Hozzászólok Aktív témák

 • energomatt

  senior tag

  Nos igen. A kérdésfeltevéseid csak egy részére válaszoltunk. Arra, ami konkrét volt és ami megválaszolható. Első körben érd be ennyivel. Nem tudunk ilyen típusú leírásról. Ennek lehet, hogy csak az a magyarázata, hogy nekünk, akik feltehetően kicsit komolyabban tudunk pingpongozni, és nem is nem akarunk magunk ütőt készíteni, nincs ilyenre szükségünk. Lehet, hogy a neten majd találsz valami ilyesmit.
  Arról azonban aligha találsz majd leírást, hogy egy ötrétegű ütőfában mi az előnye és hátránya annak, ha ott egy száz évig szárított afrikai citromfaréteg van negyedik rétegként egy ébenfa réteg helyett, vagy mi történik akkor, ha a harmadik és negyedik réteget felcseréled.
  A fotós analógiát értem és most hivatkozok is rá. Ha megkérdezik azt, hogy mi az előnye, egy nagy fényerejű objektívnek egy kisebb fényerejűvel szemben - tételezzük fel, hogy fix gyújtótávolságú objektívek - akkor el lehet mondani előnyként, hogy gyengébb fényviszonyok között is lehet fényképezni vele azonos izospeeden
  azonos expozíciós idő mellett, jobb a háttérmosása portrézásnál, hátránya, hogy drágább és nehezebb. Persze leegyszerűsítve, a teljesség igénye nélkül.
  A pingpongütő az más tészta. Ugyanis ugyanaz lehet az előnye, ami egyúttal a hátránya. Vegyünk csak két fontos paramétert a sok közül, a sebességet és a tapadást !
  Ha gyorsabb az ütő az előny vagy hátrány? Mindkettő lehet. Előny ha a támadó ütés gyorsabban érkezik a másik félhez, és hátrány ha védeni kell az ellenfél gyors ütését és az emiatt túlszáll az asztalon.
  Ha jobban tapad a borítás az előny vagy hátrány? Mindkettő lehet. Ha jobban tapad jobban tudunk pörgetni vele, a szerváknál nagyobb falsot tudunk beleadni, stb. Hátrány, hogy az ellenfél falsos szerváját, vagy pörgetését nehezebb kezelni, mintha nem tapadna.
  Az ütőválasztás tehát nagymértékben az egyéni képességekre, tudásszintre épülő stratégiák függvénye, nem véletlen, hogy annyiféle különböző ütővariációt használnak a gyakorlatban.
  Próbálj meg úgy kérdezni ha valami még érdekel, hogy értsük a kérdés motívációját is, mert ez az alapja, hogy annak, hogy jobb válaszokat tudjunk adni. :-)

Hozzászólok Aktív témák