Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Gh0sT

  addikt

  Látnom kellene a munkaszerződésed.

  Belépéskor az a gyakorlat, hogy aláíratnak veled egy nyilatkozatot, hogy hiányzás esetén, vagy ha a munkáltató nem tud neked munkát adni, akkor igazolt _nem fizetett_ távollét kerül a jelenléti ívedre. Ezen időszak alatt juttatás nem illet meg. :(

  Ebből adódóan a szabadság fogalmát el lehet felejteni. DE:
  minden ledolgozott x óra után szabadságmegváltás illet meg. Ezt azokra a napokra számolják el, amikor nem dolgoztál. Egy példa, hogy érthető legyen. Tegyük fel, hogy minden ledolgozott 40 óra után jár neked 4 óra szabadságmegváltás. Te dolgoztál az adott hónapban mondjuk 168 órát. Ezután járna neked ugye 4x4=16 óra, vagyis bő két nap. Mivel azonban végig dolgoztad az egész hónapot, ezért ezt elszámolni nem tudják sehova, tehát göngyölítik. Előfordulhat, hogy következő hónapban kapod meg ezt a fizetést.

  Magánnyugdíjpénztár: nyilatkoztál róla?
  Egyrészt ezt neked kellene fizetned a saját bruttó béred terhére. Vagyis amennyiven nyilatkozol, úgy a munkáltató automatikusan levonja ezt. Viszont szerintem diákmeló lévén ez nem kötelező. Ez annyiban jobb neked, hogy 8,5%-kal több fizut kapsz. A bérjegyzékeden egyébként rajta van, hogy milyen levonások terhelték a béredet, sőt minden fontos infót megtalálsz rajta.
  Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Hozzászólok Aktív témák