Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Donki Hóte #33389 üzenetére

    Köszi a leírásodat és szerencse, hogy visszanéztem ide... különben lemaradtam volna róla.

    Egyébként végül megvettem a 760D-t.
    Tudod mi volt számomra a legérdekesebb a mondandódban? Hogy mennyire másként is értelmezzük ugyanazt.
    Te nem érted, hogy mi a fenének kellett a videót levenni a módválasztó tárcsáról én meg örvendeztem neki, hogy végre!!! Téged nem zavart az 500D-nél, hogy ha át akartál váltani fotóról videóra, akkor végig kellett forgatni a módválasztót 12 lépésen keresztül? (M módból) Ami elég körülményes dolog volt. most meg egyet kattintok és máris videó :) ráadásul a módválasztónak megmarad eredeti funkciója hiszen attól függnek a videó beállításai, hogy melyik üzemmódban vagy. (de ezt még nem tanulmányoztam alaposabban)

    A kijelző minősége tényleg jobb, de azért számomra nem annyival, amit fontos szempont lenne. Annak idején a 350D és 500D között hatalmas volt az ugrás, most a 760D egy kicsivel színhelyesebb, ami - miután RAW-ba fotózom - annyira nem lényeges.

    Abban egyet értünk, hogy a régi ISO gomb helyén lévő 3 gomb kicsit zavaró, remélem, hamar megszokom.

    Látod, az meglep, hogy a 750D-ből kikerült az a bizonyos szenzor, a 760-ban megtalálható és én örülök is neki, mert ha az arcomhoz emelem a gépet akkor nem az az első, hogy félig lenyomom az exp.gombot (nálam hagyományosan a csillag gombra van kitéve az AF, de nem azért, hogy illetéktelenek ne tudjanak élességet állítani :) )

    Az érintőképernyőnek eddig csak az előnyeit éreztem. Nagyszerű, hogy gyorsan bele tudok zoomolni a képbe, nem kell nyomkodnom vagy 2mp-ig lenyomva tartanom a zoom gombot, hogy eljussak a 100%-os képrészletig. Arról nem is beszélve, hogy ha nem a kép közepére akarok zoomolni. Videónál is nagyszerű, hogy rá tudok bökni a kívánt AF pontra.

    "Q jelű mezű érintés-érzékeny, először azt kell nyomni és után a paramétereket. Ez viszont egy csacsiság, mert a kijelző felső sarka mellett ott van egy dedikált Q gomb, ami ugyanerre a célra szolgál. Fel nem foghatom, hogy a Canonnak mi volt ezzel a szándéka."

    Nem tudom, engem nem zavar, hogy csak akkor válik érintésérzékennyé az alapbeállítások oldala. Az pedig, hogy a feloldást itt is - ott is megteheted, szerintem nem probléma. De még keveset használtam a gépet, menet közben fog kiderülni számomra mi előny és mi hátrány.

    " "lefelé" bővült a gép tudása (...) Én ezek közé sorolom a sokkal több és érzékenyebb fokusz mezőt is,"

    Hát, a sok amatőr funkcióban egyet értünk, az már a korábbi modelleknél is akadt bőven, de a több fókuszmező azért nem hülyeség. Főleg ha pontosságukban egyenértékűek a középsővel. Tárgyfotónál például, amikor állványról fotózom, olyankor jó lehet, hogy a megfelelő pontra bökök és ott állít élességet, nem kell kioldanom az állványt, élesítenem, újrakomponálnom. ilyenkor haszna van a több AF pontnak.

    "A wifi jó dolog, de..."

    No, ez az amit még nem próbáltam, de valahol azt olvastam, hogy valaki tépte a haját, hogy a wifi éppen arra nem használható (ez igaz?) hogy a kameráról átvigyem az asztali gépre a fotókat. Annak tényleg nem sok értelmét látom, hogy a telómmal vagy más kamerával kommunikáljak. Bár, ha belegondolok, egy fotós esetében fontos szempont lehet, hogy áttolja a képet a mobiljára, onnan meg feltöltse a képet, ahová szeretné. Ennyire nekem még nem volt fontos a gyorsaság, helyettem még nem konvertált RAW-t senki :)

    "Marad még az a kérdés, hogy érdemesebb-e 760D-t venni 750D helyett."

    Esetemben olcsóbb volt a 760D mint a kistesó, tehát nem volt kétséges melyiket választom, egyébként pedig úgy vagyok vele, hogy elkülönítem egymástól a kényelmi funkciókat a képminőséget érdemben befolyásoló tulajdonságoktól. Utóbbit egyedül a "Servo (folyamatos) AF LiveView sorozat" befolyásolhatja, de ezt pontosan nem is tudom, mit jelent :) Illetve a – digitális zoom videófelvételkor és a
    – HDR videó amiben többet tud a 760D

    A fotók képminőségében nincs különbség és ez a lényeg.

    Csináltam egyébként 1-2 összehasonlító fotót az 500D és 760D-vel (ugyanazt, ugyanazzal az objektívvel, ugyanazokkal az M beállításokkal) . A következőket állapítottam meg elsőre:
    - nem egyforma a két gép WB értéke (észrevehetően más a színhőmérsékletük ugyanannál a beállításnál)
    - az 500D érzékelője "fényérzékenyebb" (vagyis sötétebb lett a 760D képe uo. exp. értékeknél)
    - a 760D nem készít "szebb" fotókat
    - az 500D gombjai lehet, hogy mechanikusan megbízhatóbbak, a 760D egy kicsit "lágyabb" a kelleténél, de ezt majd az idő dönti el...

    Amit viszont megelégedéssel konstatáltam: a 24MP érezhetően több valós információt ad mint a 15MP. Feltéve, ha a lencse is úgy akarja :)

Új hozzászólás Aktív témák