Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • energomatt

  senior tag

  Ilyen leírásra ne számíts, de ha lenne is, nem érnél vele túl sokat. Az ütőfa és borítások kombinációi, gyakorlatilag végtelenek. Honnan tudhatnád egy leírásból, hogy neked milyen ütő a megfelelő? Ehhez elsősorban tapasztalatok kellenek. Kezdőknek, szinte semmit sem érdemes ajánlani. Ha kialakul egy bizonyos játéktudás (ehhez érdemes kezdetben edzőt fizetni, ha megteheted) akkor el kell kezdeni mások ütőit próbálgatni és abból valami alap tapasztalatot gyűjteni. A profiknál más a helyzet, mert sokkal jobb helyzetben vannak ahhoz, hogy hozzájussanak borításokhoz és már tudják milyen fajtákat próbáljanak ki, ha egyáltalán váltani szeretnének. Az, hogy szükség van-e ekkora kínálatra az a gyártók dolga. Egyébként alapvetően jó, hogy nagy a kínálat. Nüansznyi különbségek is számítanak. Az tény, hogy sokba kerülhet megtalálni a közel legjobbat, mert a legjobbat valószínüleg lehetetlen. Tehát a nagy kínálat, nem a kezdők miatt van.

  [ Szerkesztve ]

 • energomatt

  senior tag

  Visszatérve még arra az alapfelvetésedre, hogy szerinted elég lenne kezdőknek mondjuk háromféle ütőt árulni, ez csak akkor lehetne egyáltalán vita tárgya, ha egyetlen gyártó gyártana csak ütőket. Akkor az a gyártó eldönthetné, hányfélét szeretne. Mivel azonban verseny van a piacon a különféle gyártók között ez az ok már önmagában elég arra, hogy sokféle legyen.

 • jeni

  nagyúr

  Segítség,de nem hiszem,hogy ebből a tutit fogod kiválasztani. Az első,hogy lépj be egy clubba és játsszál.
  Majd kiderül mi is lesz a stílusod,játékod! Utána érdemes arra menned,hogy milyen fát és milyen borítást vegyek?

  Külföldi oldalak.

  Paddle Palace
  tabletennis11
  Reference

  A harmadikban meg az egyes országok játékosaik,hogy mivel játszanak mint fa és borításokat tekintve.

  A védő és a támadó játékos eltérő borítássokkal - eltérő fával játszanak. Ez vonatkozik az Allround játékosokra is.

  A gyakorlat és a tapasztalat azt mutatja,hogy a fákat variálják a legkevésbé a játékosok.

  Abban viszont nem találsz infót,hogy azok milyen mm-s borításokkal játszanak!

  Magyar oldal!

  PPKO

  Ezen oldalon nagyon sok infót megkapsz!
  Azon belül aprós oldal is van ott.

  [ Szerkesztve ]

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.

 • energomatt

  senior tag

  Nos igen. A kérdésfeltevéseid csak egy részére válaszoltunk. Arra, ami konkrét volt és ami megválaszolható. Első körben érd be ennyivel. Nem tudunk ilyen típusú leírásról. Ennek lehet, hogy csak az a magyarázata, hogy nekünk, akik feltehetően kicsit komolyabban tudunk pingpongozni, és nem is nem akarunk magunk ütőt készíteni, nincs ilyenre szükségünk. Lehet, hogy a neten majd találsz valami ilyesmit.
  Arról azonban aligha találsz majd leírást, hogy egy ötrétegű ütőfában mi az előnye és hátránya annak, ha ott egy száz évig szárított afrikai citromfaréteg van negyedik rétegként egy ébenfa réteg helyett, vagy mi történik akkor, ha a harmadik és negyedik réteget felcseréled.
  A fotós analógiát értem és most hivatkozok is rá. Ha megkérdezik azt, hogy mi az előnye, egy nagy fényerejű objektívnek egy kisebb fényerejűvel szemben - tételezzük fel, hogy fix gyújtótávolságú objektívek - akkor el lehet mondani előnyként, hogy gyengébb fényviszonyok között is lehet fényképezni vele azonos izospeeden
  azonos expozíciós idő mellett, jobb a háttérmosása portrézásnál, hátránya, hogy drágább és nehezebb. Persze leegyszerűsítve, a teljesség igénye nélkül.
  A pingpongütő az más tészta. Ugyanis ugyanaz lehet az előnye, ami egyúttal a hátránya. Vegyünk csak két fontos paramétert a sok közül, a sebességet és a tapadást !
  Ha gyorsabb az ütő az előny vagy hátrány? Mindkettő lehet. Előny ha a támadó ütés gyorsabban érkezik a másik félhez, és hátrány ha védeni kell az ellenfél gyors ütését és az emiatt túlszáll az asztalon.
  Ha jobban tapad a borítás az előny vagy hátrány? Mindkettő lehet. Ha jobban tapad jobban tudunk pörgetni vele, a szerváknál nagyobb falsot tudunk beleadni, stb. Hátrány, hogy az ellenfél falsos szerváját, vagy pörgetését nehezebb kezelni, mintha nem tapadna.
  Az ütőválasztás tehát nagymértékben az egyéni képességekre, tudásszintre épülő stratégiák függvénye, nem véletlen, hogy annyiféle különböző ütővariációt használnak a gyakorlatban.
  Próbálj meg úgy kérdezni ha valami még érdekel, hogy értsük a kérdés motívációját is, mert ez az alapja, hogy annak, hogy jobb válaszokat tudjunk adni. :-)

 • jeni

  nagyúr

  Ráadásul dolgozom fával, mindenféle ritka, speciális fafajokkal, attól sem riadnék vissza, hogy készítsek magamnak egy ütőt. Nem azért mert az lesz a legjobb, hanem mert élvezném, ráadásul a kezemhez illeszthetném.

  Ennél legfeljebb a súlyát tudnád eltalálni és a nyélfogását. Azon kívül semmire nem mennél vele és eltöltesz vele 1000 órát.

  fa és gumiborítás :

  Stiga offensive+ Stiga Almana max piros+ Stiga Almana Sound

  ez másképpen használható mint ez a felállás

  Xiom Classic Allround S+Yasaka Mark V GPS+Yasaka Mark V

  Egyik lassabb fa a másik gyorsabb fa a másikon lassabb borítás és szintén gyorsabb borítás a másik felén

  Ha ilyet kézbe vennél nem tudsz egyformán játszani vele,még a nyél típusokat sem tettem ide.Kimaradt a lényeg: a gumi borítások vastagsága az ami szintén befolyásolja az egyén játékát,nem tettünk említést erről. Az is változtat a játék menetén.

  [ Szerkesztve ]

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.

 • jeni

  nagyúr

  Megpróbálok röviden válaszolni.

  Az ütő milyenségre nem reagálok,hogy merevség szilárdság,stb... Ezt te is tudod milyen a fa szerkezete,felépítése. A Youtube oldalon több videó van erről,hogy hogyan készülnek az ütőfák,amit nem deszkából rakják össze hanem lapokból és azt préselik,ragasztják egymáshoz és kész formára,méretre vágják ki.

  Tehát olcsóbb ha készen veszel fát az ismertetett boltban vagy játszol még a 30 éves fával ami neked van.

  Az egyesületet illetően azt kell kiválasztanod,hogy a lakóhelyeden melyik sportegyesület van? Oda kell bemenned és az ott régóta játszó hazai játékost megkérdezel,hogy van-e lehetőség belépni,tagságot szerezni? Természetesen nem jelenti,hogy máris hetente versenyezni fogsz. Nyilván feltérképeznek téged mit is tudsz az asztalnál?

  A havi tagsági díj 2000-10000Ft között lehetnek.

  Hova is mehetnék?

  II-XII-XXI. kerületi asztalitenisz csapatbajnokság

  XIX.ker bajnokság

  A menü sorban felül ,ott a csapatok-nál és arra rákattintva jelenek meg az egyesületek címeik.

  Ezek példák a tájékozódáshoz,és nem rangsor alapján vannak.
  A megadott listában vannak címek is,tudsz a neked legszimpibb helyet kiválasztatva ,ott érdeklődni.

  Ha Moszkva térhez laksz közel akkor a Statisztikánál tudsz érdeklődni.
  Ha a Zuglóban laksz akkor BVSC vagy a KSi-be lehet érdeklődni a belépéshez.
  Ha a Mátyásföldön laksz akkor a Stiga -Csintalannál.
  Ha Kispesten ott akkor a ABC-Centerline egyesületnél ami az Ecseri metróhoz van közel (egy Szakközép iskolában tartják).

  Az is megoldás,hogy heti vagy havi felbontásban vannak amolyan amatőröknek is edzési és versenyezési lehetőségek,hogy azonnali fizetéssel órai felbontásban játsszál a partnereddel. Ez a megoldás drágább,de nem jelenti a kötöttséget számodra.

  [ Szerkesztve ]

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.

 • energomatt

  senior tag

  Én egy kicsit mást javasolnék, bár ismétlem csak magam. Az amatőröket, pláne a te korodban, nem szívesen látnak ilyen csapatokban, mert nem valószínű, hogy olyan játéktudással rendelkezel, ami ott a minimum elvárás. Ám ha mégis így lenne, mert mondjuk szerencséd van, akkor is megrekedsz egy elég alacsony szinten. Én azt javasoltam, hogy fizess edzőt, aki néhány hónap alatt fel tud hozni egy elfogadható szintre, ami után már találhatsz edzőpartnereket, klubbot és a további fejlődésed az alapok birtokában önállóan is biztosított. Ez nem kerül egy vagyonba, mondjuk rászánsz kb. havi 15e Ft-ot első időben heti egy edzésre. Ha ez konkrétabban érdekel privátban rákérdezhetsz. Természetesen olyan valakit ajánlanék akivel nekem is jó tapasztalataim voltak régebben, de nem vagyunk semmilyen egyéb kapcsolatban. Szakképzett edző.

  Én hosszú hifis múltam alatt csak egyszer találkoztam olyan DIY hangdobozokkal, amelyek az én igényszintemnek is megfelelően zenéltek, de ott a hangszórókészlet áráért, ma 15 pár jónak mondható hangszórópárt lehetne vásárolni készen.
  Volt akinek sikerült már elég elfogadható ütőfát készítenie, de az csak egyféle fa volt. Ez 30 emberből egy valakinek éppen megfelelhet, de 29 tud számára jobbat vásárolni. Ezért, bár azt állítod, hogy csak úgy általában érdekelnek az ütők, ott érzem mégis azt a valós szándékot, hogy magad szeretnél ilyet készíteni. Kísérletezz vele, ha van hozzá kedved, a gyártók sem csinálnak mást, csak ezerszer jobb helyzetben vannak nálad.

 • jeni

  nagyúr

  szerintem megadtad a tökéletes választ magadnak!

  ha van garázs ami nagyobb is lenne a mostaninál akkor feltételezem,hogy kert is van nektek.
  tehát lehet kapni kültéri p.p. asztalt és kedvetekre tudtok játszani jó időben,akár a barátokkal együtt,vagy a környékbeliekkel.
  nem kell gyártani,több helyen már akár 50000Ft-ért is vehető egy jó asztal (nem versenyszintű de hobbinak tökéletes) . én még akkor is elpakolnám az asztalt ha még kültéri asztalként is van hirdetve.ezek nem betonból vannak és nem időtállóak!
  ha pedig mégse tetszene a gyereknek az asztalitenisz akkor sincs nagyobb baj,rosszabb esetben eladód majdnem ugyanannyi pénztért a ping-pong asztalt.

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.

 • energomatt

  senior tag

  Azért az egy óriási előny lenne, ha megtanulnál szélben, ferdén álló asztalon pingpongozni, miközben a szomszédokkal veszekszel. Akkor jó körülmények között szinte szárnyakat kapnál. :-)

 • jeni

  nagyúr

  A Pénzügyőr sráchoz hasonló képességgel rendelkező játékosok vannak 500-n a Kerületiben. Az első videó alapján meg 100-n.

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.

 • energomatt

  senior tag

  Ilyen videókból nehéz megállapítani a valós tudást, legfeljebb halvány elképzeléseink lehetnek. Mondok egy példát: nagyon régen történt, amikor még abszolút amatőr voltam, de már sokat gyakoroltam előtte., Elmentünk agy kollégámmal egy tömegsport rendezvényre, azon belül, a pingpong versenyre. Bemelegítettünk. Korán érkeztünk csak a mellettünk lévő asztalon melegítettek ketten. Ha azt a videót most fel tudnám tenni, ami persze nem létezik róluk, ahogy ők melegítettek, azt gondolhatnád, hogy NB I. Persze kis túlzással. Mondtam is, csak nehogy ezekkel kerüljünk össze mindjárt az elején! Sokan jöttek még azután, hát nem megkaptam az első fordulóban az egyiküket?
  Első szett 21:0 a második 21:5 volt a javamra. Persze később simán kiestem. Erről ennyit.

 • jeni

  nagyúr

  ezért nem érdemes gyártani ütőket (fákat) otthonra,hogy a kertiben a haverokkal játsszak meccseket.
  ottani célra nincs is jobb ennél!

  2 darab versenyminőségű ütő és 3 darab 3 csillagos labda, tárolótáskával :Y :W :DD

  valamilyen bútorlapból van készítve a fa. a súlya mennyi is lehet?

  ELLENBEN az ITTF jelzés rajta tehát versenyzésre alkalmas! :))

  távolról még azt hittem valami Schildkröt labda van a csomagban.

  [ Szerkesztve ]

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.

 • jeni

  nagyúr

  Lehet mondani rájuk, hogy szinte mindegyik Tesco-s ütő.

  Vannak verseny ütőfák ami újszerűként eladó ami 6000Ft is beszerezhető.

  Lásd Facebook-pingpongos oldal.

  TIBHAR Balsa Defense 25.
  Gondolom valakinek túl lassú és könnyű a fa neki ezért adja el ami valójában 14999Ft
  Valójában én se vennék Balsa fát sem támadóban sem védőben. Harmadik ami nem tetszik benne, hogy könnyen sérülnek oldalt .
  Szerinte azzal a Joola fával lehet nyomulni a haverokkal. Majd ha belépsz egy kisebb clubba akkor ráérsz váltani egy komolyabra ha látsz magadban fejlődési potenciált.

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.

Hozzászólok Aktív témák