Hirdetés

 • madgie

  Jómunkásember

  Nagyobb a szenzora? Ó mán, a nikon féle DX 28,4 mm2 területű, a Canoné meg 26,68 mm2. Szerintem nem téma, mind a kettő fényévekkel kisebb a Leica méretnél...

  Kevésbé zajosodik? Mondom, hogy mindkettőt kipróbáltam, megfelelően kiexponált témánál nem lehet különbséget tenni a két gép képe között iso 1600-ig.

  A szín dolog meg végképp szubjektív, én is rühellem a Canon standard színeit, de mondjuk Faithful picture style-ba átváltva egyből gyönyörűek, nem túlszaturáltak lesznek a színek.
  Az 51 AF pontról meg annyit, hogy a középső, 3*5 AF érzékelők rettentő jók, mert keresztszenzorosak, de a többi sötétben sokat bénázik. Portrézni próbáltam beltérben, és nem keresztszenzoros AF érzékelő volt kiválasztva (potréállásban, nem akartam átkomponálni, valamelyik bal szélső votl kiválasztva), és eléggé szenvedett. Míg a 40D-nél csak kiválasztottam szintén a bal szélsőt (ott ugye az összes - 9 - AF érzékelő keresztszenzoros), és egy nyekkenéssel beállt, oszt lőhettem.

  Normálisabb fényviszonyok között viszont tényleg szeretni való az 51 AF érzékelő, főleg C-AF-ben élvezetes, ahogy leköveti a 'prédát' :D

  Amúgy még előnye a nikonnak a zseniális LCD-je. Éles, nagyfelbontású, nem torzítja úgy el a színeket, mint a 40D-jé (amin az élességet sem lehet megállapítani)

  (Természetesen zseniális gép amúgy a D300, de a hülye formájú tenyerembe nem illett bele, így eleve kiesett)

  [ Szerkesztve ]