Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz Monya78 #25191 üzenetére

    "Hétvégén hízott a Canonos májam, Nikonos ismerősöm csodálattal próbálgatta a 100d + 10-18 STM kombót."
    ez a baj, hogy az olcso nagylatora irigykednek csak...6d-t nem nezegette, mi? :DDD

    "Biztos Nekem van fura ízlésem, vagy az a baj hogy Canon-on nőttem fel, de tájképnél ennyire alulexpozni az eredeti képet, hogy egy picit se égjen ki a felhő, majd a sötét részt tök világosra felhúzni? Lényegében minden képed HDR jellegű lesz így. Én valahogy egy kis kiégéssel, egy kis sötét résszel is elvagyok tájképnél.
    a +2,5ev-s felhúzás a nikonon sem szép."
    ez 1 teszt. hogy teszteljek dinamikat maskepp? azert neznek ki ilyen hulyen, mert a black is az egekbe van huzva, meg kontraszttal sem artana utana menni. lehetne ebbol ertelmes kepet is csinalni, ha akarna az ember. nem ez volt a cel.
    ha globalisan ennyit nem is huzigalnek, de egy tajkepnel szelektiven siman felhuzhatok rengeteget pl az eloteren...annyit mint a 3. hidas kepen elofordulhat. na meg ilyen dinamikaval azert el lehet kezdeni nikonon alulexpozni a tajkepeket, jobban meghagyva az egboltot...gyakorlatilag azon a kepen, feketebol volt kirangatva a hid. felhuzol 3-4 fe-t nikonon, es fullscreenben zajszures nelkul sem latok zajt :DDD

    de teny h altalaban nem akar annyit cibalni a kepeken az ember, hogy ne legyen eleg a 6d. de legalabb annyira jol jon mint barmi mas feature. gondolom nem csak nalam van olyan h a jo pillanat lesz pont alexpos, felrefokuszalt stb... :)

    "M3ss: magas ISO-t nem néztél?"
    azt nem, jo lett volna pedig iso1600 dinamika is. ott mar mi is jok vagyunk :)

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák