-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #35251 üzenetére
Tudod: ha lábujjhegyen fotózol, akkor 2-3 fényértéket erősítesz ISO-mból.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
role_of_72
tag
Ezzel a teszttel/ábrával igazából az a baj, hogy csak annyit látsz, hogy éles/nem éles a kép. Hogy ez most azért van, mert pontatlan a fókusz (inkább - ami vagy a váz vagy az obi sara), vagy azért mert optikailag nincs valami rendben az üvegekkel (kevésbé tartom valószínűnek, főleg ha 2-3 obira is ez a panaszod). Ez az ábra hamarabb alkalmas arra, hogy lásd decenteres-e az objektív. Elé-mögé fókuszálásra léteznek jobb tesztábrák.
Hogy a fókuszt ellenőrizni tudd, azt is kell látnod ha a célpont elé/mögé fókuszál a cucc. Én még régebben találtam ezt az ábrát, nekem ez bevált. Van egy focus target a közepén, azt körbevágod sniccerrel - az asztalt nem szétkarcolva -, felhajtod és merőlegesen lősz rá. Állványról, kikapcsolt stabival, tükörfelcsapással, 2mp késleltetéssel persze. Fontos hogy minden esetben adj jó sok fényt az ábrának, nehogy a kevés fény befolyásolja a fókuszrendszer pontosságát.
Nem mondom hogy a felhajtható kis "Focus" feliratú biszbasz szöge feltétlen pontos, azzal nem is szoktam foglalkozni: lövök egy képet élőképes kontraszt AF-el, eltekerem az élességet valamerre, hogy újra élességet kelljen állítania a cumónak, majd lövök ugyanerre a célra a fázisos AF-el (tehát keresőből).Mivel a kontrasztos AF-nek pontosnak kell lennie, ezért ha a két kép eltér egymástól, az azt jelenti, hogy a fázisos AF téveszt. Hogy merre? Látni fogod, hogy a skálán hová esik az élesség.
Szerk.: látom friss hsz-re sikerült válaszolnom Suldigung. Azért bent hagyom, hátha hasznos valakinek.
[ Szerkesztve ]
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
GeriCool
aktív tag
Üdv! A topic összefoglalóban 2017.07.01 dátum van megadva a 3év gari kiterjesztésre. Viszont amikor akartam regisztrálni ott augusztus 1-jét írtak.
-
GeriCool
aktív tag
-
GeriCool
aktív tag
Mondjuk a listában szereplő gépeket vásárlástól számított egy vagy két hónap. Más szakágakban kb így szokott működni.
Most az én gépemet 2017.01 ben gyártották ha lehet hinni a doboznak. Szerintem semmivel sem tud kevesebbet júl 14-én mint aug1-én. De ha két héttel később vásároltam volna, akkor élne rá a 3év gari, pedig ugyanaz a gép.
Csak erre gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz GeriCool #35258 üzenetére
Tetszik-nem tetszik ezt kaptuk, amikor elfogadtuk a vásárlási feltételeket. Mi is - akik (túl) korán vettük az 5D4-eket - szintén dühöngtünk egy sort, mert utólag módosítottak a szenzor hűtésén, hogy bírja a folyamatos 4K videót - a mi korai vázainkba ezt utólag építenék bele 100 EUR-ért / váz, az újakban pedig már eleve benne van azonos áron. Tipikusan az "így jártunk" esete.
-
veterán
-
GeriCool
aktív tag
válasz Donki Hóte #35260 üzenetére
-
addikt
Nem tudja valaki van-e itt fotós táska topic? Hibába keresem nem találtok.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
_seth_
veterán
válasz szpeti40 #35262 üzenetére
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
GeriCool
aktív tag
Megkérdezem itt is talán nem akkora off. Az objektíves topic nem nagyon pörög
-
addikt
Kicsit maszatos a tükör a vázban, lehet / érdemes valamivel megtisztítani vagy inkább hagyjam mert csak rontanék a helyzeten. Valamint a valamint a tükör feletti müanyag valamin (nem tudom a nevét, talán mattüveg?) val 1-2 szösz, azt le lehet valahogy varázsolni róla?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
*Ropi*
félisten
válasz szpeti40 #35268 üzenetére
Körtepumpával - viszont csak az a körtepumpa a jó, aminek a beszívó nyílásában mikronos porszűrő van (tehát a gyógyszertári verzió nem jó). Amiben nincs szűrő, az simán megkarcolhatja a nagy sebességgel érkező porszemekkel a tükröt és a szenzort.
-
role_of_72
tag
Van valamelyikőtöknek tapasztalata régebbi modellekhez, jóval később rendelt akkumulátorokkal?
Azért kérdezem, mert a 450D-m egyik (u.gy.) akkuja felpúposodott és vennék helyette egyet. Ebay-ről venném, az előzőt is onnan vettem ~6 éve, eddig bírta, baj nem volt vele, szóval megfelel... viszont mennyire állhat fent annak a veszélye, hogy valami többéves készletből fogok ki egy "álló helyében tönkrement" darabot?
Ahogy nézem, a 450D, 500D és az 1000D használja ezt a (z LP-E5) típust. Igen, mind igen kurrens modell.
Meddig gyárthatják még vajon ezeket, ill. mikortól árulhatnak már csak meglévő, beragadt készletről?
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
veterán
válasz role_of_72 #35270 üzenetére
Fél éve vettem egy 1500 mAh-s LP-E5 akkut az aliexpressen, nekem jót küldtek.
(Sajna azóta eltünt az eladó aliról, nem tudom linkelni )
De pl. itt 3 db-ot adnak 4200 Ft-ért, nagyot nem kockáztatsz, ha veszel
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok, egy kis tanácsot kérnék.
Eladtam 50/1.8 II-met, elsősorban STM verzió vásárlása miatt. Kérdésem, hogy hasonló árkategóriában van más, amit jobban ajánlanátok, akár használtan? Hasonló célra, tehát fényerőst. Én nem igazán találtam, csak manuált, vagy pancake 40/2.8-at, annak a nagyobb látószögének örülnék (crop-on vagyok), de gyengébb fényereje miatt nem vonz.
Esetleg Yongnuo variánsok vannak még 35mm, 85mm ami érdekes lehet, ez utóbbi tetszene is, de félek a gyengébb (gyengébb?) minősége miatt nem használnám szívesen.
Köszi![ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
-
addikt
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, a gyermekemet próbálom egy értelmes hobbi felé terelgetni. Érdekelne, hogy melyik az a minimális EOS váz, amivel lehet videózni is (ha lehet full hd-ban)?
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
duni84
aktív tag
válasz Dexter68 #35283 üzenetére
ha olcsón akarsz kijönni belőle, akkor ott a 650d: ahhoz már megéri bármelyik STM obit megvenni és akkor fotó/video AF sebesség és pontosság elfogadható lesz. viszont amíg a gyerek nem áll a saját lábán és nincs önálló keresete, amiből finanszírozni tudja, addig csak a saját életedet keseríted meg, ha a fotózás irányába tereled persze ven ennél drágább hobbi is, de már ez is nagyjából olyan, mintha lapátolnánk a kályhába a készpénzt. vagy akkor már inkább 70d az AF microadjust lehetőség és a dual pixel af miatt. ez még mindig az olcsóbb megoldás "mindenesnek"
[ Szerkesztve ]
#metszéspontok
-
copass
veterán
válasz Dexter68 #35283 üzenetére
videózásnál ha autofókusz számít, akkor 70D/100D/700D a rangsor természetesen stm obikkal.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
optikus
senior tag
válasz voriae #35195 üzenetére
na megvan a 22-55, telleg kicsi, alig nagyobb mint a 28 2.8 non usm-em. atmeroje ugyan akkora, hossza masfel centivel tobb. par grammal meg kevesebb is. a fokuszalasa ennek se villam, meg persze full muanyag. kepet meg nem volt idom nezni, csodat nem varok. talan csak a fokuszskala ami ugy igazan hianyzik a tobbi csokottsege nem zavar (pl forgo front, rugozo zoom, stb).
Buy books not gear.
-
vicces
addikt
-
duni84
aktív tag
válasz optikus #35288 üzenetére
csak nem árt ezzel az oldalával is tisztában lenni. attól még ott voltak a javaslatok, hogy a legkisebb ráfordítással hogy jönne ki a lehető legjobban rövid és közép távon habár szépen rá lehet szoktatni a gyereket, hogy fesztivál jegyek helyett máshova is lehet csorgatni a pénzt.
#metszéspontok
-
Dexter68
addikt
válasz duni84 #35291 üzenetére
Azt látom rajta, hogy érdekli a fényképezés, az én cuccommal is szívesen lövöldöz, figyel, amikor mondom, hogy mit hogyan és ahogy látom, meg is jegyzi. Most eladta az xboxot, elkezdett goprokat nézni, ami kb. 1 féle feladat megoldásán kívül semmire se jó, és csak mutattam neki, hogy a pénzéből esetleg egy egyszerűbb dslr-váz, meg obi is kijöhet, ha Canont vesz, akkor az én obijaimat is rápattinthatja, és ettől belelkesedett.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Láma kérdésem lenne. Létezik olyan oldal, doc, stb, ahol némi infót lehetne szerezni Canon vázak jó, még jobb beállításairól? Mint pl Wong a m43-al.
-
*Ropi*
félisten
Nem tudok róla, de ha találsz kérlek oszd meg velünk, hogy betehessem a topic összefoglalójába!
Egyébként Wong így kezdi (csak a miheztartás végett):
"These set of settings are my own preferences only, they work well for me, but should not be regarded as the absolute must follow guides. You may change the settings as you see fit, for your own shooting purposes."
-
optikus
senior tag
válasz *Ropi* #35294 üzenetére
sztem ilyen kesz receptek nincsenek, azert ez megiscsak egy fenykepezogep, en mindig mindent vegigprobalok a legeldugottab funkciokat is. mas kerdes hogy ps varazslashoz nem annyora konyitok, abban telleg van amit netrol nezek meg, de mondjuk a gepem beallitasainak hatasait magam nezem vegig.
Buy books not gear.
-
t.imi
addikt
válasz *Ropi* #35294 üzenetére
Ok, köszönöm
Következő miatt kérdeztem.
Vettem egy 200d-t. Mert pici, gyerek mellé jó, új érzékelő, stb. Kb 10 v több millimétert csalt a fókusz sik. (Camera Kft)
Meg akarták magyarázni, míg ez ki nem derült, hogy ez normális, szépek a képek. Színre jó volt, de kb az 50 1.8-al 12 képből 10 lett éles 35cm-en. Ez jó.
Nagy box, visszavették.
Mondom akkor 77d.
Az sem lesz jobb, mert a 49 AF pont, ráadásul mind keresztszenzoros és sok 2.8-as, portréra pl sokkal rosszabb lesz nagy fényerejű obtikákkal. 10 képből átlag 4-5 lesz éles.
Ez igaz vagy én vagyok hülye?[ Szerkesztve ]
-
GeriCool
aktív tag
nem tudom, hogy canon objektívvel kapcsolatban itt lehet e írni vagy inkább csak gépvázzal kapcsolatosan. majd törlik. Köszi
canon objektív kérdés[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest