Új hozzászólás Aktív témák

  • Zull

    senior tag

    válasz Bagaba27 #5018 üzenetére

    Lehet nem tűnt fel, de videózásra akarja használni. :) Csinálj már kérlek egy értelmes focus pullt az 1.8assal :) Az 1.4esre legalább fel tud tenni egy rendes follow focus riget. De a legfontosabb dolog, hogy akar-e mellette fotózni is, vagy sem, mert ha nem, akkor itt már többen előttem is irták, hogy nem kell eröltetni a canon obikat, egyrészt se autofocus nem kell a videózáshoz (mert ugye eleve nem lehet használni, meg rendes filmes nem használ autofocust) másrészt annyira borzalmasan jó karcolat se kell, mivel effektive 2 megapixelt kell kikarolni 21 helyett.

    Sokkal fontosabb viszont hogy nagy fókuszút legyen, és minél minél jobban lekerekített blende. Ha ő most megvenné az általad ajánlott 1.8ast, akkor nem tudna rendesen fókuszálni, továbbá mivel 5 pengés a blende, ezért a kimosott highlightok extrém parasztul néznének ki. M42es obikat érdemes lehet nézegetni (CZJ sorozatot tudom ajánlani), 50esből kaphatók egész csinos darabok, több mint 270 fokos felosztású focusgyűrűvel. De a fentebb említett samyangok is nagyon jók, bár azért jócskán többe kerülnek mint egy kupac M42es obi (és jócskán kevesebbe, mint a canonok)

    Ettől függetlenül azt ajánlom, hogy shallow DOF-hoz vegyen egy normális, minőségi, nagy focus úttal rendelkező obit (szóval kell egy jó 50es meg egy jó 85ös obi), mert ott nagyon fontos hogy nyitott blendénél is értelmes legyen rajzolata. Többihez meg simán lehet M42 obikat használni, mert ugyen wide open azok nem valami szuperek, de 4-5.6tól már simán jók.

Új hozzászólás Aktív témák