Új hozzászólás Aktív témák

  • Morgal

    tag

    válasz nasinas #10773 üzenetére

    Érdekes gondolatok :) Annyit fűznék hozzá, hogy szerintem ne gondolkodj ilyen "tervszerűen", inkább add át magad úgymond a fotózásnak és hadd, hogy alakuljanak a dolgok maguktól. Ne degradáld le magad már az elején, hogy neked NEM kell eröltetni - ez a gondolat körülbelül jópár év fotózás után, amikor minden kategóriát kipróbáltál, megtnaultad a technikát egy jó haladó szinten és a fotózáshoz tartozó művészeti úgymond "ősi" hátteret is vágod, na akkor ha tényleg úgy érzed hogy nem megy akkor elfogadható a kijelentésed :))

    Én is csak pár éve fotózok, de azt már látom, hogy ez egy tanulható dolog, vannak remek könyvek, videók és szerintem az úgymond tehetség sokszor nem számít. Ismerek olyan embert aki "tehetséges", de olyan hülye a fotózási technikához hogy elképesztő és nem is tanulja meg mert őt nem érdekli - pont ezért nem lesz sosem jó egyébként :) Nem tudom mennyire vagy otthon a fotótöriben, de amikor az egész dolog indult, az egész a tudományhoz és a technikához kapcsolódott és csak később a művészethez, amikor a festők is sokan inkább elkezdtek fotózni. Ez ma is érezhető, sokan elvesznek az újítások hajszolásában és maguk észre sem veszik, de nem is fotóznak már. (Ezek szoktak lenni a pár ezer expós gép eladós vagy kihasználatlanság miatt eladós formák :D) Másrészt igenis valamilyen szinten törekedni kell arra, hogy megismerd a technikád és amire neked szükséged van azt előbb utóbb beszerezd.

    Ha javasolhatok neked valamit, szerintem is vegyél egy 18-200-ast vagy valami ilyesmit és merülj bele a fotózásba, fotózz annyit amennyit csak lehet és próbálj ki mindenféle kategóriát. Majd minden alakul magától :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák