Új hozzászólás Aktív témák

  • duni84

    aktív tag

    válasz pinnacle #26552 üzenetére

    a véleményes topikba nem fogom berakni, mert a végén még azt hiszik, hogy fizetett fórumozó vagyok, de a camera kft-re is ugyanaz vonatkozik, mint bármelyik másik vállalkozásra a világon: ha a gyártóval kötött megegyezésük szerint valami nem garanciális, akkor azután aktuális terheltség/kedv/hajlandóság/pillanatnyi szimpátia/kíváncsiság dönt, hogy valami ingyen lesz vagy sem. ha valaki eleve felháborodva érkezik, nála a pillanatnyi szimpátia könnyen kieshet. a linkelt kép egy idei javításuk, ami azóta is vígan üzemel. továbbra sem tudom, hogy mi (vagy főleg ki) erőszakolta meg az egyik objektívemet, de nyilvánvalóan nem garanciális javítás történt a papíron megnevezett összegért. szóval meg kell kérdezni személyesen, hogy mik a lehetőségek, mert nagyon sokszor a pár perces bevizsgálás (ingyenes) alatt kiderül, hogy mi a gond és magamból kiindulva más is simán rámondja egy 4-5 perces munkára, hogy legyen szép napod.

    és mivel nem jó a kedvem, mert holnap be kell mennem a munkahelyemre emberek közé, ezért erre ((#26548) Vrtboy) is egy saját tapasztalat: van, aki nagy halom kiállítással és okj oktatás megtartásával a háta mögött nem tudja, hogy a saját (!!) fényképezőgépén hogyan is lehet rekeszt állítani.

    a hozzászólás érdemi része: az 50mm 1.8 tényleg az az obi, amivel szerintem a gyárban fociznak a dolgozók, kb ebben merül ki a minőségellenőrzés. előbb-utóbb mindenkinek lesz egy belőle, aztán rájön hamar, hogy ideje váltani. (szerintem ezek cserélnek legsűrűbben gazdát a használt piacon). viszont amíg garanciális, addig tényleg zokszó nélkül hozzá kalibrálják a vázadhoz és azután csak a következő tulajdonosa fog vele idegeskedni, ha nem szólsz neki, hogy ő is vigye el kalibráltatni, mert a "gyári átlag" értéktől már biztosan eltér, azaz jó eséllyel neki rossz lesz, neked jó.

    #metszéspontok

Új hozzászólás Aktív témák