírtad h "Mostmár megint 40D-t akar venni, mikor 2 hete még lefikázta."
  Neked komoly bajok vannak a szövegértéssel. Egyrészt soha nem fikáztam le, annyit mondtam h a D300 jobb. Nem? DE.
  Ettől még lehet h én is inkább úgy döntök h az xxx ezer forint amit az első szettre kívánok költeni egy 40D és obikból fog kialakulni, de lehet hogy nem. Ehhez otthon még nekem ezeket kikell próbálnom hosszú órákig, megtapasztalni hogy egyáltalán kitudom e használni a jobbiknak a tudását. stb. De ezeket ti is tudjátok.

  Minden esetre a kérdésem az lett volna h a 17-40 milyen obi!? Ehhez anynit hozzátennék h nem egyismerősöm (profik) fotóznak 5D 17-40-el. De SLR nyilvánvalóan jobban tudja ezt h mi a jó, ők hülyék.

  Erre fejo válasza: Nem kompatiblis a D300-al... (gondolta iszonyat humoros lesz)

  Szóval, tényleg kemény a csávó :W

  Szerk.:

  camelferr: Igen, cask most kóstolgatom a DSLR témát, igazából probálok a flickr-en tájékozódni és magán emberek tesztjből, mert tényleg nehéz egyes oldalakon kiigazódni. Érezhető néha h a roszabbat titulálják jobbnak.

  Egyébként lehet h a Fejo is egy Canon ügynök :D És civilbe ide írogat és sajátos módon probál lebeszélni a D300-ról :D

  [ Szerkesztve ]

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Igencsak másképp állítod be magad most, mint ahogy eddig viselkedtél...

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • BLOODSHOT

  senior tag

  Egyáltalán nem, csak most megvagy lepődve mert rájöttél h kicsit benézted a dolgokat velem kapcsolatban. Jobb később mint soha ;)

  Mondjuk azért örülök h sikerült a hsz.em velejére válaszolnod...

  [ Szerkesztve ]

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Kicsit könnyebb lenne, ha a lényegre koncentrálnál a szavaim kiforgatása helyett.

  Felőlem olyan gyújtótávval fotóz mindenki, amilyennel akar. Lehet akár 49-50mm-es zoom objektívet is gyártani. MAGADNAK. De nem a profi kategóriában. Ott elvárások vannak, szabványos rendszerek, szabványos zoomos rendszervakuk amik illeszkednek az alapzoomokhoz, iskolában tanult szabályok amik berögződtek, és azt keresik a boltban. Ezt egy full frame rendszer megadja, ha rá való obikkal dolgozol. Egy APS-C is leutánozhatja, mert a szorzókat belekalkulálva gyártottak zoom obikat, de még fixeket is egyet-kettőt. Az 1.3-as crop-hoz viszont semmi nem illeszkedik. Ergo: egy profi hülyét kap tőle. Ennyi volt a lényeg. Elsőre nem volt világos? Szerintem magyarul írtam.

  Bloodshot te meg hiába játszod most a sértett jófiút, egész eddig te oktattál ki mindenkit egészen véres szájjal, miközben kilóméterekről látszik, hogy közöd nincs a tükrös rendszerekhez, csak (feltehetőleg) sok a pénzed. Befektetési tanácsot a kutya se akart neked adni, mert nem értünk hozzá. Talán neked is ebből kéne kiindulnod, mielőtt fotózással kapcsolatban adsz tanácsot kéretlenül. Ne csinálj úgy, mint ha én oktattalak volna ki abban, amihez te értesz, mert fordítva történt.

  Cassidey meg a másik, aki nem olvasta el az előzményeket, csak megvédte szegény szerencsétlen Bloodshotot, akit mindenki csak ok nélkül bánt pedig olyan szimpatikus gyerek. Kapjatok már észhez...ha bele akartok folyni egy vitába, kezdjétek az elején az olvasást, ne a legutóbbi 3 hsz-nél.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • BLOODSHOT

  senior tag

  Te félreértesz jóember.
  Te ahhoz édes kevés vagy h megsértődjek rajtad. Lehet h te képes lennél megsértődni azok alapján h irigy emberek írogatnak egy fórumba neked dolgokat én erre sajnos képtelen vagyok.
  Közöm nincs valóban, ezért kérdezek, olvasok stb.

  Szerintem ahhoz meg nem kell feltétlenül hozzérteni vagy sem h valakinek egy jobb vázat ajánáljon egy gyengébbnél...de ezt leírtam az előző hsz-ben.

  De örülök h belekötsz ismét és csak a topik offolása folyik én pedig a kérdésemre azóta sem kaptam választ...

 • Cassidey

  őstag

  Ezzel kapcsolatban azert nem irtam, mert feleslegesnek tartottam folytatni a flame-t de eleg sokaig visszaolvastam, es nekem ugy tunik, h sok embernek az a baja, h Bloodshot nem akarja vegigjarni a rangletrat beleposzinttol kezdve, ahogy altalaban megteszik az emberek anyagi okok miatt. (Mas kerdes, h ha nem ket-harom vaz utan jut el ahhoz, amelyikkel sokaig kitart es jobban jar anyagilag.)

  Az meg, h hezital a vazak es a rendszerek kozott tok normalis, nyilvan olvas mas forumokat is, es amellett, h elmondja a velemenyet, eleg sokat is kerdez.
  En befejeztem. :B

 • Fejo

  őstag

  Ember, Te olyan ostoba vagy, hogy az már fáj... :O

  Nem hinném, hogy itt bárki is pont rád lenne irigy! Ha itt valaki ellenszenvet érez miattad, akkor az nem pénzednek szól, hanem a stílusodnak, aki végig követte a PH-s ámokfutásodat, az pontosan tudja miről beszélünk és nem dőlnek be ennek az új 'én vagyok a szerencsétlen információ éhes fórumozó, aki csak kérdez, de minden csúnya, irigy bácsi Őt bántja' stílusnak. :U

  Minden esetre a kérdésem az lett volna h a 17-40 milyen obi!? Ehhez anynit hozzátennék h nem egyismerősöm (profik) fotóznak 5D 17-40-el. De SLR nyilvánvalóan jobban tudja ezt h mi a jó, ők hülyék.

  Ha ennyi profi ismerősöd van, akkor miért nem őket kérdezgeted? :F Sőt, az ő gépüket még ki is próbálhatnád... Vagy ez is csak duma volt?

  Erre fejo válasza: Nem kompatiblis a D300-al... (gondolta iszonyat humoros lesz)

  Azért volt aki humorosnak találta... :P Ráadásul egészen addig még D300 fan voltál és azt akartál venni, így jogos volt a felvetésem.
  Akkor még nem tudtuk, hogy:

  ha én valamit komolyan gondolok, akkor abból megveszem a lehető legjobbat.

  Azért a 40D nem épp a lehető legjobb, épp ezért nekem ez egy újabb ellentmondás (nem az első):

  Ettől még lehet h én is inkább úgy döntök h az xxx ezer forint amit az első szettre kívánok költeni egy 40D és obikból fog kialakulni

  Továbbra sem értem, hogy ha tényleg tele vagy profi fotós ismerősökkel, akik szerint mint tudjuk Te is zseniális fotós vagy, akkor miért nem Tőlük kérsz tanácsot (elvégr Ők profik), ahelyett, hogy itt a PH-n lévő csúnya irigy bandát nyagatod? Nyilván mazochista vagy, esetleg a fele sem igaz annak amit magadról állítasz? :U

  Részemről befejeztem a veled való partalan vitát.

  www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

 • Hydra SR

  PH! addikt

  OK, a vita nagyon-nagyon sok hsz-re nyúlt vissza és azt hiszem, nem is csupán ebben a topicban vannak az előzményei. Bocs, hogy téged is belekavartalak de már az összes mindenem tele volt az egésszel, hogy nem elég, hogy Bloodshot nem fogja a lényeget, már támogatókra is lelt akiket megtévesztett az enyhe stílusváltása.

  Én is befejeztem a vitát, semmi értelme olyan emberrel vitázni, aki nem fogadja el a tanácsainkat, viszont kéretlenül nekünk oszt tanácsot olyan témában, amihez nagyságrendekkel kevésbé ért nálunk. Vegyen amit akar, nélkülünk.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Tőled is bocs, nem neked szólt a stílus amivel válaszoltam.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • madgie

  Jómunkásember

  APS-H-t nem bántani! Az egy dolog, hogy a Canon elkúrta az 1D mark III-at... de ez a "crop" pont a kritikus részeket vágja le egy obi képéből, miközben szép nagy pixelméretekkel operálhat...

  22-52mm? Ki használna ilyet? Kérdezd a Pro 4/3 felhasználókat, akik éve óta a kisebb átfogású 11-22/2,8-3,5-ről (ekv. 22-44 ugye) ódákat zengenek :K

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  Szeritnem azt döntsd el mennyit szánsz a komplett rendszerre és, hogy mit akarsz fotózni és ami a legfontosab mennyit ér ez meg neked.
  Kiderítesz egy összeget. pl 600K-800K-1-1.5misi.

  És abból rakd össze ami a legjobb neked. És érdemes megkérdezni itt a forumon is az embereket, hogy mit raknának össze erre annyiból.

  ...én hacsak nem lennék asztros 5Dt nem vennék. 17-40 et meg akor se vennék ha 2misből raknék Canon rendszert.

  APS-Hval osztom madgie véleményét, van abban jövő.

  [ Szerkesztve ]

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Nem is az APS-H-val van igazán bajom, sőt, egyáltalán nincs bajom vele, csak amíg nincsenek meg hozzá azok az obik, amik ezzel a szorzóval a leggyakoribb zoomátfogásokat hozzák, addig aligha lehet profi vázként kezelni, nem lehet belőle a megszokott rendszereket felépíteni. Az, hogy egy ritkább átfogást megvalósít helyette, az más tészta, nem hiszem, hogy azzal kéne kezdeni. Odáig már eljutott a Canon, hogy a rendszervakui végre lekövetik az APS-C szorzót, de azért ez sem ment olyan hirtelen. Most jöhet az újabb móka, hogy mikor fogják lekövetni az APS-H-t? Kiforratlan még a rendszer és egyelőre híreket se hallottam róla, hogy terveznék az illesztést. Pedifg szerintem sem lenne rossz irány. Kimondottan szimpatikus volt pl. a 10 megapixel egy APS-C-nél nagyobb szenzorra.

  [ Szerkesztve ]

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  Canonosok, reménykedjetek abban, hogy Nikon hasonló tempót diktál a jövőben is és hozza ki a jobbnál jobb vázakat, obikat.... akkrot talán Canon is belehúz. :P

  Meg persze árazza a vázait hasonlóan mint ahogy a 30D->40Dnél volt, van. :)

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • Fejo

  őstag

  17-40 et meg akor se vennék ha 2misből raknék Canon rendszert.

  Indoklás? :D

  www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

 • Hydra SR

  PH! addikt

  "Canonosok, reménykedjetek abban, hogy Nikon hasonló tempót diktál a jövőben is és hozza ki a jobbnál jobb vázakat, obikat.... akkrot talán Canon is belehúz."

  Sajnos én pont abban láttam az 1D Mk III és a 40D elcseszett hülyeségeit is, hogy a Canon a nyelvét lógatva loholt a Nikon újdonságai után, nem akart lemaradni és túl hamar, a fejlesztések befejezése és kellő tesztelése előtt dobott piacra félkész rendszereket.

  "Gyárékék, gyün a D3 meg a D300, dobgyuk ki az egydét meg a negyvendét a prototípus szakaszból a piacra, hiába nincs kész a szoftver és nincs megoldva a liveview közbeni AF, hiába ugyanolyan gagyi még mindig az LCD-nk az összes vázon..." - valahog így.

  Kihajtható LCD meg még mindig csak vágyálom, pedig az adná az élőkép igazi erejét. Már persze egy rendes felbontású és fényerejű LCD-n.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  egyrészt nem vagyok széles látó fan. ergo elöbb vennék telét vagy(és) körvakut makrozáshoz mint direkte széleslátót.
  Másrészt 2misinél én 1DII FF ben gondolkodnék és ott 1*val egy 24-70/24-105 se túl magasról indul....
  ...de ha mégis nagylátó fan lennék akkor 16-35, vagy vmi mégalacsonyabbról induló használt, olcsósított fixet vennék vagy vmi igazán lentről induló széleslátó pl sigma 12-24. Széleslátónál 1mm is sokat számít nemhogy 5.

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  Canon azért van bajban mert elaludt. Most meg kapkod és ezért jönnek az "elcseszett hülyeségek". Mindene megvan (szvsz már évek óta) arra, hogy ennél sokkal jobbat csináljon és szerintem fog is.

  És a D200/D300/D80 miatt nem 390.000ft a 40D hanem 220.000Ft. (nemeg a $ miatt)
  És lehet ezért rakta bele az AFnélkülis LVt is Canon. Még mindig jobb így "félkészen, pixeles kijelzővel" mindha abszolúte nem lenne. Szerintem.
  Persze az 1Ds hülyeségei mert ahogy hallottam vannak bajok vele nem megbocsáthatóak.

  Szóval szerintem a verseny jó. Mégha Canon most eléggé el is számolta magát.

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • Tüzi

  PH! addikt

  Nekem ez a 40D is profi váz. Az s5600hoz képest legalábbis.

  Ez az egész dolog rettentően szubjektív. Van akinek ezért, van akinek azért, van akinek meg amazért lesz egy váz profi. Pl egy természetfotósnak, madarásznak jobb az 1.6 cropos váz, mert ingyé' kap nagyobb telét. Egy stúdiós valszeg meg FF vázat fog venni, mert kell neki az átfogás. Sportfotós is olyan vázat fog venni, amilyen kell neki. Vesz egy 1.6osat, meg egy FF-et. Én még nem láttam olyan igazán komoly sportfotóst, akinek ne legalább két gép lógott volna a vállán. Neki mind a kettő profi váz. Ne kergessük már itt a profi szót, mert nagyon kezd agymosó marketing szaga lenni. Különben sem a vázon múlik a kép, hanem a fényen-beállításon-fotóson-meg az optikán.

  Megint ideírom, hogy beszéltem már 2-3 igen komoly fotóssal (újság-természet-hobbi) az egyikük 20D-vel tolja, pénzért, megyei kiadású lapnak. Több évtizede fotózik, és saját bevallása szerint még 60%ban sem hajtja ki a 20D-t. Ezekután röhögök azon, aki milliókért vesz gépet, hogy Karácsonykor szép képek készüljenek otthon.

  Nem értem mit veszekedtek itt. Legyen písz, kérdezzünk, és tanuljunk. Nem veszekedni vagyunk itt, meg a marketing dumát hallgatni/tolni.

  Na :)

  Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

 • Tüzi

  PH! addikt

  "Kihajtható LCD meg még mindig csak vágyálom, pedig az adná az élőkép igazi erejét. Már persze egy rendes felbontású és fényerejű LCD-n."

  VGA! VGA! VGA!!! :K :C

  Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

 • camelferr

  senior tag

  Ezt akár úgy is meg lehetne közelíteni hogy a Nikon csinált ökörséget és vesztett el rengeteg pro felhasználót azzal pl hogy a nagyteléit nem adta ki stabis verzióban holott a techológia hosszú évek óta rendelkezésére állt és mindenki ezt várta. Ehelyett a pro sport és természetfotósok mit vettek? Randa fehér teléket és rátekerhető vázakat mert nem volt alternatíva. Ez persze nyomta felfelé a Canon piaci tortaszeletét konzumer kategóriában is.

  Jó dolog hogy végre a Nikonnak is van FF váza, végre valahára stabit mertek tenni oda ahol szükség van rá és hogy jönnek ki a jobbnál jobb pro zoomobikkal (még ha aranyárban is). Mindenesetre az a tudat hogy a Nikon is rendelkezik a fenti dolgokkal, szépen visszaköszön az egyre növekvő eladásaiban konzumer vonalon is.

  Canon meg alszik és piacot veszt.

  Lesz minden, meg kalács.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  Nikon jópár dologban járt Canon mögött de a nagytele IS amit az utolsók között mondanék fontosank.
  az ugyis álványon, monopodon vagy támasztva van. Mondjuk ha szteroidozol és minden nap konditerem akkor lehet kézböl használod ezeket a kályhacsöveket.
  btw én 75kg vagyok de elég sokat sportoltam és 10perc 400 2.8 tartása után begörcsölt a kezem. :)
  egyébként meg DTomi is értelmetlennek titulálta anno vmiért a nagytelébe az ISt és ő több ilyen használót lát(használ) mint én... visszakereshetem mért is. :P

  akkor már sokkal lényegesebb, hogy éveken keresztül CCDben Canon Nikon és Sony elött járt és jpg képfeldolgozásban is biza jobb volt sött még a DOt is fontosabbnak érzem. Hol van másnak 2000grammos 400 f4e?

  Én remélem Canon nem alszik. K* jó lenne ha úgy felül licitálná D300(D400)at mint ahogy Nikon tette azt a D200al 30D esetén és elindulna egy brutális D300(D400) áresés. Nagyon szimpi lenne az a váz 220Kért.
  Néha kevés a 3fps és néha jól jönne a liveview.... :)

  [ Szerkesztve ]

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • camelferr

  senior tag

  Nem gondolom hogy a gyártók az alapján fejlesztenének egy vázat hogy épp mivel jött ki a konkurens. Vagy hogy a 40D azért 200k (rebateval) mert olyan szarul sikerült félkész tákolmány és szabadulni akarnak a készletektől. Összességében bővül a piac ezért csökkennek az árak. Vagy csökkennek az árak ezért bővül a piac. :) De nem hiszem hogy azért nyomták le a 30D árát mert a D200 ellenfelének szánták csak az sokkal jobban sikerült. A kezdőáruk sem volt egymással köszönőviszonyban sem. Mint ahogy most 200k egy új 40D és duplája egy D300. De a két cég termékpolitikája meg pláne árképzése nincs egymáshoz igazítva. Sosem volt.

  IS nagytele: hm azt ne mondd már hogy svenkeléskor nincs értelme a stabinak még ha monopodon van a tele akkor sem? főleg sprotfotónál ahol egy abból élő fotósnak csak az elkészült éles használható képek részaránya számít, amit megvesz tőle a megbízója.

  Lesz minden, meg kalács.

 • madgie

  Jómunkásember

  Rengeteg svenkelős képem van (igaz, nem nagytelések), de az első dolog, amit tapasztaltam IS ügyben: nem segít semmit, sokszor inkább ront is a dolgon...

 • camelferr

  senior tag

  Eddig úgy tudtam direkte van egy olyan opciója a Canon által használt stabinak ami a svenkelést segíti. Az viszont igaz hogy nem szoktam 4/600-al svenkelni. :)

  Lesz minden, meg kalács.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  Szerinted a piaci verseny nem csökkenti az árakat?

  Ja a 30D kezdőára 395K a D200é 422K volt. Ez nincs köszönő viszonyba sem?

  sportfotónál ahogy hallom fél bagázs leragasztja az IS gombot nehogy véletlen ON állásba kapcsolja... :P

  btw én imádom a stabit, nagyon fontos kézből használt obiknál.

  [ Szerkesztve ]

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • philoxenia

  MODERÁTOR

  Egy heti termést olvasgatok vissza.... Hát érdekes. :DD

  Nem tartom magam fotósnak, igazából még amatőrnek sem, mivel a fotózás nem szakmám, nem is lesz már, sőt a hobbik között is csak egy.
  Fotózni azonban szeretnék minél jobban megtanulni.
  Igazából most próbáltam csak ki a K10D-t, mivel a nyaraláson készült képek nekem nekünk /család/ fontosak.
  Utolsó előtti nap kezembe vettem a Minoltát, /Z2/ , elhűlve tapasztaltam, a keresőben alig látok valamit, a zoomgyőrűt hiába tekerném stb. :D .
  Ennyiben tehát igazat kell adnom Véreslövős /bocsi :D / fórumtársunknak, hogy ha vehet az ember jobbat, vegyen. Eddig a Minoltával teljesen elégedett voltam, ma már ez messze nincs így. A K10D-t pedig épp csak elkezdtem megismerni. :K
  Ha tehát valaki vázat keres, de a pénz nem akadály, érdemes a használhatóságot figyelembe venni a kívánt fotócélokra csak -semmi mást.
  Persze nem a fotók művészi, kreatív értékét emeli a felszerelés, de családi képek is jobbak, ha a jó gépet megfelelően használjuk.

  Ps. A Szamária-szurdokban, a hosszú túrán azért nagyon nehéz volt ám a K10D a két obival.... :O A Minolta ahhoz képest a zsebemben elfért volna. ;]

  [ Szerkesztve ]

 • camelferr

  senior tag

  btw én imádom a stabit, nagyon fontos kézből használt obiknál.

  pedig már épp kezdtem leírni hogy győztél, a stabilizátor egy használhatatlan fejlesztési zsákutca és fillért nem ér hiszen egy profi sem használja és a jó sportfotók camera obscurával készülnek. ;]

  lehet hogy kicsit túl van misztifikálva ez a stabilizátor dolog, gerjesztik a gyártók (meg a fórumok), de szvsz elég erős a marketingértéke. mikor megjelentek az első elérhető árú vázak, sokan azért szaladtak 300D-t venni mert kedvenc fotósuk fehér telékkel szokott pózolni vagy mert focimeccsen/ralin stb tucatjával lehet látni. Pedig egy D70 legalább annyira használható amatőr célokra.

  Lesz minden, meg kalács.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  Én meg kezdek félni, hogy a logika és iq nlküli cinizmus és más hszének a kiforgatása győz.... :P

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • camelferr

  senior tag

  Szerintem egymás érvek nélküli sértegetése nem kívánatos, különösen annak fényében hogy egy hozzászólást tetszőleges módon lehet (félre)értelmezni.

  Lesz minden, meg kalács.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  naná. Az az igazán visszataszító.

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Most az EB-t nézve figyelem, hogy milyen a Canon és egyéb gépek aránya. Hát úgy 90% a Canon, és 10% az egyéb, ami meg valószínűeg mind Nikon, csak azt nem ismerem fel egy nagy fekete objektívből, Canon a fehérrel elég egyértelművé teszi saját magát. Gondolom, ezért is fehérek a nagyteléi, hogy mindenki jól lássa a TV előtt is: a profik ezt használják :) És a fényképezőgép márkákból pillanatnyilag egyedül a Canon képviselteti magát reklámfelülettel is. Valamit azért nagyon jól csinálnak a marketing vonalon. Mindenhol őket látni, ez azért hozza magával a márkanévre utazó közönséget. Jön a Nikon, jön a Nikon, de még nincs ott a Nikon, vagy legalábbis közel sem úgy, mint a Canon.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  ez olyan mint a pl GM Toyota csatája. Mondjuk egy kocsi tart max 20évet. Az elmúlt 20évben sokkal több GMet adtak el mint Toyotat -> sokkal több Toyota van az utakon mint GM. Hiába jobb a Toyota lassan adnak el belölle többet. Hiába adnak el már több Toyotat attól még jó ideig sokkal több GM fog az utakon szaladgálni.....
  Mondjuk mondhattam volna vmi közelebbi jobb/pldt is.... mind1 érthető.

  Marketingben tényleg jók, de ahogy látom ha az elöbbi pldt nézzük akkor most Nikon ott tart, hogy már uannyi vagy több vázat ad el mint Canon.

  [ Szerkesztve ]

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Nikon gondolom azért továbbra is az alsó szegmensben ad el többet, vagy tévednék?
  Ebben kéne zárkóznia a Canonnak, hogy legyen sok fejlesztésre szánható pénze. És ehhez kéne reális áron adni az 1000D-t mondjukpéldáulszerintem. Nem az 1000D ára az egyetlen stratégiai melléfogás mostanában a Canonnál azt hiszem, de a múltjából még mindig jól tartja magát, könnyedén visszajöhet. Csak tegye is meg.

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  Hát ez az amiről semmit nem tudok...
  max részinfok vannak....

  Az eladások nagyja az alsó kategória. Míg egy D40/D60/D80(400D/40D) vonalból lazán évi félmilliók is elmennek addig egy 1Dből 2000, egy "óriási siker" D3ból meg 12.000.

  (...az alsó kategória nem lebecsülendő, ott nagyon fontos, muszáj jónak lenni mert aki megveszi a D40/450D(D80) mellé az "17-50 + SB800at meg a 70-300vrt..." :) és megszokik egy rendszert az onnan már nehezen vált.)

  [ Szerkesztve ]

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • camelferr

  senior tag

  Nem hiszem hogy stratégiai melléfogás lenne az 1000D "bevezető" ára. Inkább canonos marketingfogás. Szinte mindegyik olcsóbb váznál megfigyelhető hogy a nyitóárhoz képest néhány hónap alatt 30-40%-ot is csökken az ár. A magas nyitóár ahhoz kell hogy legyen honnan csökkenteni és azt a reklámokba beépíteni. Miért pont most jelenteték be az 1000D? Hogy karácsonyra 400 euro alatt legyen az IS kitobival, és a kompaktot nyúzó tizenéves júzerek, akik már nem tudnak létezni liveview nélkül, kisírhassák maguknak.

  Lesz minden, meg kalács.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  magas nyitó ár inkább azért kell mert aki olyan, hülye, hogy annyiért megveszi az megérdemli. :DDD

  és nem lepődnék meg ha nem csak Canon, hanem a kereskedelmi csatornák is tevékenyen részt vennének az első idők áraiban...

  ja 151ft a $ brutális.

  [ Szerkesztve ]

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • camelferr

  senior tag

  Hát épp ez az...magas nyitóáron nagyon kevés fogy mert aki figyeli a piacot tudja hogy egy kis várakozással elég sokat spórolhat. Aki kipengeti a nyitóárat az tényleg meg is érdemli, főleg egy 1000D/D60 szintű amatőrkameránál.

  lassan 100 forint lesz a dodo mint 1994-ben, és közben ötször/tízszer annyit keresünk... :F

  [ Szerkesztve ]

  Lesz minden, meg kalács.

 • Hydra SR

  PH! addikt

  Majd elválik, mennyire jön ez be a Canonnak. Pusztán a kíváncsiság miatt engem is érdekel, mert amúgy eszem ágában sincs a 400D-t 1000D-re cserélni.

  OFF: 151 peták a dollár? Ezek szerint most jó olcsón tudnék Dell cuccokat beszerezni 3 év hazai garival. Nem érdekel valakit? Mondjuk egy notebook vagy egy szép nagy TFT :) Semmi kockázat és mindketten jól járnánk, nem lopott meg szürkeimportos és fizetni sem előre kell :) /OFF

  A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

 • Dare2Live

  PH! nagyúr

  "Hát épp ez az...magas nyitóáron nagyon kevés fogy mert aki figyeli a piacot tudja hogy egy kis várakozással elég sokat spórolhat."

  Szerinted ki az a aki pl NYEUban figyeli a piacot? Főleg az amatör családi/hvi fotosok közül? 1%? 10%? esetleg 20%? És a többi?
  de még MOon se hinném, hogy ez a kategória ennél lényegesen nagyobb lenne.

  Nagy dologra tapintottál rá $nál....

  [ Szerkesztve ]

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80