Hozzászólok Aktív témák

 • moonman

  titán

  van itt egy SBS 2003 Premium, amin Exchange 2003 SP2 futik jól. nemrég felvettünk egy új domaint és új e-mail címeket adtunk a usereknek, melyeket beállítottunk default-nak is.

  namost egy ideje a mobilos szinkronizálásnál a következő üzeneteket kapjuk az application log-ba:

  Event ID: 3005 Unexpected Exchange mailbox HTTP status code: [409]

  Unexpected Exchange mailbox Server error: Server: [server.domain.local] User: [pocsfej@domain.hu] HTTP status code: [500]. Verify that the Exchange mailbox Server is working correctly.

  a http status code egyébként 409, 500 és 503 teljesen véletlenszerűen. ezeket többnyire iPhone-ok dobálják, Nokiával és Windows Phone 7.5-tel semmi probléma. látszatra az iPhone-ok is rendben szinkronizálnak, de valószínűsítem, hogy levél törléskor és újraszinkronizáláskor vágják be ezt, bár nem ebben nem vagyok biztos.

  próbáltam már több dolgot, de az IIS-t és az Exchange konfigot nem akarom széttúrni, mert azok nyilvánvalóan jók (egész nap lógok a szerveren Outlook-ból Exchange proxy-n és telefonról ActiveSync-en is, nincs semmi hiba).

  erős a gyanú, hogy vagy az iPhone kezel szarul valamit, vagy beragadhatott valami piszok ezekbe a fiókokba. van valakinek ötlete?

Hozzászólok Aktív témák