- DIGI internet
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
- Ubuntu Linux
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 7
- Programozás topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
Nem ertem milyen alapon perel. Egy vallalat azzal kot vagy nem kot szerzodest, akivel akar. Ha elonytelen a szerzodes, ahhoz is joguk van...
-
dabadab
titán
Nem ertem milyen alapon perel. Egy vallalat azzal kot vagy nem kot szerzodest, akivel akar. Ha elonytelen a szerzodes, ahhoz is joguk van...
Azon az alapon, hogy ő a vállalat egyik tulajdonosa, az ő pénzét égeti (szerinte) feleslegesen az Amazon.
És hát ez tényleg nagyon úgy néz ki, hogy Jeff Bezos az Amazon-részvényesek pénzéből akarja finanszírozni a saját űrhajós cégét, ami mondjuk a "sikkasztás" tényállásától sincs olyan nagyon messze.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz
WildBoarTeam #7 üzenetére
Ja, hogy ez a két név egy napon van? Azanemsemmi, ömlik majd a Hell Ice Latte
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
vicze1
félisten
"Amazon-részvényesek pénzéből akarja finanszírozni a saját űrhajós cégét, ami mondjuk a "sikkasztás" tényállásától sincs olyan nagyon messze."
Ugye Amazon egy fillért nem fizetett még. Egyetlen dolog ami látványos, hogy SpaceX használata látszólag kizárt.
Első körben a Kuiper-t Vulcan Centaur és Ariane 6 vinné, mivel az oroszok kiestek ugye.
Na most Ariane úgy néz ki nem kicsit fog csúsznióriási gondokat okozva ESA-nak, olyan szinten, hogy SpaceX-re bookolnak. Vulcan ott toporog a start vonalon, de nagyon nem akar elindulni, ha az sikerül akkor legalább 1db lehetőség van. New Glenn 25 előtt nem fog repülni, így BO még legalább 3évig nem fog egy fillért se látni Amazontól.
Mivel Musk elleni hasonló pereket (SpaceX-Boring, Tesla-SolarCity) kvázi elbukták, vagy ejtették, így ez is tök értelmetlen.
A SpaceX mellőzésére tudnak valami kamu technikai okot, pl. méret felhozni és kész.
Szokásos értelmetlen clickbait rendes IT hírek helyett. -
dabadab
titán
Ugye Amazon egy fillért nem fizetett még. Egyetlen dolog ami látványos, hogy SpaceX használata látszólag kizárt.
Hát a felperes nem így tudja:
While the exact value of the contracts is redacted from the public version of the lawsuit, the plaintiffs state that the launch contracts across all providers represent “the second-largest capital expenditure in Amazon’s 25+ year history.” [...] According to the suit, almost 45% of the total contract value went to Blue Origin.
Thus far, Amazon has spent around $1.7 billion on the launch contracts, of which $585 million went to Blue Origin.
A SpaceX mellőzésére tudnak valami kamu technikai okot, pl. méret felhozni és kész.
Itt NAGYON sok pénzről van szó (így ránézésre 10 milliárd dollár táján), nem valószínű, hogy "valami kamu technikai ok" az meggyőzne bárkit is.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
vicze1
félisten
Ez csak a szerződés, fizetés teljesítés környékén van.
BO-nak eddig csak NASA, és hadsereg fizetett csak senki más.
585milla a 12 kilövésre az 49milla kilövésenként, F9 ára ~60milla kilövésenként, így megintcsak mi a peralap? A legolcsóbbat választották. Ha beleszámolták az opciós 15-öt is akor a matek még inkább érdekes.
Amúgy Ariane 18 kilövést kapott ULA 38-at, átlagban az 20milla kilövésenként.A per lényege valószínűleg az az apró problematika, hogy 2026-ra 1100 műhold kell fenn legyen, hogy ne vesítse el az FCC engedélyt az egészre. A hátralévő idöben, ez teljességgel lehetetlen, figyelembe véve a rakéták készültségét.
Ezt a mennyiséget a SpaceX se tudta volna kiszolgálni, sajátjuk melett nincs rá kapacitásuk, ráadásul jóval drágább lenne. Szóval továbbra is állítom, hogy bár a bert oka elég egyértelmű és jogos, semmilyen esélye nincs bíróságon. SpaceX bevonása az egészen nem oszt vagy szoroz, és ezt elég egyszerű bizonyítani. -
dabadab
titán
Tök jó, hogy láthatóan el se olvasod azt, amit írok.
Az 585 millió az az eddigi kifizetés (amiről valamiért azt állítod, hogy meg se történt, mert te jobban tudod), nem a teljes összeg, az ennél kb. egy nagyságrenddel több lesz (csak a BO része és akkor még ott vannak a többiek is).
A per lényege valószínűleg az az apró problematika
Ott van, linkeltem, hogy miről szól a per, nem kell találgatni.
DRM is theft
-
martonl
senior tag
Hirtelen azt hittem, az Amazonnak űrfegyvere van és műholdakat lő ki.
-
vicze1
félisten
Elnézést igazad van. elég lassan értem végiga 77-oldalas Musk meme-ekkel tarkított beadványon. Mivel a teljes összeg valóban magasabb valószínűleg, így ignorálni lehet, amit számoltam.
A 118-as ponttól taglalják a költségeket, amik sajnos ki vannak takarva, pedig az a különbség lenne igazán érdekes, meg a szerződések összege."Ott van, linkeltem, hogy miről szól a per, nem kell találgatni."
Azt hogy mit perelnek és hogy miért az lehet két külön dolog, amúgy amit leírtam az benne van a beadványban, csak sokkal hosszabban. Amúgy a beadvány csupán arról szól, hogy vizsgálják felül a szerződéseket és adják hozzá SpaceX-et is. De mire ebből bármi lesz, a hajó már rég elment, hogy elkészüljön az első fázis. Már 2éve is késő volt kb.De ettől még nem változtat a véleményemen, hogy szerintem a per ki lesz dobva, de majd meglátjuk. Azt is hozzátenném, hogy kb. egy betűt se vitatok abból, ami a beadványban szerepel Amazon ellen, csak ez nem olyasmi amivel pert szoktak nyerni, főleg ha bármilyen gyenge indoklást is tud adni a vezetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
it A saját részvényese pereli az Amazont, amiért Jeff Bezos Blue Origin cége kapja a megbízásokat a Kuiper-műholdak fellövésére, a SpaceX választását pedig meg sem fontolták.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- DIGI internet
- Honda topik
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -25% AMD Ryzen 5 5625U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Új MSI Alpha 17 Gamer Tervező Vágó Laptop 17,3" -30% AMD Ryzen 7 5800H 16/512 Radeon RX6600M 8GB FHD
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" HD, I7-6600U CPU, 4-16GB DDR4, 128GB-1TB SSD, WIN 10
- Apple Watch Series S8 41mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciáv
- Bontatlan ÚJ iPad Pro 2021 M1 11" 128Gb Wi-Fi+5G CELLULAR 1év apple garancia Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átv
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB (2024.05.31-ig garancia, Sierra Blue, Magsafe tokok stb.)
- Bontatlan, új HP HyperX Cloud Alpha (HX-HSCA) gamer fejhallgató
- Memóriakártya Olvasó Usb 2.0 Csati és 2 Db SD-Mikro Sd Adapter
- Hogwarts Legacy - PS5 - Foxpost az árban
- Fanatec CSL DD Table Clamp (asztali rözítő) keresek
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest